Przedstawiamy Wam naszą nową odsłonę!

Wszystkie informacje od administracji dla użytkowników na temat zmian, ewentualnych problemów itd.
Venite
Obsługa CBA
Posty: 3197
Rejestracja: 18 lut 2011, 08:01:57
Reputacja: 43
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1440x900

Przedstawiamy Wam naszą nową odsłonę!

Postautor: Venite » 27 lip 2016, 13:47:12

Drodzy Użytkownicy,
Z dniem 27 lipca 2016 roku nadszedł czas na jedną z największych zmian w naszej historii.
Przedstawiamy Wam zaprojektowaną od podstaw, zupełnie nową odsłonę naszej strony internetowej oraz panelu CBA!

Całkowitej zmianie uległa szata graficzna i układ strony. Panel CBA również został przeprojektowany, jednak najwięcej zmian znajduje się "pod maską"!

Wychodząc naprzeciw Waszym prośbom i oczekiwaniom, całkowicie zmieniliśmy mechanizm działania kont hostingowych, kont FTP oraz domen.

Od teraz jedno konto hostingowe może mieć wiele domen. Każda domena przypisana do konta hostingowego i nieprzypisana jako alias innej domeny, otrzyma na FTP swój własny, dedykowany katalog - w efekcie będzie mogła stanowić niezależną stronę. Do każdej domeny będzie można utworzyć osobne konta FTP (z dostępem tylko do katalogu domeny). Natomiast jednoczesny, łatwy dostęp do wszystkich folderów domen na Twoim profilu będzie umożliwiało jedno, główne, profilowe konto FTP.

Pozwoli to Wam - naszym Użytkownikom - na łatwe hostowanie wielu stron na jednym koncie hostingowym, bez konieczności kupna planu hostingowego dla każdej z osobna. Jedno konto PRO może mieć dowolną ilość niezależnych domen!

Domeny można teraz łatwo przenosić między kontami hostingowymi - wystarczy zmiana jednej opcji pod przyciskiem "edytuj". Spowoduje to natychmiastowe przypisanie domeny i plików pod inne konto hostingowe. Od teraz przeniesienie strony np. na konto z planem VIP nie będzie stanowić problemu! Uwaga - przeniesienie plików domeny przenosi jedynie pliki strony, a nie bazy danych!

Z okazji tak dużych zmian mamy dla Was drobny upominek: kupony rabatowe CBAPRO20 i CBAVIP50. Pierwszy z nich obniża cenę planu Pro (opcja jeden rok) o 20 zł, natomiast drugi zmniejsza koszt dowolnego wariantu planu VIP aż o 50 zł! Oferta ograniczona czasowo!

Pamiętajcie, że zakupione plany sumują się, czyli jeśli pozostał Wam jeszcze niewykorzystany transfer bądź nie minął okres ważności, to po zakupie nowego planu zostaną one dodane. Nic nie zginie! :-)

To wciąż nie koniec zmian - nadchodzą kolejne ulepszenia!

Nie zapomnijcie też o naszym Facebooku, gdzie na bieżąco informujemy o limitowanych ofertach i promocjach, oraz możemy nawiązać bliższy kontakt z Wami!

Bardzo liczymy na Wasze opinie i sugestie - to dzięki Wam możemy zmieniać się na lepsze.
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
Awatar użytkownika
adam_per
Posty: 112
Rejestracja: 19 cze 2009, 23:50:03
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: http://www.niepelnosprawny.cba.pl/
Lokalizacja: podkarpackie
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1958x1101
Kontakt:

Przedstawiamy Wam naszą nową odsłonę!

Postautor: adam_per » 27 lip 2016, 21:14:58

czy można prosić datę ważności kuponów?
niepełnosprawny http://niepelnosprawny.org; http://www.niepelnosprawny.cba.pl; forum reklamowe http://forumreklamowe.di4.pl
Awatar użytkownika
Ampersand
Posty: 25
Rejestracja: 27 lis 2013, 12:33:41
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: http://www.szczecin-info.cba.pl
Lokalizacja: Szczecin
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Mozilla Windows 1219x975
Kontakt:

Przedstawiamy Wam naszą nową odsłonę!

Postautor: Ampersand » 28 lip 2016, 10:44:55

Podoba mi się. Rzeczywiście, sporo zmian. Sam wygląd jest OK, ale Forum było już takie od jakiegoś czasu a teraz dopasowaliście całą resztę.
Homo sum ... (Terencjusz)
Awatar użytkownika
smart-tree
Obsługa CBA
Posty: 705
Rejestracja: 09 paź 2015, 20:20:35
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Linux 1366x768

Przedstawiamy Wam naszą nową odsłonę!

Postautor: smart-tree » 28 lip 2016, 12:43:07

Witamy,
kupony będą ważne do końca lipca.
Pozdrawiam,
Mira,
Obsługa CBA
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
Awatar użytkownika
adam_per
Posty: 112
Rejestracja: 19 cze 2009, 23:50:03
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: http://www.niepelnosprawny.cba.pl/
Lokalizacja: podkarpackie
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1958x1101
Kontakt:

Przedstawiamy Wam naszą nową odsłonę!

Postautor: adam_per » 29 lip 2016, 09:52:06

smart-tree WroteColonŹródło posta Witamy,
kupony będą ważne do końca lipca.
Pozdrawiam,
Mira,
Obsługa CBA

dziękuję (y)
niepełnosprawny http://niepelnosprawny.org; http://www.niepelnosprawny.cba.pl; forum reklamowe http://forumreklamowe.di4.pl
Awatar użytkownika
garapenia
Posty: 9
Rejestracja: 25 cze 2016, 13:30:37
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows 1600x900

Przedstawiamy Wam naszą nową odsłonę!

Postautor: garapenia » 30 lip 2016, 15:55:08

Mi tam się niezbyt podoba, bo interfejs jest wg mnie mniej przejrzysty i "rozłażący się" po całym ekranie, no ale cóż, to tylko moja jak widać opinia.
Awatar użytkownika
_kaktus_
Posty: 14
Rejestracja: 30 gru 2014, 11:11:21
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: http://kaktusa.pl
Lokalizacja: opolskie
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Chrome Linux 1600x1200
Kontakt:

Przedstawiamy Wam naszą nową odsłonę!

Postautor: _kaktus_ » 31 lip 2016, 15:44:06

Witam uprzejmie.
Po pierwszym zalogowaniu się, zaczęła drażnić mnie mrugająca u dołu reklama.
Przeglądarka Chromium wersja 51.0.2704.79 Built on 8.4, running on Debian (64-bit). Nic nie jest zablokowane.

Te drażnienie polega na naprzemiennym pojawianiu się i znikaniu całej reklamy, wygląda jakby coś nie działało prawidłowo.
Awatar użytkownika
_kaktus_
Posty: 14
Rejestracja: 30 gru 2014, 11:11:21
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: http://kaktusa.pl
Lokalizacja: opolskie
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Chrome Linux 1600x1200
Kontakt:

Przedstawiamy Wam naszą nową odsłonę!

Postautor: _kaktus_ » 31 lip 2016, 16:43:01

W opisie planów hostingowych wypatrzyłem małego błędzika ;-)

https://www.cba.pl/pl/oferta/hosting

6-ty wiersz od dołu zawiera mało zrozumiały opis "Ochrona plików z użyciem".
burakovsky
Posty: 1
Rejestracja: 02 sie 2016, 15:38:28
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows 1440x900

Przedstawiamy Wam naszą nową odsłonę!

Postautor: burakovsky » 02 sie 2016, 15:40:56

Teraz wszystko jest ładnie i przejrzyście i wygodniej. Nowa odsłona na plus +++++++ :)
doswiadczalski
Posty: 20
Rejestracja: 29 mar 2011, 21:27:39
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1440x900

Przedstawiamy Wam naszą nową odsłonę!

Postautor: doswiadczalski » 13 sie 2016, 16:08:08

"Musisz wypełnić swój profil przed zakupem usługi."
Proszę o "rozkminienie", co chcecie wiedzieć ? ,do czego wam to potrzebne? ,które pola obowiązkowe?, czy dane mają być prawdziwe pod groźbą odpow. karnej? czy zaczęliście po prostu gromadzić dane.
Wcześniej tego nie wymagano chyba, chyba nie skoro mam tam pusto i jakoś działało 8) opłaty trafiały we właściwe miejsce :) .

ps."emotiki" niektóre chyba wcięło na forum.
doswiadczalski
Posty: 20
Rejestracja: 29 mar 2011, 21:27:39
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1440x900

Przedstawiamy Wam naszą nową odsłonę!

Postautor: doswiadczalski » 15 sie 2016, 12:16:23

Sorry za post pod postem.Nie mam edytuj.
Otwarcie strony cba w Firefox na Andku powoduje totalne wyłożenie "onego". :cry:

ps. z ciekawości. Ile czas na edytuj ?, czy do czasu trwania sesji, czy wg. okresu czasu.
Awatar użytkownika
smart-tree
Obsługa CBA
Posty: 705
Rejestracja: 09 paź 2015, 20:20:35
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Linux 1366x768

Przedstawiamy Wam naszą nową odsłonę!

Postautor: smart-tree » 15 sie 2016, 12:40:05

doswiadczalski WroteColonŹródło posta "Musisz wypełnić swój profil przed zakupem usługi."
Proszę o "rozkminienie", co chcecie wiedzieć ? ,do czego wam to potrzebne? ,które pola obowiązkowe?, czy dane mają być prawdziwe pod groźbą odpow. karnej? czy zaczęliście po prostu gromadzić dane.
Wcześniej tego nie wymagano chyba, chyba nie skoro mam tam pusto i jakoś działało 8) opłaty trafiały we właściwe miejsce :) .

ps."emotiki" niektóre chyba wcięło na forum.


Witam,
dane są potrzebne jedynie do dokonania transakcji, dlatego są wymagane jedynie kiedy chce Pan zapłacić za usługi. Nie są przekazywane osobom trzecim ani wykorzystywane w innych celach. Obowiązkowe pola to Imię, Nazwisko, Miasto, Adres, Kod pocztowy oraz Email. Zaleca się również wypełnienie pola Telefon dzięki czemu będą wysyłane przypomnienia SMS na podany numer.

Pozdrawiam,
Mira,
Obsługa CBA
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
stradalrf
Posty: 25
Rejestracja: 16 lip 2016, 22:57:29
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Linux 527x320

Przedstawiamy Wam naszą nową odsłonę!

Postautor: stradalrf » 17 sie 2016, 17:20:25

O nawet ładnie ale czemu jak chce dodać konto hostingowe klikam dodaj a tam zamias dodawania jest uaktualnia planu? Wcześniej tego nie było było normalnie. O i jeszcze niektore emotikony sie popsuły bo ich nie ma.
xivragis
Posty: 12
Rejestracja: 09 maja 2016, 20:08:05
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows 1920x1080

Przedstawiamy Wam naszą nową odsłonę!

Postautor: xivragis » 17 sie 2016, 21:48:41

szkoda, ze promocja wypadła w czasie moich wakacji ;P
Venite
Obsługa CBA
Posty: 3197
Rejestracja: 18 lut 2011, 08:01:57
Reputacja: 43
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1440x900

Przedstawiamy Wam naszą nową odsłonę!

Postautor: Venite » 25 sie 2016, 10:26:48

stradalrf, emotikony wkrótce naprawimy ;)
Teraz możesz mieć tylko jedno konto FREE, lecz na nim wiele domen jako niezależnych stron. Chcąc założyć konto PRO lub VIP w takim przypadku, najpierw uaktualniasz swoje konto FREE (umożliwi Ci to dodanie nowych stron, zwiększy parametry itd.), a dopiero potem można dodać osobne, płatne konto.
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?

Wróć do „Ogłoszenia i Nowości”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość