JOMLA! instaluję, niby wszystko ok, a tu biało :/

Konfiguracja cmsów Joomla i Mambo.
maciejjaros
Posty: 5
Rejestracja: 26 lut 2006, 10:15:52
Płeć: Niewybrana
User Agent: Internet Explorer Windows 1024x768
Kontakt:

JOMLA! instaluję, niby wszystko ok, a tu biało :/

Post autor: maciejjaros »

Zainstalowałem Jomle na www.mykanow.cba.pl/ ;
baza danych z badblock - tam wszystkie tabele utworzyło, ale strona jest biała.
Zobaczcie sami. Jaka możę być tego przyczyna, co źle robię?
Instalowałem już CMSy wiele razy i nie spotkałem się z czymś takim (np. moja strona www.slu.kom.pl).
CZytałem F.A.Q. pomoc itd. i niczego takiego nie było. Pomóżcie :p
Awatar użytkownika
HitcH
Posty: 1530
Rejestracja: 08 paź 2005, 10:01:51
Lokalizacja: Zabrze
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 800x600
Kontakt:

Post autor: HitcH »

mi sie pokazuje instalator.
maciejjaros
Posty: 5
Rejestracja: 26 lut 2006, 10:15:52
Płeć: Niewybrana
User Agent: Internet Explorer Windows 1024x768
Kontakt:

Post autor: maciejjaros »

bo teraz robiłem reinstalke. i tak samo :/
Awatar użytkownika
megafiles
Posty: 287
Rejestracja: 20 gru 2005, 17:22:22
Lokalizacja: Kościerzyna
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows 1024x768
Kontakt:

Post autor: megafiles »

---------- 10:27 26.02.2006 ----------

Na dole w instalatorze (za bardzo nie pamiętam) coś takiego że tło białe jest jak to zaznaczysz tam pisało chyba ekspert i cośtam chyba startuj z białym tłem.

---------- 10:27 ----------

Na dole w instalatorze (za bardzo nie pamiętam) coś takiego że tło białe jest jak to zaznaczysz tam pisało chyba ekspert i cośtam chyba startuj z białym tłem.
Wróciłem do cba.pl :twisted:
maciejjaros
Posty: 5
Rejestracja: 26 lut 2006, 10:15:52
Płeć: Niewybrana
User Agent: Internet Explorer Windows 1024x768
Kontakt:

Post autor: maciejjaros »

---------- 10:40 26.02.2006 ----------

nie ma niczego takiego...

---------- 10:40 ----------

host podałem: sql1.badblock.com
Awatar użytkownika
megafiles
Posty: 287
Rejestracja: 20 gru 2005, 17:22:22
Lokalizacja: Kościerzyna
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows 1024x768
Kontakt:

Post autor: megafiles »

---------- 10:50 26.02.2006 ----------

Ale na dole jest takie coś do zaznaczenia lub odznaczenia całkiem na dole. Chyba zrozumiesz!

---------- 10:52 ----------

Ale to DNS! Niewiem czy to jest to samo :?
Wróciłem do cba.pl :twisted:
maciejjaros
Posty: 5
Rejestracja: 26 lut 2006, 10:15:52
Płeć: Niewybrana
User Agent: Internet Explorer Windows 1024x768
Kontakt:

Post autor: maciejjaros »

jedyne co było do zaznaczenia/odznaczenia to opcje tworzenia bazy... (usuń, przykładowe dane, etc.)
Awatar użytkownika
megafiles
Posty: 287
Rejestracja: 20 gru 2005, 17:22:22
Lokalizacja: Kościerzyna
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows 1024x768
Kontakt:

Post autor: megafiles »

A masz najnowszą Joomlę??
Wróciłem do cba.pl :twisted:
maciejjaros
Posty: 5
Rejestracja: 26 lut 2006, 10:15:52
Płeć: Niewybrana
User Agent: Internet Explorer Windows 1024x768
Kontakt:

Post autor: maciejjaros »

---------- 11:00 26.02.2006 ----------

joomla_1.07_PL, nie może być?

---------- 11:04 ----------

chyba chodzi o php... joomla działa tylko z 4 chyba... czy jakoś tak :/
Awatar użytkownika
Monstrual
Posty: 2417
Rejestracja: 05 sie 2005, 15:06:08
Lokalizacja: G-dz
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows 1024x768
Kontakt:

Post autor: Monstrual »

na cba jest php 4 ;). A biała strona to wina bazy. Bywa tak czaem. Warto wtedy zrobic reinstalkę, sprawdzić pliki itp
Obrazek
ODPOWIEDZ