Problem przy eksporcie bazy do WEBD

Wszystko o językach skryptowych takich jak PHP i Perl, serwerach WWW, CGI, bazach danych i języku SQL.
rspartner
Posty: 1
Rejestracja: 05 lip 2017, 09:09:50
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows 1366x768

Problem przy eksporcie bazy do WEBD

Postautor: rspartner » 09 paź 2017, 20:05:11

Witam,
mam problem podczas eksportu dancyh z mojej bazy do nowej na serwerach WEBD.

Problem twki w tym że już po zaimportowaniu bazy do pliku baza.sql -> pojawiają się tam krzaczki , w bazie również widoczne są krzaki natomiast na stronie znaki pokazują się poprawnie.

Po zaimportowaniu bazy na nowego sql , słowa w których były krzaki wyglądają tak: h3hsjka3232 itd.

Co może być nie tak?

Od czego zacząć?

Formatowanie wszędzie ustawione jako UTF8.
Awatar użytkownika
smart-tree
Obsługa CBA
Posty: 428
Rejestracja: 09 paź 2015, 20:20:35
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Linux 1366x768

Problem przy eksporcie bazy do WEBD

Postautor: smart-tree » 11 paź 2017, 09:48:24

Witam,
której bazy danych dotyczy pytanie?
Na naszym hostingu współdzielonym są takie ustawienia:
|character_set_client | utf8 |
| character_set_connection | utf8 |
| character_set_database | latin1 |
| character_set_filesystem | binary |
| character_set_results | utf8 |
| character_set_server | latin1 |
| character_set_system | utf8 |

Pozdrawiam,
Mira,
Obsługa CBA
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?

Wróć do „PHP, CGI, SQL”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość