Nie działa mi skrypt mediawiki

Konfiguracja i instalacja skryptów z Wiki w nazwie.
Awatar użytkownika
polf.cba.pl
Posty: 5
Rejestracja: 01 maja 2006, 11:35:11
Lokalizacja: Wałbrzych
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1680x1050
Kontakt:

Nie działa mi skrypt mediawiki

Post autor: polf.cba.pl »

Na swoim koncie www.polf.cba.pl umiesciłem skrypt mechanizmu mediawiki (www.mediawiki.org). Jeśli się dobrze orientuję, nie jest to w żaden sposób niezgodne z regulaminem cba.pl.
Dodałem poddomenę www.wiki.polf.cba.pl, i jesli dobrze zrozumiałem Wasz panel administracyjny, odwołuje ona teraz do folderu /wiki.polf.cba.pl. Konfiguracja skryptu nie sprawiła mi żadnych problemów, bazę danych mam na zewnętrznym serwerze, i wszystko byłoby OK, ale po wpisaniu adresu www.wiki.polf.cba.pl jestem przenoszony na adres: http://wiki.polf.cba.pl/index.php/Stron ... 2%C3%B3wna , co jest jaknajbardziej ocekiwane, bo tak własnie działa wiki, ale problem w tym, że widze tylko pusty ekran...
Próbowałem zainstalowac wiki na serwerze w hostingpro.pl, ale tam są jakieś problemy z php, o których skrypt mi przypominał już przy instalacji, tutaj ich nie ma, ale po prostu nic nie widzę na ekranie...
Nigdy nie spotkałem się z takim problemem.
Z góry dziękuję za rozpatrzenie tej sprawy, Michał Kowalski
Awatar użytkownika
fuma
Przyjaciel CBA
Posty: 11168
Rejestracja: 01 sie 2005, 14:57:56
Lokalizacja: z jajka niespodzianki :P
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1024x768

Post autor: fuma »

kompresja gzip (?)
Awatar użytkownika
polf.cba.pl
Posty: 5
Rejestracja: 01 maja 2006, 11:35:11
Lokalizacja: Wałbrzych
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1680x1050
Kontakt:

Post autor: polf.cba.pl »

Nie znam się na kompresji gzip, ale w takim razie dlaczego skrypt wiki nie wykrył tego braku??
A jak ma to wpływac na brak czegokolwiek na ekranie??
Awatar użytkownika
fuma
Przyjaciel CBA
Posty: 11168
Rejestracja: 01 sie 2005, 14:57:56
Lokalizacja: z jajka niespodzianki :P
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1024x768

Post autor: fuma »

bowiem zewnetrzne bazy danych nie obsluguja kompresji gzip a uzywany przez ciebie skrypt mozliwe ze defaultowo ma wlaczona kompresje. w takim wypadku zawsze wyswietla sie pusta strona.
Awatar użytkownika
polf.cba.pl
Posty: 5
Rejestracja: 01 maja 2006, 11:35:11
Lokalizacja: Wałbrzych
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1680x1050
Kontakt:

Post autor: polf.cba.pl »

Aha...
W takim razie wielkie dzięki za wytłumaczenie o co chodzi.
Przynajmniej wiem, że muszę to zainstalować na jakimś innym serwerze...

Pozdrawiam
robert051
Posty: 518
Rejestracja: 25 lip 2005, 12:06:56
Strona na CBA.pl: lokomotywa.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows 1024x768

Post autor: robert051 »

albo wyłaczyć kompresję g zip
sposób jak zrobić jak dobrze pamientam pokazylał fuma (chodzi o polecenie SQL)
posukaj może znajdziesz
Awatar użytkownika
polf.cba.pl
Posty: 5
Rejestracja: 01 maja 2006, 11:35:11
Lokalizacja: Wałbrzych
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1680x1050
Kontakt:

Post autor: polf.cba.pl »

no to teraz nie rozumiem...
co ma kompresja gzip do sql?? jeśli to jest związane z bazą danych, to ja i tak korzystam z zewnętrznej na swoim serwerze.
ale na pewno poszukam tego sposobu, bo w cba warto by mieć to konto...
Awatar użytkownika
fuma
Przyjaciel CBA
Posty: 11168
Rejestracja: 01 sie 2005, 14:57:56
Lokalizacja: z jajka niespodzianki :P
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1024x768

Post autor: fuma »

dokladnie kompresja gzip nie jest zwiazana ze sql tylko z byza danych mySQL ;]
Awatar użytkownika
polf.cba.pl
Posty: 5
Rejestracja: 01 maja 2006, 11:35:11
Lokalizacja: Wałbrzych
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1680x1050
Kontakt:

Post autor: polf.cba.pl »

a no to rozumiem, ale w takim razie nie to jest problemem, bo wczesniej jak miałem w hostingpro ten wiki, to baza danych nie robiła mi problemu (moja baza danych MySQL jest na osobnym serwerze).
Chyba, że to, o czym piszecie dotyczy współdziałania mojego serwera CBA z moją bazą danych?
Awatar użytkownika
fuma
Przyjaciel CBA
Posty: 11168
Rejestracja: 01 sie 2005, 14:57:56
Lokalizacja: z jajka niespodzianki :P
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1024x768

Post autor: fuma »

hmm w takim razie napewno nie jest to wina kompresji gzip. Hmmmm ..... wina moze lezec po stronie konfiguracji apacha :/
ODPOWIEDZ