Pierwszy szablon JOOMLA - przystosowanie kodu HTML5

Konfiguracja cmsów Joomla i Mambo.
michael8779184
Posty: 3
Rejestracja: 18 sie 2013, 13:28:34
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows

Pierwszy szablon JOOMLA - przystosowanie kodu HTML5

Post autor: michael8779184 »

Dzień Dobry :)

Próbuje od dłuższego czasu zamienić strone HTML5 na JOOMLA już z czasem coraz to więcej rozumiem i coraz więcej tworze ale Chciałbym żeby Ktoś pomógł odpowiednio wstawić znaczniki PHP .. a dokładnie sie rozchodzi o dopisanie w liniach ze znacznikami HTML5 takimi jak <nav> czy <section> pomijając <article> bo wystarczy w jednym i będzie można przekopiować do reszty takich samych znaczników te same linie kodu PHP a jest ich ponad 200 i przewiduje ponad tysiące no ale nie ważne bo już będzie to proste :- )

Znajdzie się Ktoś tak Miły i pomoże w tym przekodowaniu , będę bardzo wdzięczny pomóc w jakiś inny sposób :- )

I tak jeszcze wspomnę , że JOOMLA mam w wersji 3.1 :- )

tak wygłąda mój index.html dołańczam w załączniku
Załączniki
index.zip
(216.05 KiB) Pobrany 131 razy
Awatar użytkownika
DeaDriam
Posty: 4023
Rejestracja: 04 lip 2011, 14:00:40
Lokalizacja: Möglingen
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

Re: Pierwszy szablon JOOMLA - przystosowanie kodu HTML5

Post autor: DeaDriam »

michael8779184 pisze: Znajdzie się Ktoś tak Miły i pomoże w tym przekodowaniu , będę bardzo wdzięczny pomóc w jakiś inny sposób :- )
forum Joomla polecam i ew. zlecenia
_____________________________________________________
Nie badz pijawka-znalazles rozwiazanie problemu..podziel sie na forum!
----------------------------------------------------------------------------
SmacznY WordpresS>> http://www.przepisyzgarnka.pl <<
michael8779184
Posty: 3
Rejestracja: 18 sie 2013, 13:28:34
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1280x1024

Re: Pierwszy szablon JOOMLA - przystosowanie kodu HTML5

Post autor: michael8779184 »

Tu mam ładne informacje np. http://www.inmotionhosting.com/support/ ... e-template

ale Ja tego nie rozumiem , muszę mieć jakiś konkretny przykład
Awatar użytkownika
DeaDriam
Posty: 4023
Rejestracja: 04 lip 2011, 14:00:40
Lokalizacja: Möglingen
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

Re: Pierwszy szablon JOOMLA - przystosowanie kodu HTML5

Post autor: DeaDriam »

michael8779184 pisze: ale Ja tego nie rozumiem , muszę mieć jakiś konkretny przykład
Istnieje takie cudo jak
"Tłumacz Google"
_____________________________________________________
Nie badz pijawka-znalazles rozwiazanie problemu..podziel sie na forum!
----------------------------------------------------------------------------
SmacznY WordpresS>> http://www.przepisyzgarnka.pl <<
michael8779184
Posty: 3
Rejestracja: 18 sie 2013, 13:28:34
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1280x1024

Re: Pierwszy szablon JOOMLA - przystosowanie kodu HTML5

Post autor: michael8779184 »

nie rozchodzi sie o język Angielski

---- EDIT ----

może tu się Ktoś czegoś dopatrzy ...

[code]
<?php defined( '_JEXEC' ) or die( 'Restricted access' );

JHtml::_('bootstrap.framework');
JHtml::_('bootstrap.loadCss', false, $this->direction);  
?>

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN"
    "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml
   xml:lang="<?php echo $this->language; ?>" lang="<?php echo $this->language; ?>" >
     
     <?php defined( '_JEXEC' ) or die( 'Restricted access' );?>


<!DOCTYPE HTML>
<html lang="<?php echo $this->language; ?>" dir="<?php echo $this->direction; ?>">


<head>

<meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0" />
    <jdoc:include type="head" />

<link rel="stylesheet" href="<?php echo $this->baseurl ?>/templates/<?php echo $this->template ?>/style.css" type="text/css" media="screen" />
<link rel="stylesheet" href="<?php echo $this->baseurl ?>/templates/<?php echo $this->template ?>/jquery.mCustomScrollbar.css" type="text/css" />


<?php
$dokument = &JFactory::getDocument();
$dokument->addScript( 'http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jq ... ery.min.js' );
?>

<?php
$dokument = &JFactory::getDocument();
$dokument->addScript( 'http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jq ... -ui.min.js' );
?>

<?php
$dokument = &JFactory::getDocument();
$dokument->addScript( 'scripts/jquery.easing.1.3.js' );
?>

<?php
$dokument = &JFactory::getDocument();
$dokument->addScript( 'scripts/jquery.mousewheel.min.js' );
?>

<?php
$dokument = &JFactory::getDocument();
$dokument->addScript( 'scripts/pop-ups.js' );
?>


<?php
$dokument = &JFactory::getDocument();
$dokument->addScript( 'scripts/nav.js' );
?>







<!--[if lt IE 9]>
    <script src="<?php echo $this->baseurl ?>/media/jui/js/html5.js"></script>
<![endif]-->
<!--[if lte IE 7]>
    <script src="<?php echo $this->baseurl ?>/templates/<?php echo $this->template ?>/js/lte-ie7.js"></script>
<![endif]-->


</head>
<body>


<section id="bg">
  <section id="overlay"></section>
  <a href="#" class="nextImageBtn" title="next"></a><a href="#" class="prevImageBtn" title="previous"></a><img src="templates/newtemplate/images/gallery/1.jpg" alt="Title of this pic" title="Title of this pic" id="bgimg" /></section>
<div id="preloader"><img src="templates/newtemplate/images/ajax-loader_dark.gif" width="32" height="32" alt="" /></div>
<div id="img_title"></div>
<div id="toolbar"><a href="#" title="Maximize" onClick="ImageViewMode('full');return false"><img src="templates/newtemplate/images/toolbar_fs_icon.png" width="50" height="50" alt="" /></a></div>
<div id="thumbnails_wrapper">
  <div id="outer_container">
    <div class="thumbScroller">
      <div class="container">
        <div class="content">
          <div><a href="templates/newtemplate/images/gallery/1.jpg"><img src="templates/newtemplate/images/gallery/1_thumb.jpg" title="Title of this pic" alt="Title of this pic" class="thumb" /></a></div>
        </div>
        <div class="content">
          <div><a href="templates/newtemplate/images/gallery/2.jpg"><img src="templates/newtemplate/images/gallery/2_thumb.jpg" title="Second Title" alt="Second Title" class="thumb" /></a></div>
        </div>
        <div class="content">
          <div><a href="templates/newtemplate/images/gallery/3.jpg"><img src="templates/newtemplate/images/gallery/3_thumb.jpg" title="Third Title" alt="Third Title" class="thumb" /></a></div>
        </div>
        <div class="content">
          <div><a href="templates/newtemplate/images/gallery/4.jpg"><img src="templates/newtemplate/images/gallery/4_thumb.jpg" title="Fourth Title" alt="Fourth Title" class="thumb" /></a></div>
        </div>
        <div class="content">
          <div><a href="templates/newtemplate/images/gallery/5.jpg"><img src="templates/newtemplate/images/gallery/5_thumb.jpg" title="Fifth Title" alt="Fifth Title" class="thumb" /></a></div>
        </div>
        <div class="content">
          <div><a href="templates/newtemplate/images/gallery/6.jpg"><img src="templates/newtemplate/images/gallery/6_thumb.jpg" title="Sixth Title" alt="Sixth Title" class="thumb" /></a></div>
        </div>
        <div class="content">
          <div><a href="templates/newtemplate/images/gallery/1.jpg"><img src="templates/newtemplate/images/gallery/1_thumb.jpg" title="Title of this pic" alt="Title of this pic" class="thumb" /></a></div>
        </div>
        <div class="content">
          <div><a href="templates/newtemplate/images/gallery/2.jpg"><img src="templates/newtemplate/images/gallery/2_thumb.jpg" title="Second Title" alt="Second Title" class="thumb" /></a></div>
        </div>
        <div class="content">
          <div><a href="templates/newtemplate/images/gallery/3.jpg"><img src="templates/newtemplate/images/gallery/3_thumb.jpg" title="Third Title" alt="Third Title" class="thumb" /></a></div>
        </div>
        <div class="content">
          <div><a href="templates/newtemplate/images/gallery/4.jpg"><img src="templates/newtemplate/images/gallery/4_thumb.jpg" title="Fourth Title" alt="Fourth Title" class="thumb" /></a></div>
        </div>
        <div class="content">
          <div><a href="templates/newtemplate/images/gallery/5.jpg"><img src="templates/newtemplate/images/gallery/5_thumb.jpg" title="Fifth Title" alt="Fifth Title" class="thumb" /></a></div>
        </div>
        <div class="content">
          <div><a href="templates/newtemplate/images/gallery/6.jpg"><img src="templates/newtemplate/images/gallery/6_thumb.jpg" title="Sixth Title" alt="Sixth Title" class="thumb" /></a></div>
        </div>
      </div>
    </div>
  </div>
</div>

<?php
$this->addScript( 'scripts/gallery.js' );
?>


<?php
$this->addScript( 'scripts/jquery.mCustomScrollbar.js' );
?>

</body>
</html>


[/code]

---- EDIT ----

Nie zauwarzyłem , bo wstawiłem z błędami za co przepraszam tak jak dwie deklaracje dokumentu ......

Temat mozna brać za zamknięty bo własnie się dowiedziałem , że to byłoby bardzo trudne do wykonania , żeby było identyczne :(
jkaminski
Posty: 27
Rejestracja: 20 kwie 2015, 16:25:15
Lokalizacja: Nowy York
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1920x1080
Kontakt:

Re: Pierwszy szablon JOOMLA - przystosowanie kodu HTML5

Post autor: jkaminski »

Udało się jego użyć?
ODPOWIEDZ