Awaria jednego z serwerów

Wszystkie informacje od administracji dla użytkowników na temat zmian, ewentualnych problemów itd.
Webmaster62
Posty: 2
Rejestracja: 17 paź 2014, 07:35:19
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: www.mickysuple.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows 1366x768

Re: Awaria jednego z serwerów

Postautor: Webmaster62 » 17 paź 2014, 10:53:30

Hi gr194'' . Moja niezawodna Intuicja tez mi tak podpowiada ze moze byc LIPA''..!!! :(
No ale tzeba miec nadzieje i zyczyc powodzenia w przywroceniu serwera...Pozdrawiam :*
Venite
Obsługa CBA
Posty: 3197
Rejestracja: 18 lut 2011, 08:01:57
Reputacja: 43
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Chrome Windows 1600x900

Re: Awaria jednego z serwerów

Postautor: Venite » 17 paź 2014, 11:10:02

Nowe strony są zakładane bez problemu, bo serwer już działa.

Cały szkopul w tym, że całą zawartość trzeba nań ze starych dysków przenieść, co trochę trwa - Wasze strony będą sie pojawiały stopniowo w miarę upływu procesu przenoszenia Waszych folderów ze stronami na serwer. To, że strona jednego sie pokaże, to nie znaczy że ten drugi nie będzie musiał jeszcze poczekać i vice versa.

Jeszcze raz bardzo proszę o cierpliwość, sprawa wciąż jest w toku, z czasem coraz wiecej kont bedzie działać.
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
aniulka
Posty: 5
Rejestracja: 16 sie 2014, 18:07:18
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows

Re: Awaria jednego z serwerów

Postautor: aniulka » 17 paź 2014, 11:11:31

Kupiłam premium. O to link : http://alone-forever.cba.pl Prosiłabym w miarę możliwości jeszcze dziś ją włączyć.
aniaanusia
Posty: 19
Rejestracja: 16 sie 2014, 22:07:59
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows 800x600

Re: Awaria jednego z serwerów

Postautor: aniaanusia » 17 paź 2014, 11:20:41

nie no bez przesady mam forum na cba.pl i czekam praktycznie 4 dzien ile mozna czekac!!!
Xar0ne
Posty: 21
Rejestracja: 13 gru 2012, 10:14:35
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1366x768

Re: Awaria jednego z serwerów

Postautor: Xar0ne » 17 paź 2014, 11:23:35

Wiecie, postawcie się na miejscu Admina :P Tak jak Was irytuje cała ta sytuacja i musicie tłumaczyć wszystko swoim użytkownikom, tak Administracja cba ma teraz z Wami tę samą sytuację, a może nawet mniej ciekawą, bo chodzi tu o dużo większe ilości osób ;)

O tyle dobrze, że płatne konta zostały przeniesione, bo to faktycznie fair, co do darmowych to cóż - polecałbym nie przesadzać z wymaganiami, wiadomo jak to jest, kiedy ma się coś za darmo. Przytrafiła się awaria, a takowe jednorazowo zdarzają się najlepszym.

Miejmy tylko nadzieję, że po całej tej sytuacji będą podjęte jakieś kroki, by w przyszłości dużo sprawniej naprawić podobne awarie.
Ostatnio zmieniony 17 paź 2014, 11:28:23 przez Xar0ne, łącznie zmieniany 1 raz.
aniaanusia
Posty: 19
Rejestracja: 16 sie 2014, 22:07:59
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows 800x600

Re: Awaria jednego z serwerów

Postautor: aniaanusia » 17 paź 2014, 11:26:33

to juz za dlugo. mozna poczekac dzien dwa ale 4? jeszcze dzis ma dzialac strona forumlt.cba.pl i ltchat.cba.pl bo ja ju mam dosc czekania na to az bedzie to naprawione. wrrr ;/
BlackSpider
Posty: 8
Rejestracja: 02 sty 2014, 18:53:24
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: mojedrinki.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows 1366x768

Re: Awaria jednego z serwerów

Postautor: BlackSpider » 17 paź 2014, 11:28:28

Przelew za zdjęcie reklam zrobiony. Jak tylko się zaksięguje u Was to proszę przenieście stronę http://www.moje-drinki.pl na inny serwer.
Ostatnio zmieniony 17 paź 2014, 14:03:17 przez BlackSpider, łącznie zmieniany 2 razy.
aniaanusia
Posty: 19
Rejestracja: 16 sie 2014, 22:07:59
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows 800x600

Re: Awaria jednego z serwerów

Postautor: aniaanusia » 17 paź 2014, 11:28:31

xarone ja to rozumiem sama jestem adminem portalu czatowego ale bez przesady ile mozna czekac to ja trace na forum bo forum nie dziala to ja trace cierpliwosc i juz mnie szlag trafia.
Laura30
Posty: 10
Rejestracja: 21 sie 2014, 10:15:31
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: http://swiatelfikow.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1600x1200

Re: Awaria jednego z serwerów

Postautor: Laura30 » 17 paź 2014, 11:50:50

Najgorsze jest to ze sa rowni i rowniejsi....platne fora dzialaja, darmowe nie....
spijisnij
Posty: 6
Rejestracja: 14 cze 2014, 22:28:53
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows 1600x900

Re: Awaria jednego z serwerów

Postautor: spijisnij » 17 paź 2014, 11:51:18

Witam,

Przelew zrobiony, proszę przywrócić stronę http://spijisnij.pl/ .

Pozdrawiam
Darecki85
Posty: 16
Rejestracja: 03 paź 2013, 13:17:46
Reputacja: 0
Lokalizacja: Polska
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows

Re: Awaria jednego z serwerów

Postautor: Darecki85 » 17 paź 2014, 12:55:48

Venite WroteColonNowe strony są zakładane bez problemu, bo serwer już działa.

Cały szkopul w tym, że całą zawartość trzeba nań ze starych dysków przenieść, co trochę trwa - Wasze strony będą sie pojawiały stopniowo w miarę upływu procesu przenoszenia Waszych folderów ze stronami na serwer. To, że strona jednego sie pokaże, to nie znaczy że ten drugi nie będzie musiał jeszcze poczekać i vice versa.

Jeszcze raz bardzo proszę o cierpliwość, sprawa wciąż jest w toku, z czasem coraz wiecej kont bedzie działać.



to wiadome, że trzeba czasu na kopiowanie dużej ilości danych. A czy przynajmniej można wiedzieć na na jakim poziomie procentowym jest cały proces: 20% 40% czy może 60%?
BlackSpider
Posty: 8
Rejestracja: 02 sty 2014, 18:53:24
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: mojedrinki.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows 1366x768

Re: Awaria jednego z serwerów

Postautor: BlackSpider » 17 paź 2014, 12:59:37

Laura, problem nie jest w tym, że są równi i równiejsi.

Ja widzę problem w tym, że naprawdę aktywne strony na cba stanowią jedynie mały ułamek, a pozostałe to strony, które ktoś założyl i zapomniał, albo ktoś założył masę stron, żeby się bawić różnymi rozwiązaniami, albo się uczyć, albo są to strony używane do pozycjonowania itp.

Raz na rok można było wy wprowadzić coś w stylu, że każda zarejestrowana strona musi potwierdzić, ze jest aktywna, albo, że właściciela nadal jej potrzebuje - np przez kliknięcie linka w mailu, czy w panelu administratora.
W ten sposób liczba stron uległa by znacznej redukcji, a obciążenie serwerów znacznie by zmalało. I prościej było by w razie awarii przenieść strony na inny serwer, a później na spokojnie naprawiać ten uszkodzony bez presji czasowej i ataków zdenerwowanych użytkowników. Bo te osoby, które napisały tutaj na forum, że się im śpieszy, albo że potrzebują aktywnej strony to tylko niewielki ułamek wszystkich zarejestrowanych użytkowników. Co z tego wynika? Że nam zależy, a pozostali pewnie nawet nie wiedzą, że jest jakaś awaria.
Ivy
Posty: 17
Rejestracja: 15 paź 2014, 12:35:04
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: aboutall.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows 1440x900

Re: Awaria jednego z serwerów

Postautor: Ivy » 17 paź 2014, 13:03:46

Może z łaski swojej wypowie się jakiś admin i powie dokładnie jak sprawy stoją? To się robi wkurzające i irytujące. Już 4 dzień, a tu nadal nie ma żadnej konkretnej odpowiedzi, kiedy to wszystko wróci.
Awatar użytkownika
polskiriko
Posty: 37
Rejestracja: 16 paź 2014, 07:51:10
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows
Kontakt:

Re: Awaria jednego z serwerów

Postautor: polskiriko » 17 paź 2014, 13:10:49

Jestem YouTuberem :P małym ale jestem.
Proszę o jak najszybsze ogarnięcie całej sprawy bo moi fani czekają.... (Zawsze nowe filmy wrzucam na swoją stronę)
Jak sytuacja się ustabilizuje to zapraszam: polskiriko.cba.pl ;)
----------------------------------------------------------------------
Pozdrawiam Adminow CBA !!! :D
----------------------------------------------------------------------
PS: Nie spamcie bo i tak musimy czekać w 1 sekundę 100000 stron się nie skopiuje ;P
wojciechstarzynski
Posty: 1
Rejestracja: 29 wrz 2014, 10:02:46
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows

Re: Awaria jednego z serwerów

Postautor: wojciechstarzynski » 17 paź 2014, 13:11:29

1. Czy istnieje możliwość dopłaty do premium i szybkiego przeniesienia, aby strona działała ?
2. Proszę o odpowiedź czy bardziej prawdopodobne jest usunięcie usterki za kilka godzin czy kilka dni. JEST TO KLUCZOWA I BARDZO WAŻNA dla mnie sprawa !!!

Wróć do „Ogłoszenia i Nowości”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość