Skórki mi nie chodzą pomocy!!!

Konfiguracja PHP-Fusion i eXtreme-Fusion.
Awatar użytkownika
DeaDriam
Posty: 4023
Rejestracja: 04 lip 2011, 14:00:40
Lokalizacja: Möglingen
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

Re: Skórki mi nie chodzą pomocy!!!

Post autor: DeaDriam »

sYa pisze: Venite ja cie nie rozumiem cenzura byla
a to to co?
to ch*** co było!
Ogólnie bluzgać każdy może,byle nie na tym forum ,jak na innym pozwalają to "Kogo to obchodzi z cba.pl/forum"
sYa pisze: na dole wszystko sie zaladowalo pisala transwer udany a na stronie znowu nie bylo...

i teraz tak też zrobiłeś?
PA-> Główne Ustawienia->Skórka Strony


*Poradainnemu użytkownikowi


-więc pobierz skórkę jaką chcesz zainstalować na swój dysk
-wypakuj do katalogu
-wgraj ten katalog do katalogu themes na twoim serwerze
-zaloguj się do swojego panelu admina i zmień skórkę na nową czyli:
PA-> Główne Ustawienia->Skórka Strony
I Mu wszystko ładnie wyszło
Może On nie klnie i hosting go lubi :faja:
_____________________________________________________
Nie badz pijawka-znalazles rozwiazanie problemu..podziel sie na forum!
----------------------------------------------------------------------------
SmacznY WordpresS>> http://www.przepisyzgarnka.pl <<
sYa
Posty: 18
Rejestracja: 16 lip 2013, 12:21:46
Strona na CBA.pl: css-str.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1366x768

Re: Skórki mi nie chodzą pomocy!!!

Post autor: sYa »

nie mam po polsku wiec robie tak configuration-> general preferences->websides themes (i tam jest tylko nk)
Awatar użytkownika
DeaDriam
Posty: 4023
Rejestracja: 04 lip 2011, 14:00:40
Lokalizacja: Möglingen
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

Re: Skórki mi nie chodzą pomocy!!!

Post autor: DeaDriam »

Ogólnie to widzę stronke w niebieskiej tonacji i tłem czarnym w central
i panelach lewych i prawych w jasnej tonacji
oraz kodowaniem iso-8859-1 które musisz zmienić na charset=utf-8 w theme php bodajże
co do skórki to nie mam pojecia o co kaman..nawet nigdy nie testowałem tego skryptu,za mało popularny
Walcz...
https://www.google.pl/search?q=nukae+kl ... &gws_rd=cr
_____________________________________________________
Nie badz pijawka-znalazles rozwiazanie problemu..podziel sie na forum!
----------------------------------------------------------------------------
SmacznY WordpresS>> http://www.przepisyzgarnka.pl <<
sYa
Posty: 18
Rejestracja: 16 lip 2013, 12:21:46
Strona na CBA.pl: css-str.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1366x768

Re: Skórki mi nie chodzą pomocy!!!

Post autor: sYa »

to sie zmienia na stronce czy w programie i jak dokladniej? może cię zaskocze ale ta jasnoniebibeska strona to jest nuked-klan(to co jest w tym linku)
Albo 2 sprawa załozyłem strone na yoyo i niby pisze strona aktywna a jak wpisuje link do strony to wyskakuje blad polaczenia (w poradniku jak pewna osoba robila to się wyswietliło jakies okienko i tam sie instalowalo oprogramowanie tez nk ) robilem tak jak on i nic. Nie wiem moze to cos z czasem sie zmienia bo poradnik byl chyba z 2010r
Awatar użytkownika
DeaDriam
Posty: 4023
Rejestracja: 04 lip 2011, 14:00:40
Lokalizacja: Möglingen
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

Re: Skórki mi nie chodzą pomocy!!!

Post autor: DeaDriam »

sYa pisze: to sie zmienia na stronce czy w programie i jak dokladniej?
Sciągasz plik na kompa=robisz kopie
Otwieraz w Notepad++ zgodnie dla kodowania strony=u ciebie to bedzie UTF,bo na taki zmieniasz
i wklejasz charset=utf-8 w miejsce iso-8859-1
i po zapisie wysyłasz na serwer nadpisując go
sYa pisze: Albo 2 sprawa załozyłem strone na yoyo
Zwróć sie o pomoc na ich forum
(wrócisz szybciej niż myślisz..nawet sie nie spodziewasz jak szybko :devil: )
_____________________________________________________
Nie badz pijawka-znalazles rozwiazanie problemu..podziel sie na forum!
----------------------------------------------------------------------------
SmacznY WordpresS>> http://www.przepisyzgarnka.pl <<
Venite
Obsługa CBA
Posty: 3197
Rejestracja: 18 lut 2011, 08:01:57
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Opera Windows 1440x900

Re: Skórki mi nie chodzą pomocy!!!

Post autor: Venite »

sYa pisze: Venite ja cie nie rozumiem cenzura byla.
Napisz tak np. na iPmarcie, jeszcze Ci banem poprawią. Cenzura, czy nie - wulgaryzm to wulgaryzm. Jeszcze jakbyś zakrył większą część to może, ale w momencie gdy postawisz tylko taką małą pipkę, to i tak jest przekleństwo. Nawet zagwiazdkowane, choć na to możnaby oko przymrużyć.


Btw, może to? http://www.youtube.com/watch?v=keBsgXJR1VY
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
sYa
Posty: 18
Rejestracja: 16 lip 2013, 12:21:46
Strona na CBA.pl: css-str.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1525x858

Re: Skórki mi nie chodzą pomocy!!!

Post autor: sYa »

Znaczy otwieram notatnik i poprostu to wpisuje (charset=utf-8 ) czy otwieram jakis(jaki) plik w notatniku ze sciagnetego szablonu i tam podmieniam iso-8859-1 na charset=utf-8 i ze zapisuje w formacie UTF

Sory jesli to jest banalne ale jestem nowy i sie nie znam na takich rzeczach :/
Awatar użytkownika
Fineas_Nigellus
Posty: 582
Rejestracja: 08 lis 2012, 17:33:45
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Mobile Android 240x301
Kontakt:

Re: Skórki mi nie chodzą pomocy!!!

Post autor: Fineas_Nigellus »

sYa nie wiem co ma na myśli matpol, ale jak chcesz zmienić kodowanie pliku to otwierasz go przez Notepad++, w którejś zakładce będzie "Formatuj na..." czy coś w tym stylu..i tam masz kilka kodowań..Utf-8, Utf-8 bez Boom, ANSI, wybierasz to, które cię interesuje, zapisujesz plik i ponownie wysyłasz go na serwer..
Mówimy STOP Reklamie-Sygnaturce! ;)
Awatar użytkownika
DeaDriam
Posty: 4023
Rejestracja: 04 lip 2011, 14:00:40
Lokalizacja: Möglingen
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

Re: Skórki mi nie chodzą pomocy!!!

Post autor: DeaDriam »

sYa pisze: Znaczy otwieram notatnik i poprostu to wpisuje (charset=utf-8 )
Nie notatnik tylko w programie Notepad++(chybaze go tak nazywasz :) )
http://www.dobreprogramy.pl/Notepad,Pro ... 12986.html
Otwierasz plik theme.php w Notepad++ wybierasz format i koduj w utf-8,bo na takie zmieniasz kodowanie strony i wklejasz charset=utf-8 w miejsce iso-8859-1
sYa pisze: czy otwieram jakis(jaki) plik w notatniku ze sciagnetego szablonu i tam podmieniam iso-8859-1 na charset=utf-8 i ze zapisuje w formacie UTF
themes/nazwa templatki/theme.php

sYa
Informacja dodatkowa-Czytaj uważnie
Jeśli w utf-8 nadal będą krzaki
to zamiast utf-8 WYBIERZ charset=iso-8859-2

Sprawdz w pliku functions/top.php jakie tam jest kodowanie
_____________________________________________________
Nie badz pijawka-znalazles rozwiazanie problemu..podziel sie na forum!
----------------------------------------------------------------------------
SmacznY WordpresS>> http://www.przepisyzgarnka.pl <<
sYa
Posty: 18
Rejestracja: 16 lip 2013, 12:21:46
Strona na CBA.pl: css-str.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1366x768

Re: Skórki mi nie chodzą pomocy!!!

Post autor: sYa »

Robiłem tak jak mi mowiłeś lecz tez nic nie pomogło. Szukałem tego folderu(fuctions) i go nie mam albo nie moge znalezc:/
Awatar użytkownika
DeaDriam
Posty: 4023
Rejestracja: 04 lip 2011, 14:00:40
Lokalizacja: Möglingen
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

Re: Skórki mi nie chodzą pomocy!!!

Post autor: DeaDriam »

sYa pisze: Szukałem tego folderu(fuctions) i go nie mam albo nie moge znalezc:/
Powinien być w któryms z katalogów nie w themes
sorry ale nie mam czasu aby ściągnąć paczkę,przejrzyj skrypt na dysku,bedzie szybciej :)
_____________________________________________________
Nie badz pijawka-znalazles rozwiazanie problemu..podziel sie na forum!
----------------------------------------------------------------------------
SmacznY WordpresS>> http://www.przepisyzgarnka.pl <<
Venite
Obsługa CBA
Posty: 3197
Rejestracja: 18 lut 2011, 08:01:57
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Opera Windows 1440x900

Re: Skórki mi nie chodzą pomocy!!!

Post autor: Venite »

matpol , Fineas_Nigellus , powywalałem to, co powinniście sobie pozałatwiać na PW. I będę to robić konsekwentnie, choć od następnej, widocznej wycieczki (zarówno jednego jak i drugiego), polecą warny. A niektórzy mają już chyba jednego lub dwa. Dziś jednak ostrzegam, a raczej proszę. Tak będzie najbardziej obiektywnie, mam dzisiaj dobry dzień i nie chcę się denerwować. Proszę, zróbcie to tam, na przysłowiowej "stronie", możecie się nawet obrzucać bluzgami. Ale nie tutaj, błagam.

Od dawna sobie nie leżycie i wydaje mi sie, że powinniście między sobą porozmawiać, choćby ostro, i powyjaśniać parę rzeczy. Na PW i bez zbędnych świadków.
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
sYa
Posty: 18
Rejestracja: 16 lip 2013, 12:21:46
Strona na CBA.pl: css-str.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1366x768

Re: Skórki mi nie chodzą pomocy!!!

Post autor: sYa »

powaznie nie ma przeszukalem. A napewno to jest od tego?
wpadłem na genialny pomysl i podmienilem pliki w oryginalnym szablonie nk teraz ona wyglada tak ... http://css-str.cba.pl/index.php?file=Su ... &poll_id=1
Awatar użytkownika
DeaDriam
Posty: 4023
Rejestracja: 04 lip 2011, 14:00:40
Lokalizacja: Möglingen
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

Re: Skórki mi nie chodzą pomocy!!!

Post autor: DeaDriam »

sYa pisze: powaznie nie ma przeszukalem. A napewno to jest od tego?
Ok jak wszystko śmiga to daj sobie spokój
sYa pisze: wpadłem na genialny pomysl i podmienilem pliki w oryginalnym szablonie nk teraz ona wyglada tak ..
No i spox wygląda fajnie,działaj sobie dalej
ps ,a dlaczego CS nie stworzysz np na skrypcie forum Mybb
są skórki,mody doi pobierania danych z tabel itp
Zobacz jakie skiny pod Mybb i to za Free :mrgreen:
https://www.google.pl/search?q=styl+cs+ ... tAb984HIAQ
_____________________________________________________
Nie badz pijawka-znalazles rozwiazanie problemu..podziel sie na forum!
----------------------------------------------------------------------------
SmacznY WordpresS>> http://www.przepisyzgarnka.pl <<
sYa
Posty: 18
Rejestracja: 16 lip 2013, 12:21:46
Strona na CBA.pl: css-str.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1366x768

Re: Skórki mi nie chodzą pomocy!!!

Post autor: sYa »

no wlasnie na takim czyms by mi zalezalo wiec mowisz ze wystarczy tylko porac odpowiednie skiny?
ODPOWIEDZ