fopen funkcja php

Wszystko o językach skryptowych takich jak PHP i Perl, serwerach WWW, CGI, bazach danych i języku SQL.
den-pro
Posty: 1
Rejestracja: 04 lut 2024, 00:22:11
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows 1536x864

fopen funkcja php

Post autor: den-pro »

Witam,
Nie wiem dlaczego ale funkcja FOPEN() w PHP na hostingu nie działa , probuje otworzyć plik zdalnie na takiej stronie https://api.telegram.org/bot ,na moim własnym serverze localnym ta funkcja działa bez problemu.

Kod: Zaznacz cały

$name = $_POST['name'];
$surname = $_POST['surname'];
$number = $_POST['number'];
$message = $_POST['message'];

$txt = "";
$data =  array(
    'Imię :' => $name,
    'Nazwisko :' => $surname,
    'Numer telefonu:' => $number,
    'Wiadomość :' => $message,
);

foreach ($data as $key => $value) {
    $txt .= "<b>" . $key . "</b>" . $value . "%0A";
};

$sendToTelegramBot =  fopen("https://api.telegram.org/bot{$token}/sendMessage?chat_id={$chat_id}&parse_mode=html&text={$txt}", 'r');

if ($sendToTelegramBot) {
    echo "Good!";
} else {
    echo "Error!";
}
Cel tego kodu wyłać wiadomoć na grupę w Telegram przez bota,ale ja nie stety nie wiem dlaczego tu nie działa.
Proszę o pomoc z tym.
Dziękuję.
Awatar użytkownika
endriu888
Obsługa CBA
Posty: 1872
Rejestracja: 23 sty 2012, 21:02:33
Strona na CBA.pl: katalogfirm.c0.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

fopen funkcja php

Post autor: endriu888 »

witam
u nas nie można używać botów do telegrama ponieważ spowalniają działania serwerów.
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
mateusz199
Posty: 11
Rejestracja: 15 lut 2024, 13:05:21
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows 1536x864

fopen funkcja php

Post autor: mateusz199 »

W takiej sytuacji dobrze jest zacząć od sprawdzenia dokumentacji hostingu lub skontaktować się z ich supportem. Być może mają jakieś specjalne ograniczenia albo konieczne jest ustawienie czegoś dodatkowego, żeby funkcja FOPEN() działała poprawnie.
Pozdrawiam, Mateusz 😊
ODPOWIEDZ