awaria jednego serwera c.d.

Wszystkie informacje od administracji dla użytkowników na temat zmian, ewentualnych problemów itd.
marcin1895
Posty: 2
Rejestracja: 01 paź 2014, 18:12:37
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows

Re: awaria jednego serwera c.d.

Postautor: marcin1895 » 19 paź 2014, 16:30:54

Witam również mam problem z tymi blędami.Chciałbym wiedzieć ja kto naprawić?
juice
Admin CBA
Posty: 3592
Rejestracja: 15 cze 2005, 19:25:03
Reputacja: 153
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1067x600

Re: awaria jednego serwera c.d.

Postautor: juice » 19 paź 2014, 17:04:31

chodziłem przykładowo po stronie lasdivas.pl i nie ma żadnych błędów, przynajmniej w działach które odwiedziłem.

błędy były rano na nielicznych stronach, potem zostały zlikwidowane w większości, ale pewnie nie wszystkie. jeśli nadal je macie (upewnijcie się że nadal są..), to proszę o podanie nazwy konta.
zakzakzak
Posty: 2
Rejestracja: 19 paź 2014, 13:27:50
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: nowytechnikinformatyk.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Linux

Re: awaria jednego serwera c.d.

Postautor: zakzakzak » 19 paź 2014, 17:10:30

Strona nowytechnikinformatyk.pl nie dziala dalej błąd 404
Lexie
Posty: 6
Rejestracja: 18 paź 2014, 21:58:31
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: lasdivas.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows 1366x768

Re: awaria jednego serwera c.d.

Postautor: Lexie » 19 paź 2014, 17:12:42

To ja już nie wiem co jest z lasdivas. Bo od wczoraj jak już wróciło forum to żaden użytkownik, moderator czy administrator nie może wejść do żadnego działu bo wyskakuje ten błąd.
juice
Admin CBA
Posty: 3592
Rejestracja: 15 cze 2005, 19:25:03
Reputacja: 153
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows

Re: awaria jednego serwera c.d.

Postautor: juice » 19 paź 2014, 17:21:25

Lexie WroteColonTo ja już nie wiem co jest z lasdivas. Bo od wczoraj jak już wróciło forum to żaden użytkownik, moderator czy administrator nie może wejść do żadnego działu bo wyskakuje ten błąd.


to poproszę o zrzut ekranu

a nowyinformatyk już działa
Lexie
Posty: 6
Rejestracja: 18 paź 2014, 21:58:31
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: lasdivas.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows 1366x768

Re: awaria jednego serwera c.d.

Postautor: Lexie » 19 paź 2014, 17:24:45

juice
Admin CBA
Posty: 3592
Rejestracja: 15 cze 2005, 19:25:03
Reputacja: 153
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows

Re: awaria jednego serwera c.d.

Postautor: juice » 19 paź 2014, 17:26:56

Lexie WroteColonZrzut http://i.imgur.com/VazqSpw.png


Twoja baza celowo nie została naprawiona. zajmuje 1.6GB, o wiele powyżej dozwolnej wartości.

Czy możesz mi powiedzieć co tam jest ze wymagasz aż tyle miejsca?

poza tym myślałem że rozmawiamy o lasdivas.pl?
Lexie
Posty: 6
Rejestracja: 18 paź 2014, 21:58:31
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: lasdivas.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows 1366x768

Re: awaria jednego serwera c.d.

Postautor: Lexie » 19 paź 2014, 17:34:01

Ogólnie to ja jestem moderatorem tego forum i prosiłabyś o naprawdę tego (o ile istnieje taka możliwość), a w przyszłym tygodniu administrator forum się z Tb skontaktuje, bo chwilowo nie ma dostępu do neta i ustalicie miedzy sb wszystko.
Ostatnio zmieniony 19 paź 2014, 17:39:39 przez Lexie, łącznie zmieniany 2 razy.
juice
Admin CBA
Posty: 3592
Rejestracja: 15 cze 2005, 19:25:03
Reputacja: 153
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows

Re: awaria jednego serwera c.d.

