Połączenie z bazą danych - problem

Wszystko o językach skryptowych takich jak PHP i Perl, serwerach WWW, CGI, bazach danych i języku SQL.
michalred
Posty: 26
Rejestracja: 15 gru 2016, 18:40:41
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows 1366x768

Połączenie z bazą danych - problem

Postautor: michalred » 10 lut 2017, 20:13:57

Witam,

mam problem ze skryptem PHP łączącym się z bazą danych. Oto on:

CodeColon Select All Code

<?php
$servername = "mysql.cba.pl";
$username = "michalred";
$password = "*************";
$dbname = "1b_gim_pijpoz_cba_pl";

// Create connection
$conn = new mysqli($servername, $username, $password, $dbname);
// Check connection
if ($conn->connect_error) {
    die("Connection failed: " . $conn->connect_error);
}
?>

Po wykonaniu skryptu ukazuje się następujący błąd:
Connection failed: Access denied for user 'michalred'@'127.0.0.1' (using password: YES)

Moja domena to 1b-gim-pijpoz.cba.pl. Jestem pewien, że podane przeze mnie login i hasło są poprawne. Co robić?

Pozdrawiam,
michalred
lumat1
Obsługa CBA
Posty: 58
Rejestracja: 09 sty 2017, 08:23:00
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Linux 1600x900

Połączenie z bazą danych - problem

Postautor: lumat1 » 10 lut 2017, 20:26:40

Witam
Nazwa Pana bazy danych to "michalred", a nie "1b_gim_pijpoz_cba_pl".

Pozdrawiam serdecznie
Łukasz
Obsługa CBA
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
hotelstaff
Posty: 2
Rejestracja: 28 sie 2017, 09:49:33
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows 1920x1080

Połączenie z bazą danych - problem

Postautor: hotelstaff » 28 sie 2017, 10:50:45

Witam, kurcze ja też już siedzę od dwóch dni nad tym problemem u siebie. W moim przypadku sprawa wyglądała inaczej gdyż po próbie aktualizacji phpbb do 3.2 okazało się, że forum się wysypało ( aktualizacja się nie udała, na stronie phpbb wyczytałem, że pojawiają się problemy z aktualizacją dlatego zalecają aktualizację z Full Package), po kilku godzinach dłubania forum dalej nie rusza. Odnalazłem na komputerze kopię plików z serwera wraz z forum i kopię bazy danych. Pliki wrzuciłem na nową domenę ( na starej pojawia się taki sam komunikat), importowałem bazę danych w phpadmin, pozmieniałem nazwę i hasło w config.php na takie jakie utworzyłem dla nowej bazy danych przy nowej domenie i dalej "Access denied for user 'marinehotel'@'127.0.0.1' (using password: YES) [1045]" (marinehotel to nazwa użytkownika w starej bazie danych na poprzedniej domenie z której mam kopię plików) Ktoś jest w stanie pomóc? W internecie piszą żeby nadać uprawnienia dla użytkownika ale w phpadmin nie ma zakładki "Privileges" dla Nie jestem jakimś programistą więc potrzebuję w miarę łopatologicznej odpowiedzi.
Awatar użytkownika
endriu888
Obsługa CBA
Posty: 602
Rejestracja: 23 sty 2012, 21:02:33
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: katalogfirm.c0.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

Połączenie z bazą danych - problem

Postautor: endriu888 » 28 sie 2017, 12:52:53

hotelstaff WroteColonŹródło posta Witam, kurcze ja też już siedzę od dwóch dni nad tym problemem u siebie. W moim przypadku sprawa wyglądała inaczej gdyż po próbie aktualizacji phpbb do 3.2 okazało się, że forum się wysypało ( aktualizacja się nie udała, na stronie phpbb wyczytałem, że pojawiają się problemy z aktualizacją dlatego zalecają aktualizację z Full Package), po kilku godzinach dłubania forum dalej nie rusza. Odnalazłem na komputerze kopię plików z serwera wraz z forum i kopię bazy danych. Pliki wrzuciłem na nową domenę ( na starej pojawia się taki sam komunikat), importowałem bazę danych w phpadmin, pozmieniałem nazwę i hasło w config.php na takie jakie utworzyłem dla nowej bazy danych przy nowej domenie i dalej "Access denied for user 'marinehotel'@'127.0.0.1' (using password: YES) [1045]" (marinehotel to nazwa użytkownika w starej bazie danych na poprzedniej domenie z której mam kopię plików) Ktoś jest w stanie pomóc? W internecie piszą żeby nadać uprawnienia dla użytkownika ale w phpadmin nie ma zakładki "Privileges" dla Nie jestem jakimś programistą więc potrzebuję w miarę łopatologicznej odpowiedzi.


proszę napisać nowy ticket w panelu hostingu, wtedy spróbujemy pomóc.
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?

Wróć do „PHP, CGI, SQL”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość