Awaria jednego z serwerów
-
Re: awaria jednego serwera
Można uzyskać jakiś przybliżony termin usunięcia awarii, czy szybciej będzie od nowa stworzyć stronę ? Na szczęście nie mam dużo ale zależy mi na czasie.......
-
- Strona na CBA.pl: aboutall.cba.pl
To wiadomo chociaż ile to jeszcze potrwa? Będzie dzisiaj dostęp do stron czy nie?
-
- Obsługa CBA
przedszkole-grabno , cieżko powiedzieć. Procenty lecą w różnym tempie i nie różni się to zbytnio od eksploratora w Windows: w zależności od rozmiaru plików, raz pokazuje pozostały czas "5 godzin", raz "10.5 godziny", raz "2 dni" i wciąż oscyluje. O dokładne tempo musielibyście pytać juice'a, aczkolwiek im mniej będzie mu zawracana głowa, tym szybciej prawdopodobnie to pójdzie. Przywracanie jest w toku - to jest pewne, ile potrwa - juice pisał, że cięzko niestety powiedzieć. Nie ma co strzelać terminami i obiecywać - to jest sprzęt elektroniczny, rzecz martwa, czasami ciężko przewidywać.
Wierzcie mi lub nie, ale miałem okazję rozmawiać z juice'm podczas nawet drobniejszych awarii - niejedna taka kosztuje go zarwaną noc i wyrywanie włosów z głowy (chyba nawet dosłownie). Jedyne co mogę Wam w tej chwili zagwarantować, jako osoba niezwiązana z CBA, to fakt, że z pewnością są dokładane wszelkie starania ku przywróceniu wszystkiego do normalności.
Sam mam stronę na CBA, która w tej chwili leży, a też zarabiała. Niestety, jedyny sposób na tą chwilę to cierpliwość.
Wierzcie mi lub nie, ale miałem okazję rozmawiać z juice'm podczas nawet drobniejszych awarii - niejedna taka kosztuje go zarwaną noc i wyrywanie włosów z głowy (chyba nawet dosłownie). Jedyne co mogę Wam w tej chwili zagwarantować, jako osoba niezwiązana z CBA, to fakt, że z pewnością są dokładane wszelkie starania ku przywróceniu wszystkiego do normalności.
Sam mam stronę na CBA, która w tej chwili leży, a też zarabiała. Niestety, jedyny sposób na tą chwilę to cierpliwość.
Czy wiesz, że:
- W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
- Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
- Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
-
Zastanawiam się czy czekać, czy nie zacząć od nowa bo chyba szybciej wyjdzie
-
- Strona na CBA.pl: klankks.y0.pl
- Kontakt:
Re: Awaria jednego z serwerów
Ja rozumiem ,że to nie Wasza wina.Trudno poczekamy ile się da.Tylko najgorsze jest to,ze że poprzez forum komunikujemy się z innymi członkami naszego klanu.Gdy forum pada to naprawdę dużo tracimy mimo iż korzystamy z darmowego hostingu ;/
A może ile procent mniej więcej już się skopiowało/odtworzyło?
---- EDIT ----
---- EDIT ----
Kiedy wstanie moja stronka http://www.nalesnej.cba.pl ?
A czy istniałaby możliwość wrzucenia na wszystkich jeszcze nie przywróconych stronach komunikatu informującego o awarii hostingu?
Może jest możliwość przekierowania wywołań jakąś prostą metodą?
Wiemy, że przywrócenie do życia platformy wymaga czasu. Niestety czas niedostępności jest już dosyć długi. Stawia to administratorów niedostępnych serwisów w złym świetle ponieważ nie mamy nawet możliwości poinformowania ludzi o tym, że trwają prace nad przywróceniem serwisu. Ludzie zaczynają podejrzewać, ze administratorzy sobie bimbają
Może jest możliwość przekierowania wywołań jakąś prostą metodą?
Wiemy, że przywrócenie do życia platformy wymaga czasu. Niestety czas niedostępności jest już dosyć długi. Stawia to administratorów niedostępnych serwisów w złym świetle ponieważ nie mamy nawet możliwości poinformowania ludzi o tym, że trwają prace nad przywróceniem serwisu. Ludzie zaczynają podejrzewać, ze administratorzy sobie bimbają
-
- Strona na CBA.pl: dacnadzieje.cba.pl
Dokładnie tak jest. Jeszcze trochę i zacznie brakować tłumaczeń.
Drodzy administratorzy czy jest jakikolwiek cień szans na to aby wszystko do wieczora ruszyło ??
Drodzy administratorzy czy jest jakikolwiek cień szans na to aby wszystko do wieczora ruszyło ??
-
- Strona na CBA.pl: www.mickysuple.cba.pl
Witam z Londynu .Tak czekamy z niecierpliwoscia tracac Cash .W moim przypadku napewno ok kilku Set GBP. plus koszt za wiele Anonsow nadanych na portalach ,lecz niestety sa bezuzyteczne co sie wydaje logiczne... Choc musze dodac ze od prawie trzech lat bylem B Zadowolony z Hostingu CBA.PL wiec prosze tego nie zepsuc i za wszelka cene Naprawic Baze -Serwer...
Witam ruszyły wam już strony? Bo moja: www.mojekarpiowanie.pl zdechła kilka dni temu i nadal jest martwa.Jest w ogóle jakaś inna możliwość kontaktu z adminami.
-
- Strona na CBA.pl: dacnadzieje.cba.pl
Witam ponownie. www.dacnadzieje.cba.pl właśnie opłaciłem i bardzo proszę o przerzucenie na inny serwer.
-
- Strona na CBA.pl: czarrnaodkuchni.cba.pl
Mam strony na cba.pl od 11 lat i nigdy sie takie rzeczy nie działy, teraz 3 nich działają, 1 najważniejsza dla mnie, cały czas nie. Ciekawe, że akurat ta z największym ruchem na stronie www.czarrnaodkuchni.cba.pl czy jest szansa, ze cokolwiek zostanie naprawione przed weekendem?
Coś mi się zdaje, że będzie kiszka. Nowe konta i strony można od wczoraj zakładać i działają.
Ale obmawiam się, że stare przepadły. Tyle, że jeszcze raz założyć z tą samą nazwą (e majlem)
się nie da. Te konta stare niby są, ale bazy i php nie ma - zatem i strony nie ma. Nie wiem, czy odzyskiwanie zawartości dysków jest tu w 100 procentach możliwe - właśnie te bazy itd...
Poczekam jeszcze z dzień. Mam komercyjny hosting gdzie indziej (no, bez wymieniania nazwy, bo za reklamę mi nie płacą ) od 7 lat i nie było ani jednej nawet drobnej awarii!!!
Ale obmawiam się, że stare przepadły. Tyle, że jeszcze raz założyć z tą samą nazwą (e majlem)
się nie da. Te konta stare niby są, ale bazy i php nie ma - zatem i strony nie ma. Nie wiem, czy odzyskiwanie zawartości dysków jest tu w 100 procentach możliwe - właśnie te bazy itd...
Poczekam jeszcze z dzień. Mam komercyjny hosting gdzie indziej (no, bez wymieniania nazwy, bo za reklamę mi nie płacą ) od 7 lat i nie było ani jednej nawet drobnej awarii!!!
-
moja na szczęście już działa http://seb-tv.pl/