awaria jednego serwera c.d.

Wszystkie informacje od administracji dla użytkowników na temat zmian, ewentualnych problemów itd.
Mort
Posty: 18
Rejestracja: 12 lut 2014, 19:45:31
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: arkham.cba.pl
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Chrome Windows 1280x800

Re: awaria jednego serwera c.d.

Postautor: Mort » 26 paź 2014, 11:10:21

Nowy serwer ma już awarię? Dzisiaj rano NIC nie działało, nie ma też żadnego wyjaśnienia ani wytłumaczenia.
Awatar użytkownika
Piotr GRD
Posty: 1296
Rejestracja: 25 sty 2010, 11:17:07
Reputacja: 53
Lokalizacja: Szczecin
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

Re: awaria jednego serwera c.d.

Postautor: Piotr GRD » 26 paź 2014, 11:43:42

Nowy serwer działał sprawnie cały czas. Ale przez kilka godzin nie dawał znaków życia pierwszy serwer, ten ze stroną główną i częścią kont oraz! z serwerami nazw (DNS) i z tego powodu (z powodu niedziałających serwerów nazw) niedostępne były praktycznie wszystkie strony na CBA, włącznie z tymi na nowym, działającym serwerze (za wyjątkiem tych domen, które używają zewnętrznych serwerów nazw). Niemożliwe było też logowanie przez FTP, jako że ta usługa jest powiązana z pierwszym serwerem. Co do przyczyn awarii - nie znam.
Monitor serwera CBA.pl (zapisz lub dodaj do ulubionych, żeby nie zapomnieć)
------------
Kilka starych, aczkolwiek ciekawych, zdaniem niektórych, zdjęć: http://grd.art.pl/
Jezioro Szmaragdowe w Szczecinie
juice
Admin CBA
Posty: 3592
Rejestracja: 15 cze 2005, 19:25:03
Reputacja: 153
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1067x600

Re: awaria jednego serwera c.d.

Postautor: juice » 26 paź 2014, 12:41:36

jeszcze nie zdąrzyłem napisać wytłumaczenia, wcześnie rano musieliśmy wgrać nowy firmware i niestety się to przedłużyło. już wszystko jest ok. możliwe że będzie krótka przerwa (30min) około godziny 4 rano dzisiaj lub jutro w nocy.
py64
Posty: 17
Rejestracja: 22 sie 2014, 21:25:59
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows 1440x900

Re: awaria jednego serwera c.d.

Postautor: py64 » 26 paź 2014, 14:00:57

http://smartbook.c0.pl/
Coś nie działa...
Baza danych jest i wszystko działa, ale nie mogę połączyć się przez FTP i jest błąd 404.
Dodam, że kupiłem PRO i wolę nie widzieć czegoś takiego.
juice
Admin CBA
Posty: 3592
Rejestracja: 15 cze 2005, 19:25:03
Reputacja: 153
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows

Re: awaria jednego serwera c.d.

Postautor: juice » 26 paź 2014, 18:16:48

py64 WroteColonhttp://smartbook.c0.pl/
Coś nie działa...
Baza danych jest i wszystko działa, ale nie mogę połączyć się przez FTP i jest błąd 404.
Dodam, że kupiłem PRO i wolę nie widzieć czegoś takiego.


ftp działa bezproblemowo, ten temat zamykam bo już któryś raz ktoś zgłasza w nim jakiś problem (np. błąd w konfiguracji swojego klienta ftp) i podpina to pod problemy z serwerem co jest nieprawdą

Wysyłam szczególy na priv'a.

Wróć do „Ogłoszenia i Nowości”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość