PHP Fusion - ramka z inną stroną na stronie głównej

Konfiguracja PHP-Fusion i eXtreme-Fusion.
krrudn
Posty: 4
Rejestracja: 30 wrz 2020, 07:06:11
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Android 360x780

PHP Fusion - ramka z inną stroną na stronie głównej

Postautor: krrudn » 12 paź 2020, 15:59:59

Witam. Mam pewien problem z osadzeniem innej strony na swojej stronie głównej. Sytuacja wygląda tak - mam stronę mojawitryna.j.pl, po wejściu na stronę mojawitryna.j.pl/php/ mam zainstalowaną instancję PHP Fusion 7, z kolei po wejściu na mojawitryna.j.pl/panel/index.php mam inną stronę. Chciałbym osadzić ją na głównej stronie forum, np. zamiast panelu Powitanie, stworzyłem nowy panel i w tym miejscu utknąłem, ustawił się typ jako kod PHP, i próbuję z include, próbowałem z iframe i osadzić "mojawitryna.j.pl/panel/index.php", ale nic to nie daje, jedyne co osiągnąłem to to że zamiast panelu Powitanie na głównej stronie otrzymuję błąd syntax error o nieoczekiwanym znaku < w pierwszej linijce... Czy ktoś może doradzić o co w tym chodzi? Nie siedzę biegle w PHP a taka potrzeba przyszła :(
Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
endriu888
Obsługa CBA
Posty: 1373
Rejestracja: 23 sty 2012, 21:02:33
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: katalogfirm.c0.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: 1024x768
Kontakt:

PHP Fusion - ramka z inną stroną na stronie głównej

Postautor: endriu888 » 13 paź 2020, 10:11:19

Witam

proszę pokazać kod.
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
krrudn
Posty: 4
Rejestracja: 30 wrz 2020, 07:06:11
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Android 360x780

PHP Fusion - ramka z inną stroną na stronie głównej

Postautor: krrudn » 13 paź 2020, 14:31:40

Witam.
Błąd: Parse error: syntax error, unexpected '<' in /profiles/k/kr/krr/krrudn/mojawitryna.j.pl/php/themes/templates/panels.php(74) : eval()'d code on line 1
Kod w zakładce Panele:

CodeColon Select All Code

<?PHP
?>
<html>
<head>
</head>
<body>
<li><iframe src="mojawitryna.j.pl/panel/index.php"
</body>
</html>

Kod naskrobałem sam, nie mam zbytnio znajomości ani PHP Fusion (poza administracją przez panel) ani samego PHP, a wyszło że lepiej będzie dodać ten panel jako element strony głównej. Panelem tym jest strona główna do net2ftp zainstalowanego w katalogu panel.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
endriu888
Obsługa CBA
Posty: 1373
Rejestracja: 23 sty 2012, 21:02:33
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: katalogfirm.c0.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: 1024x768
Kontakt:

PHP Fusion - ramka z inną stroną na stronie głównej

Postautor: endriu888 » 14 paź 2020, 08:11:13

Witam

w kodzie nie ma zamknięcia klamerki, prawidłowy kod ma być taki:

<iframe src="//DuckDuckGo.com" height="200">text</iframe>
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
krrudn
Posty: 4
Rejestracja: 30 wrz 2020, 07:06:11
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Android 360x780

PHP Fusion - ramka z inną stroną na stronie głównej

Postautor: krrudn » 14 paź 2020, 13:43:42

Nic to nie dało...
Niezależnie czy wkleję sam kod z Twojego posta, czy z całym początkiem jak wyżej otrzymuję błąd jak na początku, unexpected <
Czy my dobrze się dogadaliśmy? Ja edytuję to wchodząc w Panel Administratora, Zarządzanie Stroną i Panele, po czym otrzymuję w sekcji Na Górze swój panel o nazwie FTP i typie Kod PHP.
Utworzyłem teraz nowy panel i domyślnie dodał mi taki oto kod:

CodeColon Select All Code

opentable("name");
echo "Content";
closetable();

Może to jakoś pomoże? Przypuszczam że trzeba to napisać inaczej, bo silnik nie obsługuje znaku <
Awatar użytkownika
endriu888
Obsługa CBA
Posty: 1373
Rejestracja: 23 sty 2012, 21:02:33
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: katalogfirm.c0.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: 1024x768
Kontakt:

PHP Fusion - ramka z inną stroną na stronie głównej

Postautor: endriu888 » 15 paź 2020, 08:00:10

Witam

jeśli musi koniecznie w ramce to:

opentable("name");
echo '<iframe src="somesource" height="costam" />';
closetable();

jeśli potrzebne jest przekierowanie to instrukcja w linku poniżej:

https://webinsider.pl/przekierowanie-www-html-php-js/
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
krrudn
Posty: 4
Rejestracja: 30 wrz 2020, 07:06:11
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Android 360x780

PHP Fusion - ramka z inną stroną na stronie głównej

Postautor: krrudn » 16 paź 2020, 15:00:20

Działa :D jedynie trzeba pamiętać że link musi zaczynać się od http://, tylko wtedy wczytuje ramkę.
Dziękuję za pomoc :)
Awatar użytkownika
endriu888
Obsługa CBA
Posty: 1373
Rejestracja: 23 sty 2012, 21:02:33
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: katalogfirm.c0.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: 1024x768
Kontakt:

PHP Fusion - ramka z inną stroną na stronie głównej

Postautor: endriu888 » 18 paź 2020, 07:49:32

Witam

dobrze, w takim razie zamykam temat.
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?

Wróć do „PHP-Fusion, eXtreme-Fusion”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: jakubkazekzse i 1 gość