Serwer FTP !!!

Konfiguracja PHP-Fusion i eXtreme-Fusion.
damianko28
Posty: 36
Rejestracja: 26 gru 2009, 10:29:29
Strona na CBA.pl: http://www.astro-hobby.cba.pl
Płeć: Mężczyzna
User Agent: SeaMonkey Windows 800x600

Serwer FTP !!!

Post autor: damianko28 »

Na serwerze FTP nie chcą się nadpisać pliki jak chcę edytować jakiś plik :idea: może coś Total Commander :?
mariolka
Posty: 54
Rejestracja: 26 paź 2010, 16:11:25
Strona na CBA.pl: niepodam.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows 1280x800

Re: Serwer FTP !!!

Post autor: mariolka »

zmien chmoda z 644 na 664 lub otworz plik w edytorze, nastepnie usun z serwera a po zapisaniu edytowanygo pliku wyslij go na serwer.
PS radze uzywac filezilla :)
Ziomal666
Posty: 49
Rejestracja: 01 paź 2011, 21:23:22
Strona na CBA.pl: www.compforum.y0.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1440x900
Kontakt:

Re: Serwer FTP !!!

Post autor: Ziomal666 »

Dołączam się do tematu.
Jak zmienić tego chmoda?
Awatar użytkownika
DeaDriam
Posty: 4023
Rejestracja: 04 lip 2011, 14:00:40
Lokalizacja: Möglingen
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

Re: Serwer FTP !!!

Post autor: DeaDriam »

Ziomal666

filezilla po wejściu na serwer
Klikamy na wybrany(e) plik(i) PPM i klikamy zmień atrybuty pliku (tak jak widzimy na obrazku)

Obrazek
Wyskakuje nam okienko z opcjami CHMOD ustawiamy jak chcemy i klikamy OK:
Obrazek
PPM-->Prawy przycisk myszy
używaj szukajki jest wsio a nawet więcej
_____________________________________________________
Nie badz pijawka-znalazles rozwiazanie problemu..podziel sie na forum!
----------------------------------------------------------------------------
SmacznY WordpresS>> http://www.przepisyzgarnka.pl <<
ODPOWIEDZ