pomocy - JUMLA

Konfiguracja cmsów Joomla i Mambo.
sebastian
Posty: 5
Rejestracja: 26 lut 2006, 15:24:48
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

pomocy - JUMLA

Post autor: sebastian »

Chciałem zrobić sobie stronę, lecz nie wiem jak mam zainstalować Jumle mam ja na ftp i nie wiem, co dalej
Awatar użytkownika
Mati
Posty: 1016
Rejestracja: 20 sie 2005, 14:47:10
Lokalizacja: Olsztyn
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Opera Windows 1024x768

Post autor: Mati »

Jumle czy Joomle?
No i co? Konwersja bazy wyjadła mi polskie znaki z podpisu. Kto¿ bÂdzie musiaà za to odpowied¿Ã...
sebastian
Posty: 5
Rejestracja: 26 lut 2006, 15:24:48
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

Post autor: sebastian »

joomla
Awatar użytkownika
Monstrual
Posty: 2417
Rejestracja: 05 sie 2005, 15:06:08
Lokalizacja: G-dz
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows 1024x768
Kontakt:

Post autor: Monstrual »

wpisujesz ścieżke do pliku instalacyjnego w przeglądarce i postepujesz zgodnie z instrukcjami wyświetlanymi na ekranie.
Obrazek
sebastian
Posty: 5
Rejestracja: 26 lut 2006, 15:24:48
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

Post autor: sebastian »

gdzie ta sciezke znajde
Awatar użytkownika
Monstrual
Posty: 2417
Rejestracja: 05 sie 2005, 15:06:08
Lokalizacja: G-dz
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows 1024x768
Kontakt:

Post autor: Monstrual »

http://adres_twojej_strony_na_cba/katalog_z_joomla/

Tak powinna wygladac sciezka, przykladowo http://xxx.cba.pl/joomla/
jeśli joomla to nazwa katalogu do którego wrzuciłeś joomla. Jeśli wrzuciłeś do głownego, wystarczy wpisać http://xxx.cba.pl/ gdzie xxx to nazwa twojego konta cba. Potem postepujesz zgodnie z instrukcjami.

:arrow: http://www.joomlapl.com/content/view/12/26/
Obrazek
sebastian
Posty: 5
Rejestracja: 26 lut 2006, 15:24:48
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

Post autor: sebastian »

tak tylko ja mam ja zapokowan zip, widze ja ftp ale niemoge jej zainstalowac
Awatar użytkownika
Mati
Posty: 1016
Rejestracja: 20 sie 2005, 14:47:10
Lokalizacja: Olsztyn
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Opera Windows 1024x768

Post autor: Mati »

to wypakuj pliki z archiwum i dopiero rozpakowane wyslij na serwer.
No i co? Konwersja bazy wyjadła mi polskie znaki z podpisu. Kto¿ bÂdzie musiaà za to odpowied¿Ã...
sebastian
Posty: 5
Rejestracja: 26 lut 2006, 15:24:48
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

Post autor: sebastian »

Każdy plik po kolej ściągać
Awatar użytkownika
Mati
Posty: 1016
Rejestracja: 20 sie 2005, 14:47:10
Lokalizacja: Olsztyn
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Opera Windows 1024x768

Post autor: Mati »

Nie musisz wysyłać każdego po kolei, wystarczy klijent ftp :wink:
http://www.cba.pl/forum/viewtopic.php?t=1011
No i co? Konwersja bazy wyjadła mi polskie znaki z podpisu. Kto¿ bÂdzie musiaà za to odpowied¿Ã...
Awatar użytkownika
Monstrual
Posty: 2417
Rejestracja: 05 sie 2005, 15:06:08
Lokalizacja: G-dz
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows 1024x768
Kontakt:

Post autor: Monstrual »

rozpakowujesz, i cały katalog wrzucasz na serwer. potem instalujesz. Podstawy...
Obrazek
ODPOWIEDZ