Cześć. Chciałbym wiedzieć jak poprawnie skonfigurować połączenie z aplikacji desktopowej (technologia .Net c#) z bazą mysql na cba.pl.
Pozdrawiam
Komunikacja zewnętrzna z bazą MySQL (VIP)
- asiapaw
- Obsługa CBA
Witam,
przy połączeniach zewnętrznych jako host powinno się podać nazwę swojej domeny albo adres IP widoczny po zalogowaniu do panelu.
Pozdrawiam
przy połączeniach zewnętrznych jako host powinno się podać nazwę swojej domeny albo adres IP widoczny po zalogowaniu do panelu.
Pozdrawiam
Czy wiesz, że:
- W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
- Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
- Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
zmieniłem Host na adres IP (wyświetlił mi się używając komendy ping swojej domeny) i mój connection string wygląda tak:
string connectionString = "Server=xx.xx.xx.xxx;
Port=3306;
DATABASE=[dbName]_cba_pl;
Uid=[uid]@andiamenttest.cba.pl;
PASSWORD=[password]";
Otrzymuję błąd: Authentication to host 'xx.xx.xx.xxx' for user '[uid]@andiamenttest.cba.pl' using method 'mysql_native_password' failed with message: Access denied for user '[uid]@andiamenttest.cba.pl'@'xx.xxx.xx.xxx' (using password: YES);
Gdzie robię błąd. Proszę o pomoc.
string connectionString = "Server=xx.xx.xx.xxx;
Port=3306;
DATABASE=[dbName]_cba_pl;
Uid=[uid]@andiamenttest.cba.pl;
PASSWORD=[password]";
Otrzymuję błąd: Authentication to host 'xx.xx.xx.xxx' for user '[uid]@andiamenttest.cba.pl' using method 'mysql_native_password' failed with message: Access denied for user '[uid]@andiamenttest.cba.pl'@'xx.xxx.xx.xxx' (using password: YES);
Gdzie robię błąd. Proszę o pomoc.
Temat rozwiązany. Użyłem DBname i UID tak jak to robię z poziomu panelu webowego. Temat do zamknięcia.