Dwie domeny - 1 baza danych

Jak stworzyć swoją pierwszą stronę. Jeśli jeszcze nie orientujesz się w temacie robienia stron, zapraszamy tutaj.
danielson222
Posty: 10
Rejestracja: 23 paź 2016, 15:11:53
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows 1366x768

Dwie domeny - 1 baza danych

Postautor: danielson222 » 24 lis 2016, 14:01:22

Witam otóż mam dwie domeny .pl na jednym hostingu PRO, rozdzielone na 2 konta FTP, na jednej mam wordpressa i chciałem wgrać na drugą, jednak pokazuje mi się komunikat w stylu że wordpress prawdopodobnie tutaj już był zainstalowany itd. domyślam się że chodzi tu o to że mają wspólną baze danych, jednakże nie mogę utworzyć drugiej bo mi to nie przysługuje, jak to rozdzielić tak aby to w siebie nie ingerowało?
Awatar użytkownika
endriu888
Obsługa CBA
Posty: 1398
Rejestracja: 23 sty 2012, 21:02:33
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: katalogfirm.c0.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

Dwie domeny - 1 baza danych

Postautor: endriu888 » 04 gru 2016, 14:21:45

Czy próbował Pan przy instalacji zmienić prefix bazy danych z WP na np. WPC lub WPR?
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
danielson222
Posty: 10
Rejestracja: 23 paź 2016, 15:11:53
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows 1366x768

Dwie domeny - 1 baza danych

Postautor: danielson222 » 05 gru 2016, 23:27:04

Plik „wp-config.php” znajdujejuż istnieje. Jesli musisz zmienić dowolne z ustawień, które są już określone w tym pliku, usuń go. Możesz spróbować zainstalować WordPressa.

Gdzie sie to ustawia? Jak próbuje zainstalować przez panel wordpressa do tej domeny to od razu mi to wyskakuje. Boje się cokolwiek usuwać żeby mojej drugiej strony nie rozsypać
Awatar użytkownika
endriu888
Obsługa CBA
Posty: 1398
Rejestracja: 23 sty 2012, 21:02:33
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: katalogfirm.c0.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

Dwie domeny - 1 baza danych

Postautor: endriu888 » 06 gru 2016, 10:30:46

Proszę powiedzieć co chce Pan osiągnąć to Panu pomogę.
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
danielson222
Posty: 10
Rejestracja: 23 paź 2016, 15:11:53
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows 1366x768

Dwie domeny - 1 baza danych

Postautor: danielson222 » 06 gru 2016, 10:43:39

mam 1 bazę danych, nie mogę mieć więcej, mam dwie domeny, zaraz chce kupić trzecią, mam je połączone z hostingiem PRO, na jednej stronie mam wordpressa zainstalowanego i zrobioną stronę już gotową, natomiast druga domena stoi pusta i chcę na niej wordpressa również zainstalować z panelu Oprogramowanie, jednakże wyskakuje mi właśnie to co wyżej napisałem

CodeColon Select All Code

"Plik „wp-config.php” znajduje już istnieje. Jesli musisz zmienić dowolne z ustawień, które są już określone w tym pliku, usuń go. Możesz spróbować zainstalować wordpressa
jednake boje sie cokolwiek usuwać z bazy danych żeby mojej gotowej strony nie rozsypać. Jak tą baze danych rozdzielić na tą drugą domene i ewentualnie później na trzecią? Ponieważ właśnie jak teraz chce zainstalować na niej wordpressa to nie mogę tego zrobić bo pokazuje mi właśnie że wordpress już jest zainstalowany bo przekierowuje do tej samej bazy danych która o tym informuje, przynajmniej tak to rozumiem.

Choć pokazuje po tym wszystkim że został zainstalowany, to po wejściu na strone nie ma tam nic, a gdy dodaje do adresu wp-admin to przekierowuje mnie do panelu logowania ale na tą pierwszą domene.
Podsumowując, klikam instalacje wordpressa, pokazuje że się zainstalował, wchodzę w odnośnik "Przejdz do folderu instalacji" i wyświetla mi to co w załączniku.

Dziękuje za pomoc.
Ostatnio zmieniony 06 gru 2016, 11:02:13 przez danielson222, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
endriu888
Obsługa CBA
Posty: 1398
Rejestracja: 23 sty 2012, 21:02:33
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: katalogfirm.c0.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

Dwie domeny - 1 baza danych

Postautor: endriu888 » 06 gru 2016, 10:59:04

Proszę powiedzieć na której domenie zainstalować Panu wordpress nowego to ja to zrobię za Pana.
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
danielson222
Posty: 10
Rejestracja: 23 paź 2016, 15:11:53
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows 1366x768

Dwie domeny - 1 baza danych

Postautor: danielson222 » 06 gru 2016, 11:02:49

na biznes-internetowy.pl Dziękuje bardzo
Awatar użytkownika
endriu888
Obsługa CBA
Posty: 1398
Rejestracja: 23 sty 2012, 21:02:33
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: katalogfirm.c0.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

Dwie domeny - 1 baza danych

Postautor: endriu888 » 06 gru 2016, 12:43:56

Zainstalowałem Panu, a dane przesłałem dostępowe na e-mail.
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
kwiatlotosu-nadruki
Posty: 1
Rejestracja: 08 paź 2016, 21:42:14
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome MacOS 1440x900

Dwie domeny - 1 baza danych

Postautor: kwiatlotosu-nadruki » 15 wrz 2020, 21:40:09

Dzień dobry, mam ten sam problem, boję się grzebać w bazach, chcę zainstalować wordpressa na domenę pancioipancia.pl , po zainstalowaniu wyskakuje powiadomienie jak panu wyżej i po wpisaniu adresu wchodzi www.kwiatlotosu-nadruki.pl
Awatar użytkownika
endriu888
Obsługa CBA
Posty: 1398
Rejestracja: 23 sty 2012, 21:02:33
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: katalogfirm.c0.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: 1024x768
Kontakt:

Dwie domeny - 1 baza danych

Postautor: endriu888 » 16 wrz 2020, 08:09:22

witam

Przy instalacji nowej strony, zaleca się dokupić nową bazę danych oraz przy instalowaniu nowej strony i nowego wordpressa koniecznie proszę podać inny prefix przy instalacji, czyli zamiast _wp proszę wpisać np. _wp18
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
kowalskimarcin
Posty: 1
Rejestracja: 02 maja 2019, 22:20:40
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows 1920x1080

Dwie domeny - 1 baza danych

Postautor: kowalskimarcin » 18 lis 2020, 00:08:59

Witam, również mam 2 domeny i 1 bazę danych. Chcę przenieść stronę zbudowaną na http://marketingfraza.cba.pl/ na docelową fraza-marketing.pl. Aktualnie przekopiowałem całą zawartość FTP z 1 na 2 konto. W efekcie, wchodząc na fraza-marketing.pl następuje automatyczne przekierowanie na http://marketingfraza.cba.pl/. Co powinienem jeszcze zrobić, by po wpisaniu strona fraza-marketing.pl ładowała się właśnie na tej domenie?
Awatar użytkownika
endriu888
Obsługa CBA
Posty: 1398
Rejestracja: 23 sty 2012, 21:02:33
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: katalogfirm.c0.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: 1366x768
Kontakt:

Dwie domeny - 1 baza danych

Postautor: endriu888 » 18 lis 2020, 08:03:25

Witam

teraz pozostało tylko zmienić adres www na nowy 2x w ustawieniach wordpressa.
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?

Wróć do „Pierwsze kroki”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości