Domena i subdomena - problem

Pozostałe tematy dotyczące tworzenia stron WWW.
allhopeisgone99
Posty: 2
Rejestracja: 15 cze 2015, 19:07:05
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows 1920x1080

Domena i subdomena - problem

Post autor: allhopeisgone99 »

Cześć,

przeniosłem forum z domeny głównej (knwcraft.cba.pl) na subdomene (forum.knwcraft.cba.pl).
Ogarnąłem kwestie cookies itd zgodnie z poradnikami tak żeby móc się logować, bo przez jakiś czas nawet to nie działało.
Usunąłem też pliki z knwcraft.cba.pl na FTP i zostawiłem tylko na subdomenie.
Jaki mam aktualnie kłopot?
Otóż forum dalej wyświetla się na obu adresach, domyślnie wydaje się że łapie forum.knwcraft.cba.pl ale po knwcraft.cba.pl można się też bez problemu poruszać.
Pytanie:
Jak to rozdzielić tak, aby na knwcraft.cba.pl postawić sobie swoją stronę, a na subdomenie forum. zostawić całe forum tak żeby to wszystko się nie gryzło ze sobą w żaden sposób?

Z góry dziękuję za pomoc oraz pozdrawiam.
Awatar użytkownika
endriu888
Obsługa CBA
Posty: 1563
Rejestracja: 23 sty 2012, 21:02:33
Strona na CBA.pl: katalogfirm.c0.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

Domena i subdomena - problem

Post autor: endriu888 »

witam

czy w panelu forum zmienił Pan adres forum na nowy?
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
allhopeisgone99
Posty: 2
Rejestracja: 15 cze 2015, 19:07:05
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows 1920x1080

Domena i subdomena - problem

Post autor: allhopeisgone99 »

Witam,

tak, adres zmieniłem na forumowy.

EDIT@@
W sensie zrobiłem tak, że adres forum ustawiłem na adres forum, a adres strony głównej zostawiłem na knwcraft.cba.pl.
Czy go też należy zmienic?

EDIT2@@
Zmieniłem też adres strony głównej.
Sytuacja wygląda na chwilę obecną tak, że z adresu knwcraft.cba.pl nie działa logowanie na forum, jest niby przekierowywanie na subdomene, ale po tym cofa się na domenę główną bez zalogowania (logowanie bezpośrednio na forum.knwcraft.cba.pl oczywiście działa).
Pytanie dalej jak to rozbić tak żeby adres knwcraft.cba.pl był oddzielny i pokazywał po prostu że nic nie jest tam aktualnie postawione (FTP pod tym katalogiem jest puste), a forum.knwcraft.cba.pl działał bez zarzutów i nie łapał żadnych przekierowań przez adres główny.
Awatar użytkownika
endriu888
Obsługa CBA
Posty: 1563
Rejestracja: 23 sty 2012, 21:02:33
Strona na CBA.pl: katalogfirm.c0.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

Domena i subdomena - problem

Post autor: endriu888 »

witam

z tego co widzę ustawione jest prawidłowo, ale strona główna ma link do strony głównej http://knwcraft.cba.pl/
Dlatego zalecam zapytać specjalistów od tego silnika: https://webboard.pl
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
Zablokowany