Awaria jednego z serwerów

Wszystkie informacje od administracji dla użytkowników na temat zmian, ewentualnych problemów itd.
aniaanusia
Posty: 19
Rejestracja: 16 sie 2014, 22:07:59
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows 800x600

Re: Awaria jednego z serwerów

Postautor: aniaanusia » 17 paź 2014, 13:12:15

zgadzam sie z Ivy ile mozna czekac. ja chce zeby moje forum w koncu zaczelo dzialac jeszcze dzis inaczej bede zmuszona przeniesc forum na inny serwis bo to juz jest przesada
Space86
Posty: 1
Rejestracja: 16 paź 2014, 21:03:35
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: space86.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1360x768

Re: Awaria jednego z serwerów

Postautor: Space86 » 17 paź 2014, 13:16:24

Moja strona zlate-raczki.cba.pl też leży a jest mi niezbędna - rozkręcam swoją firmę i bez strony ani rusz.
(nie mam kasy na płatny hosting a nawet na opłacenie premium na CBA. bo wypstrykałem cała kasę na ulotki, na których jest zresztą adres na CBA więc zmiana hostingu nie ma prawa bytu)

Jedyne co to pozostaje mi czekać na odbudowanie bazy danych.

(zważywszy na to że pewnie baza jest przywracana alfabetycznie to pewnie trochę poczekam bo moja strona jest na "Z" :P
aniaanusia
Posty: 19
Rejestracja: 16 sie 2014, 22:07:59
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows 800x600

Re: Awaria jednego z serwerów

Postautor: aniaanusia » 17 paź 2014, 13:28:40

space86 ja mam trzy strony na cba. jedna z tych stron dziala a dwie nie na dwoch pozostalych mam forum ktore jest podpiete do dzialajacej strony i forum jest mi bardzo potrzebne bo to ja trace uzytkownikow nie oni. a admini jak chca miec zgodnych uzytkownikow musza najpierw o nich zadbac.

sama jestem adminem portalu czatowego i doskonale wiem ze o uzytkownika trzeba zadbac bo jak nie zadbasz to stracisz.
dan193t
Posty: 3
Rejestracja: 16 paź 2014, 20:56:04
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: rookierallyteam.y0.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows 1366x768

Re: Awaria jednego z serwerów

Postautor: dan193t » 17 paź 2014, 13:34:51

Mam palącą potrzebę powrotu mojej strony http://rookierallyteam.y0.pl/

Proszę dajcie znać czy to sprawdzanie plików dojdzie do skutków, czy problem jest większy i je przerwaliście. Bo jak jest możliwość przeniesienia, to od razu wpłacam kasę.

Premium jest mi nie potrzebne, ale jeśli jest możliwość uruchomienia strony to 5 zeta to nie pieniądze. Proszę o określenie się ostateczne.
Awatar użytkownika
polskiriko
Posty: 37
Rejestracja: 16 paź 2014, 07:51:10
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows
Kontakt:

Re: Awaria jednego z serwerów

Postautor: polskiriko » 17 paź 2014, 13:54:46

wojciechstarzynski WroteColon1. Czy istnieje możliwość dopłaty do premium i szybkiego przeniesienia, aby strona działała ?
2. Proszę o odpowiedź czy bardziej prawdopodobne jest usunięcie usterki za kilka godzin czy kilka dni. JEST TO KLUCZOWA I BARDZO WAŻNA dla mnie sprawa !!!

Dołączam się do tego postu. Ile to jeszcze potrwa?
KOSWOJ1
Posty: 27
Rejestracja: 02 sty 2014, 12:37:11
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: kakolewnica-info.cba.pl.
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows

Re: Awaria jednego z serwerów

Postautor: KOSWOJ1 » 17 paź 2014, 14:01:24

Proszę o przeniesienie strony na działający serwer .Chciałbym aby moja strona informacyjna http://kakolewnica-info.cba.pl/ już ruszyła , ponieważ mam już ogromne zaległości. Przez te 3dni było już kilka uroczystości kulturalnych , strona nie działa a ludzie się domagają informacji. Może ktoś mi powie na jaki numer mam wysłać SMS aby dokonać płatności za zdjęcie reklam
Ostatnio zmieniony 17 paź 2014, 14:26:41 przez KOSWOJ1, łącznie zmieniany 1 raz.
Xar0ne
Posty: 21
Rejestracja: 13 gru 2012, 10:14:35
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows

Re: Awaria jednego z serwerów

Postautor: Xar0ne » 17 paź 2014, 14:21:35

BlackSpider WroteColonLaura, problem nie jest w tym, że są równi i równiejsi.

Ja widzę problem w tym, że naprawdę aktywne strony na cba stanowią jedynie mały ułamek, a pozostałe to strony, które ktoś założyl i zapomniał, albo ktoś założył masę stron, żeby się bawić różnymi rozwiązaniami, albo się uczyć, albo są to strony używane do pozycjonowania itp.

Raz na rok można było wy wprowadzić coś w stylu, że każda zarejestrowana strona musi potwierdzić, ze jest aktywna, albo, że właściciela nadal jej potrzebuje - np przez kliknięcie linka w mailu, czy w panelu administratora.
W ten sposób liczba stron uległa by znacznej redukcji, a obciążenie serwerów znacznie by zmalało. I prościej było by w razie awarii przenieść strony na inny serwer, a później na spokojnie naprawiać ten uszkodzony bez presji czasowej i ataków zdenerwowanych użytkowników. Bo te osoby, które napisały tutaj na forum, że się im śpieszy, albo że potrzebują aktywnej strony to tylko niewielki ułamek wszystkich zarejestrowanych użytkowników. Co z tego wynika? Że nam zależy, a pozostali pewnie nawet nie wiedzą, że jest jakaś awaria.


To nie jest tak, że trzymane są nieaktywne strony. Zwyczajnie by się im to nie opłacało, więc jeżeli jakaś darmowa strona jest wyświetlana przez ludzi i pojawiają się na niej reklamy, to zwyczajnie opłaca się ją trzymać. Gdy strona faktycznie nie generuje żadnego ruchu, to usuwają - o to się nie martw ;)

I zauważ też, że to, iż ktoś nie wypowiada się w tym temacie nie oznacza bynajmniej, że mu na swojej stronie nie zależy. Po prostu niektórym wystarczy przeczytać, że jest awaria i trwają naprawy. W końcu administracja wyraźnie napisała na jakim wszystko jest etapie.
newton3d
Posty: 4
Rejestracja: 05 paź 2014, 14:58:58
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows 1366x768

Re: Awaria jednego z serwerów

Postautor: newton3d » 17 paź 2014, 14:29:01

Mam problem bo po tym jak moja strona zaczęła działać nie mogę się zalogować na swój profil gdyż wyskakuje informacja że nie ma takiego konta. Gdy na liście użytkowników jest ono. link do forum http://semi-spedition.cba.pl/index.php

EDIT: Wszystkie moje tematy są widoczne, a w wejściu w nie nic tam nie, w dodatku po wciśnięciu w mój profil wyskakuje informacja że użytkownik nie istnieje. Teraz nie wiem co robić?
pixelreactor
Posty: 1
Rejestracja: 03 paź 2014, 22:38:56
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows 1024x768

Re: Awaria jednego z serwerów

Postautor: pixelreactor » 17 paź 2014, 14:50:24

Wpłaciłem, proszę o przeniesienie
strona: www.pixelreactor.c0.pl
Z góry dziękuje i pozdrawiam.

Wróć do „Ogłoszenia i Nowości”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości