Nowa opcja - aliasy domen

Wszystkie informacje od administracji dla użytkowników na temat zmian, ewentualnych problemów itd.
Venite
Obsługa CBA
Posty: 3197
Rejestracja: 18 lut 2011, 08:01:57
Reputacja: 43
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Opera Windows 1440x900

Nowa opcja - aliasy domen

Postautor: Venite » 30 mar 2016, 15:27:15

jelmax, odczekaj jeszcze kilka godzin, sprawdź, czy na whois.domaintools.com ta domena jest już jako zarejestrowana.

Jeśli tak, a system dalej chce naliczyć cenę - podaj mi adres strony na PW oraz adres strony, do której chcesz dodać alias.
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
jelmax
Posty: 3
Rejestracja: 21 maja 2015, 15:33:10
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1920x1080

Nowa opcja - aliasy domen

Postautor: jelmax » 02 kwie 2016, 11:19:43

Cześć,

Minęło 2 dni i wciąż na whois nie wykrywa, że domena jest zarejestrowana. Wysłałem info na PW. Dzięki
Awatar użytkownika
Piotr GRD
Posty: 1296
Rejestracja: 25 sty 2010, 11:17:07
Reputacja: 53
Lokalizacja: Szczecin
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

Nowa opcja - aliasy domen

Postautor: Piotr GRD » 03 kwie 2016, 09:32:07

Notka na marginesie...
Domaintools potrafi pokazywać wyniki trzymane u siebie w cache'u (należy zwracać uwagę na napis "Whois Record ( last updated on YYYY-MM-DD )"). Dla domen polskich lepiej skorzystać z whois.pl, wtedy mamy pewność pełnej aktualności danych maksymalnie w 15 minut po zmianie, dla innych domen chociażby who.is, które też cache'u używa, ale dostępny jest przycisk wymuszający aktualizację.
Monitor serwera CBA.pl (zapisz lub dodaj do ulubionych, żeby nie zapomnieć)
------------
Kilka starych, aczkolwiek ciekawych, zdaniem niektórych, zdjęć: http://grd.art.pl/
Jezioro Szmaragdowe w Szczecinie
Venite
Obsługa CBA
Posty: 3197
Rejestracja: 18 lut 2011, 08:01:57
Reputacja: 43
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Opera Windows 1440x900

Nowa opcja - aliasy domen

Postautor: Venite » 03 kwie 2016, 12:58:01

jelmax, podaj mi adres tej domeny i najlepiej zrzut ekranu, w którym system prosi o zapłatę. Możesz mi wysłać prywatną wiadomość.
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
jelmax
Posty: 3
Rejestracja: 21 maja 2015, 15:33:10
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1920x1080

Nowa opcja - aliasy domen

Postautor: jelmax » 04 kwie 2016, 21:32:47

Cześć,

Po 4 dniach w końcu zadziałało :) Mam natomiast pytanie, czy można ustawić nowy hosting w formacie xyz.pl zamiast istniejącego xyz.cba.pl bez robienia stronki od początku ?
Awatar użytkownika
Piotr GRD
Posty: 1296
Rejestracja: 25 sty 2010, 11:17:07
Reputacja: 53
Lokalizacja: Szczecin
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

Nowa opcja - aliasy domen

Postautor: Piotr GRD » 05 kwie 2016, 06:56:57

Jeśli nową domenę podpiąłeś jako "alias" / "domenę zaparkowaną" / "parked domain" do już istniejącego konta, to obydwie wskazują na dokładnie te same pliki, więc strona dostępna jest równolegle za pomocą obydwu adresów. Może jednak być tak, że używane przez Ciebie oprogramowanie (Wordpress, Joomla, phpBB itp.) wymusza jedną konkretną domenę, wówczas należy zajrzeć do konfiguracji tego skryptu i dokonać odpowiedniej zmiany. Jeśli gdzieś w kodzie swojej strony masz zapisane bezwzględne adresy URL (zamiast względne), to należałoby je zmienić. Dodatkowo można pokusić się też o przekierowanie z wykorzystaniem .htaccess, jeśli chcesz aby wchodząc przez dotychczasowy adres odwiedzający (i również np. wyszukiwarki internetowe) przenoszeni byli automatycznie na nowy.
Monitor serwera CBA.pl (zapisz lub dodaj do ulubionych, żeby nie zapomnieć)
------------
Kilka starych, aczkolwiek ciekawych, zdaniem niektórych, zdjęć: http://grd.art.pl/
Jezioro Szmaragdowe w Szczecinie
Venite
Obsługa CBA
Posty: 3197
Rejestracja: 18 lut 2011, 08:01:57
Reputacja: 43
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Opera Windows 1440x900

Nowa opcja - aliasy domen

Postautor: Venite » 05 kwie 2016, 16:01:01

jelmax, Piotr GRD w sumie już napisał to, co chciałem Ci odpowiedzieć. Używasz jakiegoś CMSa?
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?

Wróć do „Ogłoszenia i Nowości”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości