co jest nie tak=/

Konfiguracja cmsów Joomla i Mambo.
eastwdz
Posty: 4
Rejestracja: 10 sty 2006, 23:37:47
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

co jest nie tak=/

Post autor: eastwdz »

Kod: Zaznacz cały


    * Baza danych.
          o Połączenie z bazą - Błąd
          o Wybranie bazy - Błąd
          o Wykonanie zapytań - Błąd
    * Plik konfiguracyjny
          o Zapis do pliku konfiguracyjnego - Ok

wpisuje baze localhost co jest zle co mam wpisac instaluje jp ! prosze o szybbka i fachowa pomoc
Awatar użytkownika
fuma
Przyjaciel CBA
Posty: 11168
Rejestracja: 01 sie 2005, 14:57:56
Lokalizacja: z jajka niespodzianki :P
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows

Post autor: fuma »

CBA.PL nie oferuje bazy danych a do niej się odwołujesz wpisując w host bazy: localhost.
http://www.cba.pl/forum/viewtopic.php?t=1994
eastwdz
Posty: 4
Rejestracja: 10 sty 2006, 23:37:47
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

Post autor: eastwdz »

fuma pisze:CBA.PL nie oferuje bazy danych a do niej się odwołujesz wpisując w host bazy: localhost.
http://www.cba.pl/forum/viewtopic.php?t=1994
a jest podobne do jp co nie potrzebuje bazy??? prosze o pomoc
Awatar użytkownika
fuma
Przyjaciel CBA
Posty: 11168
Rejestracja: 01 sie 2005, 14:57:56
Lokalizacja: z jajka niespodzianki :P
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows

Post autor: fuma »

Niestety nie posiadam takiej wiedzy. Napewno jest. Nie spece się wypowiedzą :wink:
Awatar użytkownika
Monstrual
Posty: 2417
Rejestracja: 05 sie 2005, 15:06:08
Lokalizacja: G-dz
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows
Kontakt:

Post autor: Monstrual »

Są CMSY nie potrzebujące bazy - np. Limbo, odchudzona wersja Joomla! Bywają inne, ale będąc szczerym, to radzę instalować CMSY opierające się o bazę (takowe znajdziesz pod linkiem, który podał fuma). Wystarczy skonfigurować, a jp będzie działał. polecam na przyszłość Joomle!
Obrazek
Awatar użytkownika
Ghoran
Przyjaciel CBA
Posty: 827
Rejestracja: 11 sie 2005, 16:07:58
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows

Post autor: Ghoran »

Jest, jest taki. I nie chodzi mi o Limbo, które podał Monstrual.
Niestety nie pamiętam nazwy a i google mi nie pomaga jakoś ;) W każdym bądź razie mam go w domu, zerknę i jutro podam link.

Choć w porównaniu do CMS-ów opartych na sql to wypada on raczej blaaadoo :)
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
Awatar użytkownika
Monstrual
Posty: 2417
Rejestracja: 05 sie 2005, 15:06:08
Lokalizacja: G-dz
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows
Kontakt:

Post autor: Monstrual »

jest kilka cmsów oprócz Limbo, np. Guppy, o którym była mowa na forum - :szukaj: . Kwestia użycia google, prawidłowo dane zapytanie daje oczekiwane rezultaty. Wtedy znajdzie sie i więcej takich stronek z cmsami na plikach tekstowych chociazby
Obrazek
eastwdz
Posty: 4
Rejestracja: 10 sty 2006, 23:37:47
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows
Kontakt:

Post autor: eastwdz »

spoko to powiedcie mi na czym najlepiej zainstalowac mambo albo jp na jakim darmowym serwerze
a czy jest wogole mozliwe zrobic tak zeby to postawic na serwerze mojego dostawcy internetowego tylko on nie obsluguje php da rade cos tam wrzucic zeby to chodzi£o?
Awatar użytkownika
Huteusz
Posty: 44
Rejestracja: 30 gru 2005, 09:46:16
Lokalizacja: z serwera cba.pl i haa.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows
Kontakt:

Post autor: Huteusz »

Guppy potrzebuje sqla :ble:
H U T N I K - - K R A K Ó W
im coś jest lepsze tym czêściej nie działa ;)
Awatar użytkownika
Mati
Posty: 1016
Rejestracja: 20 sie 2005, 14:47:10
Lokalizacja: Olsztyn
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Opera Windows

Post autor: Mati »

eastwdz możesz je zainstalować nawet tu ale używając zewnętrznej bazy danych http://www.cba.pl/forum/viewtopic.php?t=232
A na serwerze bez obsługi php takiego czegoś niestety nie postawisz
No i co? Konwersja bazy wyjadła mi polskie znaki z podpisu. Kto¿ bÂdzie musiaà za to odpowied¿Ã...
Awatar użytkownika
Monstrual
Posty: 2417
Rejestracja: 05 sie 2005, 15:06:08
Lokalizacja: G-dz
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows
Kontakt:

Post autor: Monstrual »

Guppy nie wymaga SQL'a i jest rozbudowanym CMSEM.
:arrow: http://www.freeguppy.org/?lng=en
GuppY, the easy, free and databaseless web portal,
Obrazek
ODPOWIEDZ