Postautor: juice » 19 paź 2014, 17:37:55

Lexie WroteColonOgólnie to ja jestem moderatorem tego forum i prosiłabyś o naprawdę tego (o ile istnieje taka możliwość), a w przyszłym tygodniu administrator forum się z Tb skontaktuje, bo chwilowo nie ma dostępu do neta i ustalicie miedzy sb wszystko.


późnym wieczorem odpalę naprawianie, nie chcę przeciążać serwera o tej porze. to naprawdę zajmuje za dużo, może ktoś Was zaspamował, albo dziwne opcje włączone logowania do bazy itp.
Lexie
Posty: 6
Rejestracja: 18 paź 2014, 21:58:31
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: lasdivas.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows 1366x768

Re: awaria jednego serwera c.d.

Postautor: Lexie » 19 paź 2014, 17:40:55

Dziękuje.
Moze zmiana nazwy ma na to wpływ? Bo forum na początku założenia nosiło inną nazwę a potem została ona zmieniona właśnie na lasdivas.
Awatar użytkownika
Piotr GRD
Posty: 1296
Rejestracja: 25 sty 2010, 11:17:07
Reputacja: 53
Lokalizacja: Szczecin
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

Re: awaria jednego serwera c.d.

Postautor: Piotr GRD » 19 paź 2014, 17:49:18

Cytat: "Nasi użytkownicy napisali 1,846,656 postów".
Dałoby to nieco ponad 900 bajtów na post (jeśli tylko posty byśmy uwzględnili).

To naprawdę forum z aż tak aktywnymi użytkownikami? Sporo tych wiadomości w stosunku do ilości tematów i ilości użytkowników, porównując do innych portali z podobną ilością postów (mają one z reguły więcej tematów napisanych przez większą ilość użytkowników, aby taką ilość postów osiągnąć).
Monitor serwera CBA.pl (zapisz lub dodaj do ulubionych, żeby nie zapomnieć)
------------
Kilka starych, aczkolwiek ciekawych, zdaniem niektórych, zdjęć: http://grd.art.pl/
Jezioro Szmaragdowe w Szczecinie
tymus_ahmed
Posty: 3
Rejestracja: 25 maja 2014, 11:57:30
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: 5pp.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows 1280x1024

Re: awaria jednego serwera c.d.

Postautor: tymus_ahmed » 19 paź 2014, 21:11:10

5pp.cba.pl - pasuje nam szybko postawić forum bo nie powiem mamy sporo zainteresowanie. Codziennie po 30 użytkowników online i teraz trochę słabo bo od kilku dni nic nie ruszyło.
rkd77
Admin CBA
Posty: 4170
Rejestracja: 24 maja 2009, 16:45:21
Reputacja: 115
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Linux 1024x768

Re: awaria jednego serwera c.d.

Postautor: rkd77 » 19 paź 2014, 21:43:46

windiz, brakuje chyba kilku wierszy w tabeli _options. Jeśli można się zalogować do panelu wordpressa /wp-admin/ to może pomóc przeinstalowanie wtyczek.
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
juice
Admin CBA
Posty: 3592
Rejestracja: 15 cze 2005, 19:25:03
Reputacja: 153
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows

Re: awaria jednego serwera c.d.

Postautor: juice » 19 paź 2014, 21:49:51

tymus_ahmed WroteColon5pp.cba.pl - pasuje nam szybko postawić forum bo nie powiem mamy sporo zainteresowanie. Codziennie po 30 użytkowników online i teraz trochę słabo bo od kilku dni nic nie ruszyło.


a dokładniej o co chodzi? 5pp.cba.pl działa przecież
zciwo
Posty: 7
Rejestracja: 03 sty 2013, 11:47:52
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: gpz500.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1280x800

Re: awaria jednego serwera c.d.

Postautor: zciwo » 19 paź 2014, 22:02:55

Moje forum gpz500.cba.pl wywala jakieś nowe błędy. Da się to jeszcze poprawić?

Wróć do „Ogłoszenia i Nowości”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości