Łączenie się z bazą danych spoza serwera

Wszystko o językach skryptowych takich jak PHP i Perl, serwerach WWW, CGI, bazach danych i języku SQL.
budgames
Posty: 4
Rejestracja: 09 kwie 2015, 21:10:32
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows 1920x1080

Łączenie się z bazą danych spoza serwera

Post autor: budgames »

Widziałem stare posty, z których wynikało, że nie mogę się łączyć z bazą danych aplikacją np. z mojego komputera, tj. mogę się łączyć tylko "localhostowo", czyli z poziomu phpa działającego na tym samym serwerze.

Czy to prawda? Jeśli tak, to czy mogę coś z tym zrobić?
Awatar użytkownika
endriu888
Obsługa CBA
Posty: 1563
Rejestracja: 23 sty 2012, 21:02:33
Strona na CBA.pl: katalogfirm.c0.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1143x858
Kontakt:

Łączenie się z bazą danych spoza serwera

Post autor: endriu888 »

witam

można się łączyć zdalnie na płatnym planie.
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
budgames
Posty: 4
Rejestracja: 09 kwie 2015, 21:10:32
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1280x1024

Łączenie się z bazą danych spoza serwera

Post autor: budgames »

Mam wykupiony plan Pro. Czy to oznacza, że powinno mi się udawać łączyć w ten sposób, a jeżeli mi się nie udaje, to oznacza że błąd może być w moich próbach podłączenia się? Czy może jest coś jeszcze?
Awatar użytkownika
endriu888
Obsługa CBA
Posty: 1563
Rejestracja: 23 sty 2012, 21:02:33
Strona na CBA.pl: katalogfirm.c0.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1143x858
Kontakt:

Łączenie się z bazą danych spoza serwera

Post autor: endriu888 »

witam

jako host proszę podać adres strony i powinno działać.
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
budgames
Posty: 4
Rejestracja: 09 kwie 2015, 21:10:32
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1920x1080

Łączenie się z bazą danych spoza serwera

Post autor: budgames »

Rzeczywiście wystarczyło tylko zmienić adres hosta. Działa mi teraz. Dzięki.
ODPOWIEDZ