problem z menu w CSS

Wszystko o HTML, XHTML, XML, CSS.
sinhala
Posty: 5
Rejestracja: 02 wrz 2005, 14:43:11
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

problem z menu w CSS

Postautor: sinhala » 02 wrz 2005, 14:52:19

A dokladniej problem z menu pod IE (zawsze z nim jakies problemy). Chodzi o to że "zacinają" się gify użyte w menu. Zresztą sami zobaczcie http://wintersports.cba.pl Pod Firefoxem wszystko jest ok, więc co zrobić? może jakos inaczej to menu skonstruować?
Awatar użytkownika
fuma
Przyjaciel CBA
Posty: 11168
Rejestracja: 01 sie 2005, 14:57:56
Reputacja: 201
Lokalizacja: z jajka niespodzianki :P
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1024x768

Postautor: fuma » 02 wrz 2005, 14:55:39

Wię jeśli chodzi o IE to każdy dobrze wie, że to śmieć. U mnie też miałem takie problemy. Niestety byłem zmuszony zmienić całe menu. Niewiem. Może ktoś zna sposób na to. Ja jednak bym radził myśleć powoli o zmianie menu. Pozdr
sinhala
Posty: 5
Rejestracja: 02 wrz 2005, 14:43:11
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows
Kontakt:

Postautor: sinhala » 02 wrz 2005, 15:02:04

zrobilam jeden przycisk(ten na górze) w inny sposób, ale znow problem jest z tekstem na gifie. jedyny sposób jaki znam to zrobienie z obrazka tła no ale czy sie tak na rollover? Nie probowalam jeszcze:)A może ktos mnie oświeci i poda jakiś inny sposób?
porni
Posty: 1354
Rejestracja: 08 lip 2005, 18:33:05
Reputacja: 8
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows
Kontakt:

Postautor: porni » 02 wrz 2005, 15:04:52

Jak css to ja chętnie helpne :D
Tylko tak....po IE jest parwie dobrze ale się lekko tnie.
Nie rozumiem...masz zewnętzrnego css'a a na stronie jakieś 5 linijek :shock:
Pozatym tam masz jeszce javascript więc to raczej jego wina ale musiałabyś mi pokazać css'a....
sinhala
Posty: 5
Rejestracja: 02 wrz 2005, 14:43:11
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows
Kontakt:

Postautor: sinhala » 02 wrz 2005, 15:07:07

No to jest na razie 5 linijek, pozniej będzie więcej, a css jest tu http://wintersports.cba.pl/style.css
porni
Posty: 1354
Rejestracja: 08 lip 2005, 18:33:05
Reputacja: 8
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows
Kontakt:

Postautor: porni » 02 wrz 2005, 15:14:26

Ale że tak spytam po jakiego grzyba??Przecież możesz wszystko do zewnętrzego przeżucić :shock:
Wywal to:

CodeColon Select All Code

@charset "iso-8859-2"

Tego jeżeli dobrze kojarzę nie czyta IE:

CodeColon Select All Code

list-style-type:upper-roman

Nie zadużo kombinujesz z list-style-type??

I ten skrypt to gotowiec rozumiem??

EDIT:(Emdek uważa że to karygodny błąd więc poprawiam)
IE czyta upper roman
Ostatnio zmieniony 02 wrz 2005, 15:44:17 przez porni, łącznie zmieniany 2 razy.
sinhala
Posty: 5
Rejestracja: 02 wrz 2005, 14:43:11
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows
Kontakt:

Postautor: sinhala » 02 wrz 2005, 15:21:30

ah już widze o co chodzi, chyba przez pomyłke się tam te linijki znalazły, a co do skryptu to jeśli chodzi o ten z datą i odliczaniem to rzeczywiscie gotowce. A listy wywalilam bo już są mi niepotrzebne. No i przy okazji dzięki Tobie maly porządek w cssie zrobilam:)
Awatar użytkownika
Emdek
Admin forum
Posty: 412
Rejestracja: 06 lip 2005, 21:02:59
Reputacja: 7
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Opera Windows
Kontakt:

Postautor: Emdek » 02 wrz 2005, 15:23:56

porni, poczytaj jakiś kurs...
Ten kod może zostać, chociaż właściwie nic i tak nie robi ;).
upper-roman... teoretycznie czyta, ale jak ja widzę takie duże różnice w wyglądzie pod przeglądarką w tej samej wersji (ale na różnych komputerach, oczywiście chodzi o IE) to sobie myślę: Bill Gates jest genialny... szkoda tylko, że w drugą stronę. U mnie to menu wygląda tak samo wszędzie (także pod IE).
Nadszedł już czas, najwyższy czas, nienawiść zniszczyć w sobie.
http://otter-browser.org
porni
Posty: 1354
Rejestracja: 08 lip 2005, 18:33:05
Reputacja: 8
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows
Kontakt:

Postautor: porni » 02 wrz 2005, 15:25:45

Eee kurs??Ja?Nie widze powodu :shock:
Awatar użytkownika
Emdek
Admin forum
Posty: 412
Rejestracja: 06 lip 2005, 21:02:59
Reputacja: 7
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Opera Windows
Kontakt:

Postautor: Emdek » 02 wrz 2005, 15:28:15

Ale ja widzę :P.

EOT
Nadszedł już czas, najwyższy czas, nienawiść zniszczyć w sobie.
http://otter-browser.org
sinhala
Posty: 5
Rejestracja: 02 wrz 2005, 14:43:11
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows
Kontakt:

Postautor: sinhala » 02 wrz 2005, 15:34:36

:)mniejsza o te listy bo i tak z nich korzystać nie będę, tylko nie wiem co mam zrobić z tym menu. Może to zależy od komputera, bo u znajomego to prawie wogóle menu nie chodziło, u mnie tylko trochę się muli. Co z nim zrobić?
porni
Posty: 1354
Rejestracja: 08 lip 2005, 18:33:05
Reputacja: 8
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows
Kontakt:

Postautor: porni » 02 wrz 2005, 15:35:48

O upper roman sie pomyliłem a charset sam przyznałeś że nie musi być....nie czaje cie :?

Wróć do „HTML, CSS”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość