No pewnie, dzięki wielkie Już wszystko trybirkd77 pisze:darek.st, zmieniło się IP na 95.211.136.74. Może dlatego.
awaria jednego serwera c.d.
-
- Strona na CBA.pl: approach.tk
Re: awaria jednego serwera c.d.
Witam, po przeniesieniu strony na płatny serwer po awarii dysku w moim sklepie przestał działać mi koszyk. Na jednym z for przeczytałem
""Wysłałem e-mail do firmy hostingowej i okazało się że niedawno włączyli UNIXy Varnish Cache. Po interwencji zostało to wyłączone i teraz wszystko działa. ". Moglibyście to jakoś naprawić ?
Link do sklepu : piropolska.cba.pl
""Wysłałem e-mail do firmy hostingowej i okazało się że niedawno włączyli UNIXy Varnish Cache. Po interwencji zostało to wyłączone i teraz wszystko działa. ". Moglibyście to jakoś naprawić ?
Link do sklepu : piropolska.cba.pl
-
Cześć, a gdy już na "dzień dobry" ktoś wybrał opcję "pro", a strona (http://www.wilgi2m3.pl/) leży od tygodnia, nie ma dostępu do FTP i nie wiadomo co dalej będzie, to chyba można w końcu dojść do wniosku, że cba:
1. "nagania" sobie tanią manipulacją naiwnych klientów, którzy pragną wierzyć, że jak zapłacą te kilka złotych za wersję "pro", to dostaną to, czego oczekują;
2. nie publikuje celowo nawet krótkiej wzmianki na głównej stronie serwisu o "postępie" w pracach nad usuwaniem skutków ataku DDOS, aby zmęczeni wertowaniem starych postów klienci po prostu rezygnowali z usług firmy, odchodząc do konkurencji;
3. działa co nieco na granicy prawa, gdyż jeśli z tych rzekomo 50 tys. użytkowników kont darmowych, 5 tys. przejdzie na wersję pro, opłaci konto
na przykład za 3 miesiące, to mamy wedle aktualnego cennika 12 x 5000=60000 PLN. Ale jeśli delikwent wypada gdzieś na wirażu, np. po dwóch tygodniach, bo padł serwer, to jakie będą scenariusze: a) czeka cierpliwie i modli się o cud do świętej Cybergardy,
b) studiuje firmową epistolografię cba, drążąc temat, tracąc czas, itp.
i wreszcie c) rezygnuje i opuszcza szanowne towarzystwo, ale jakieś "drobniaki" zostają po nim w cba. A zatem, jeśli z tych hipotetycznych 5000 łatwowiernych zrezygnuje połowa, to czystego zysku mamy tu 30000 PLN. Czy to nie brzmi jak zachęta do kolejnych eksperymentów z szarymi myszkami? To jest temat dla Urzędu Kontroli Skarbowej.
1. "nagania" sobie tanią manipulacją naiwnych klientów, którzy pragną wierzyć, że jak zapłacą te kilka złotych za wersję "pro", to dostaną to, czego oczekują;
2. nie publikuje celowo nawet krótkiej wzmianki na głównej stronie serwisu o "postępie" w pracach nad usuwaniem skutków ataku DDOS, aby zmęczeni wertowaniem starych postów klienci po prostu rezygnowali z usług firmy, odchodząc do konkurencji;
3. działa co nieco na granicy prawa, gdyż jeśli z tych rzekomo 50 tys. użytkowników kont darmowych, 5 tys. przejdzie na wersję pro, opłaci konto
na przykład za 3 miesiące, to mamy wedle aktualnego cennika 12 x 5000=60000 PLN. Ale jeśli delikwent wypada gdzieś na wirażu, np. po dwóch tygodniach, bo padł serwer, to jakie będą scenariusze: a) czeka cierpliwie i modli się o cud do świętej Cybergardy,
i wreszcie c) rezygnuje i opuszcza szanowne towarzystwo, ale jakieś "drobniaki" zostają po nim w cba. A zatem, jeśli z tych hipotetycznych 5000 łatwowiernych zrezygnuje połowa, to czystego zysku mamy tu 30000 PLN. Czy to nie brzmi jak zachęta do kolejnych eksperymentów z szarymi myszkami? To jest temat dla Urzędu Kontroli Skarbowej.
komiakiewicz, zmienił się IP. Nie wiem jak jest ustawione u rejestratora domeny, ale nie jest to ns1.cba.pl ns2.cba.pl.
Czy wiesz, że:
- W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
- Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
- Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
cyc407, napisałem prywatną wiadomość. Możliwe, że wyłączenie wtyczki do facebooka pomoże w tym przypadku.
Czy wiesz, że:
- W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
- polskiriko
- Kontakt:
Mam problem. Dzisiaj zorientowałem się ze word press podczas mojego zalogowania wywala taki error:
Fatal error: Allowed memory size of 68157440 bytes exhausted (tried to allocate 122880 bytes) in /virtual/polskiriko.cba.pl/wp-admin/includes/menu.php on line 189
Adres strony (polskiriko.cba.pl) dodam ze moje forum sb.polskiriko.cba.pl działa poprawnie
Fatal error: Allowed memory size of 68157440 bytes exhausted (tried to allocate 122880 bytes) in /virtual/polskiriko.cba.pl/wp-admin/includes/menu.php on line 189
Adres strony (polskiriko.cba.pl) dodam ze moje forum sb.polskiriko.cba.pl działa poprawnie
- informacje na temat padu były podawane bardzo regularnie w dziale ogłoszenia, kilka razy dzienniekomiakiewicz pisze:Cześć, a gdy już na "dzień dobry" ktoś wybrał opcję "pro", a strona (http://www.wilgi2m3.pl/) leży od tygodnia, nie ma dostępu do FTP i nie wiadomo co dalej będzie, to chyba można w końcu dojść do wniosku, że cba:
- wszystkie strony już działają od kilku dni
- wyliczenia i groźby pominę milczeniem
Następnym razem zamiast się tak żalić po fakcie, radzę od razu zgłosić fakt niedziałania Państwa płatnej strony na widoczny w dziale płatności adres reklamacje(malpa)cba.pl lub gdziekolwiek na forum/Facebooku. Strona działałaby w ciągu 10 minut od zgłoszenia.
A mogę wiedzieć dlaczego strona piropolska.cba.pl została usunięta ? Proszę o przywrócenie jej.
/Już działa. Post do usunięcia.
/Już działa. Post do usunięcia.
-
- Strona na CBA.pl: http://xn--koparkibiaobrzegi-c4c.pl/
Proszę o pomoc moja strona koparkibiałobrzegi.pl po ponownej instalacji wordpressa cała zawartość strony została usunięta. Na konicie ftp widze pliki jednak po awarii wszystko sie usunęło ze strony proszę o pomoc.
- Marcin Trollosiewicz
- Strona na CBA.pl: www.jaskiniatrolli.cba.pl/
Dziękuję za przywrócenie konta "Ostrożnisia" na forum
http://www.jaskiniatrolli.cba.pl/index.php
Mimo powrotu konta, userzy i tak uważają, że sam skasowałem i naprawiłem konto, bo to w końcu Jaskinia Trolli... A mnie mają za złośliwego trolla...
Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję "adminowi cba", któremu się chciało
http://www.jaskiniatrolli.cba.pl/index.php
Mimo powrotu konta, userzy i tak uważają, że sam skasowałem i naprawiłem konto, bo to w końcu Jaskinia Trolli... A mnie mają za złośliwego trolla...
Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję "adminowi cba", któremu się chciało
błędy na forum
Witam,
chciałam poinformować,że na prowadzonym przeze mnie forum http://magiawrozby.cba.pl , po awarii nastąpiły takie błędy jak:
1. Nie mogę wejść do panelu admina
2. To samo, dotyczy panelu moderatora
3. Po kliknięciu w opcję Użytkownicy, gdy chcę zobaczyć osoby, które mają nicki na przykład na K - nie wyświetla się lista, a wyskakuje błąd.
4. Nie mogę sprawdzić adresu IP, którego dany użytkownik używa.
chciałam poinformować,że na prowadzonym przeze mnie forum http://magiawrozby.cba.pl , po awarii nastąpiły takie błędy jak:
1. Nie mogę wejść do panelu admina
2. To samo, dotyczy panelu moderatora
3. Po kliknięciu w opcję Użytkownicy, gdy chcę zobaczyć osoby, które mają nicki na przykład na K - nie wyświetla się lista, a wyskakuje błąd.
4. Nie mogę sprawdzić adresu IP, którego dany użytkownik używa.
Marika45, napisałem prywatną wiadomość.
Czy wiesz, że:
-
Mam błąd: unable to communicate with your site [HTTP 405] i nie mogę zmienić żadnych ustawień w wordpressie, a także udostepniać postów. Life-without-secrets.net.pl
michael-gk, teraz nie powinno być tego błędu.
Czy wiesz, że:
-
- Strona na CBA.pl: aboutall.cba.pl
Co się znowu dzieje? Wyskakuje, że strona internetowa jest niedostępna...