Nie działa

Konfiguracja PHP-Fusion i eXtreme-Fusion.
dawidek9993
Posty: 41
Rejestracja: 21 maja 2011, 21:56:33
Lokalizacja: Uniejów
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Internet Explorer Windows 1441x810
Kontakt:

Nie działa

Post autor: dawidek9993 »

Witajcie!. Mam taki problem, otóż CMS eXtreme-Fusion nie chce mi się zainstalować. Wszystko idzie dobrze, aż do czasu kiedy podaje dane super admina. Jak już podam te dane, to nie chce dalej przejśc, tak jakby wgl przycisk "dalej" nie działał. Co mam zrobić??
Urlich
Posty: 1624
Rejestracja: 05 sty 2011, 07:21:43
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1024x768

Re: Nie działa

Post autor: Urlich »

a podajesz tak?
adres bazy danych: mysql.cba.pl
port: 3306 // [w przypadku phpBB mod by przemo zostawić 80]
nazwa bazy danych: strona_cba_pl [gdzie strona jest adresem Twojej strony] Ważne: wszystkie '-' zamieniamy na '_' [czyli dla strony jan-kowalski.cba.pl nazwa bazy danych to jan_kowalski_cba_pl]
użytkownik bazy danych: taki jakiego wpisałeś przy dodawaniu bazy
hasło do bazy: takie jak wprowadziłeś przy dodawaniu bazy danych.

i zwróc uwage na

Kod: Zaznacz cały

adres bazy danych: mysql.cba.pl
a tu masz screeny :)
http://cba.pl/panel/client/opisy/extreme-fusion.html
Nie potrafisz znieść krytyki?.. Prawdziwy zwycięzca nie boi się ani nagich faktów, ani krytyki.
dawidek9993
Posty: 41
Rejestracja: 21 maja 2011, 21:56:33
Lokalizacja: Uniejów
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Internet Explorer Windows 1441x810
Kontakt:

Re: Nie działa

Post autor: dawidek9993 »

Wszystko podaje dobrze. Ale nadal nie działa. Póżniej wyśle zzrzut ekranu

---- EDIT ----

Obrazek
Daje wam zzrzut ekranu. Korzystam z przeglądarki IE 9 może to jej wina??
Urlich
Posty: 1624
Rejestracja: 05 sty 2011, 07:21:43
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1024x768

Re: Nie działa

Post autor: Urlich »

Należy wpisać dane Super admina czyli Nick, hasło oraz email.

no fakt to dziwne
spróbuj na Mozilli zainstalować.ale odinstaluj obecną instalację

Wpierw zobacz tutaj
http://www.hotfix.pl/instrukcja-instala ... 13-a98.htm
Nie potrafisz znieść krytyki?.. Prawdziwy zwycięzca nie boi się ani nagich faktów, ani krytyki.
dawidek9993
Posty: 41
Rejestracja: 21 maja 2011, 21:56:33
Lokalizacja: Uniejów
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Internet Explorer Windows 1441x810
Kontakt:

Re: Nie działa

Post autor: dawidek9993 »

Ok. Proble rozwiązała przeglądarka Mozilla Firefox. A mam jeszcze jedno pytanie. Jak zrobić własne strony błędu? Bo nadal mi się wyświetlają strony błędu cba.pl!

---- EDIT ----

I jak wgrywałem nowy szablon to wyskoczył mi taki błąd

Kod: Zaznacz cały

Fatal error: Call to undefined function render_header() in /var/www/virtual/gry-rip.c0.pl/subheader.php  on line 147
Muszę od nowa zaprogramować extreme-fusion ? Czy co mam teraz zrobić?
Urlich
Posty: 1624
Rejestracja: 05 sty 2011, 07:21:43
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1024x768

Re: Nie działa

Post autor: Urlich »

Odinstaluj i zainstaluj ją jeszcze raz,może pomoże,
jeśli nie to podaj co występuje w tej linii ( on line)
Lub zainstaluj zgodną skórkę
Nie używaj IE
Nie potrafisz znieść krytyki?.. Prawdziwy zwycięzca nie boi się ani nagich faktów, ani krytyki.
Awatar użytkownika
fuma
Przyjaciel CBA
Posty: 11168
Rejestracja: 01 sie 2005, 14:57:56
Lokalizacja: z jajka niespodzianki :P
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Opera Windows 1440x900

Re: Nie działa

Post autor: fuma »

Witaj na stronie http://gry-rip.c0.pl. Jedynej stronie z darmowymi, zripowanymi grami do pobrania!
Posiadasz pozwolenie na od tworcow gier jakie chcesz udostepniac na ich udostpnianie na swojej stronie?
dawidek9993
Posty: 41
Rejestracja: 21 maja 2011, 21:56:33
Lokalizacja: Uniejów
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Internet Explorer Windows 1441x810
Kontakt:

Re: Nie działa

Post autor: dawidek9993 »

Będę udostępniał gry na licencji freeware, oraz dema . czyli nie będzie tam żadnych pirackich gie :). Możecie sami to sprawdzać. Zainstalowałem nową skórke,niby działa ale... Jest ta linia kodu jeszcze. Ja wszystko wrzucam na serwer przez system Winows 7 nie uywam żadnego programy FTP
Urlich
Posty: 1624
Rejestracja: 05 sty 2011, 07:21:43
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1024x768

Re: Nie działa

Post autor: Urlich »

dawidek9993 pisze: ale... Jest ta linia kodu jeszcze
to czytaj co napisałem wyżej
Nie potrafisz znieść krytyki?.. Prawdziwy zwycięzca nie boi się ani nagich faktów, ani krytyki.
dawidek9993
Posty: 41
Rejestracja: 21 maja 2011, 21:56:33
Lokalizacja: Uniejów
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Internet Explorer Windows 1441x810
Kontakt:

Re: Nie działa

Post autor: dawidek9993 »

To wejdz i zobacz o co mi chodzi. Szablon działa ale linia kodu jeszcze jest.

Kod: Zaznacz cały

Notice: Use of undefined constant sitename - assumed 'sitename' in /var/www/virtual/gry-rip.c0.pl/themes/Gamesite/theme.php on line 27

Notice: Undefined variable: settings in /var/www/virtual/gry-rip.c0.pl/themes/Gamesite/theme.php on line 27
---- EDIT ----

A co do tych gier. Czy mogę udostępniać tam gry na licencji freeware oraz dema? Żadnych pirackich gier tam nie będzie
Urlich
Posty: 1624
Rejestracja: 05 sty 2011, 07:21:43
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1024x768

Re: Nie działa

Post autor: Urlich »

Urlich pisze: Odinstaluj i zainstaluj ją jeszcze raz,może pomoże,
jeśli nie to podaj co występuje w tej linii ( on line)
Lub zainstaluj zgodną skórkę
Nie używaj IE
to weż i przeczytaj to logicznie
Nie potrafisz znieść krytyki?.. Prawdziwy zwycięzca nie boi się ani nagich faktów, ani krytyki.
dawidek9993
Posty: 41
Rejestracja: 21 maja 2011, 21:56:33
Lokalizacja: Uniejów
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Internet Explorer Windows 1441x810
Kontakt:

Re: Nie działa

Post autor: dawidek9993 »

Skórka jest zgodna. Nie używam IE 9 do tego typu rzeczy. Podałem co występuje w lini on line. Jeszcze raz podaje co jest w lini on line

Kod: Zaznacz cały

Notice: Use of undefined constant sitename - assumed 'sitename' in /var/www/virtual/gry-rip.c0.pl/themes/Gamesite/theme.php on line 27

Notice: Undefined variable: settings in /var/www/virtual/gry-rip.c0.pl/themes/Gamesite/theme.php on line 27
A do tych gier to dostanę odpowiedz?
Urlich
Posty: 1624
Rejestracja: 05 sty 2011, 07:21:43
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1024x768

Re: Nie działa

Post autor: Urlich »

dawidek9993 pisze: Jeszcze raz podaje co jest w lini on line
nie podajesz,podajesz tylko komunikat
czytaj uważnie
Urlich pisze: jeśli nie to podaj co występuje w tej linii ( on line)
czyli 27 w theme.php, ktorą to można odczytać za pomocą notepad ++
Naprawić to również może odinstalowanie "Najlepiej usunięcie w całości i ponowne zainstalowanie skórki
następnie wyczyść cache stronki i przeglądarki
Jeśli nie?; mozna zmodyfikować tą feralną linię o ile sie da-jeśli nie zmiana skina ,gdyż może posiadać błąd

Chyba teraz rozumiesz o co chodzi

---- ! ----

Radzę na samym początku,gdyżmogła sie żle wgrać
Odinstalować
Usunąć w całości
Wyczyścić cache strony
Wyczyścić cache przeglądarki
Zainstalować i wtedy zobaczyć co będzie
Nie potrafisz znieść krytyki?.. Prawdziwy zwycięzca nie boi się ani nagich faktów, ani krytyki.
dawidek9993
Posty: 41
Rejestracja: 21 maja 2011, 21:56:33
Lokalizacja: Uniejów
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Internet Explorer Windows 1441x810
Kontakt:

Re: Nie działa

Post autor: dawidek9993 »

Proszę bardzo 27 linika w kodzie themes.php

Kod: Zaznacz cały

<td background='".THEME."images/cellpic_bkg.jpg' height='110'><a href='".BASEDIR."index.php'><center><img src='".THEME."images/logo.jpg'  width='100%' alt='' title='".$settings[sitename]."' border='0'></center></td> 
Na wszystkich skórkach jest ten błąd
Urlich
Posty: 1624
Rejestracja: 05 sty 2011, 07:21:43
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1024x768

Re: Nie działa

Post autor: Urlich »

Kod: Zaznacz cały

<td background='".THEME."images/cellpic_bkg.jpg' height='110'>
<a href='".BASEDIR."index.php'><img src='".THEME."images/logo.jpg' alt='' title='".$settings['sitename']."' border='0'></td>   
spróbuj zamienić na to
tylko zrób kopie oryginału

Jak nie pomoże daj kod theme.php
może być tak,że w globalnych zmiennych nie masz $settings

Ja na dziś juz koncze,wic być może ktoś inny to podłapie,są tu spece od tego

PS.Próbowałeś wgrać go od nowa?
Nie potrafisz znieść krytyki?.. Prawdziwy zwycięzca nie boi się ani nagich faktów, ani krytyki.
ODPOWIEDZ