Problem z literą "ą"

Wszystko o HTML, XHTML, XML, CSS.
daro2011
Posty: 5
Rejestracja: 22 lis 2012, 22:22:36
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: gazetaka-online.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Internet Explorer Windows
Kontakt:

Problem z literą "ą"

Postautor: daro2011 » 23 lis 2012, 07:12:13

Witam mam problem z literą "ą" wszystkie inne litery działają poprawnie z posiadanej mi wiedzy wszystko jest dobrze zdefiniowane Podam kod lecz identyczny mam na index'ie i tam "ą" działa poprawnie.

CodeColon Select All Code


<!DOCTYPE html 
    PUBLIC 
"-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN"
    "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<
html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="pl" lang="pl">
<
head>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2" />
    <title>gazetka-online</title>
</
head>

Próbowałem wielokrotnie załadować plik na nowo. Wszystkie litery pisałem z klawiatury (nawet przepisywałem je jeszcze raz ).W skrypcie widać "ą" normalnie. Problem mam od wczoraj(wrzucenia strony na serwer), myślałem że będzie szło przeczekać ten błąd lecz się myliłem
Nie mam bladego pojęcia jaka może być tego wina.Błąd pojawia się na wszystkich przeglądarkach. W razię potrzeby mogę podać dodatkowe informacje.
Awatar użytkownika
DeaDriam
Posty: 4023
Rejestracja: 04 lip 2011, 14:00:40
Reputacja: 123
Lokalizacja: Möglingen
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1024x600
Kontakt:

Re: Problem z literą "ą"

Postautor: DeaDriam » 23 lis 2012, 08:36:34

w czym to piszesz?
powinienes pisac w edytorze np notepad z kodowaniem ansi,choc polecam kodowanie dla strony w UTF-8 i tym kodowaniu pisac artykuly z tym kodowaniem.
Przekonwertuj pliki w N++ dla utf-8 I PO PROBLEMIE

---- EDIT ----

CodeColon Select All Code

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2" /> 

na

CodeColon Select All Code

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-UTF-8" /> 


Dla wszystkich plikow-podstron
_____________________________________________________
Nie badz pijawka-znalazles rozwiazanie problemu..podziel sie na forum!
----------------------------------------------------------------------------
SmacznY WordpresS>> http://www.przepisyzgarnka.pl <<
daro2011
Posty: 5
Rejestracja: 22 lis 2012, 22:22:36
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: gazetaka-online.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Linux
Kontakt:

Re: Problem z literą "ą"

Postautor: daro2011 » 23 lis 2012, 15:30:28

Dzięki za pomoc :jupi: .Od dzisiaj będę używał tylko UTF-8 ^^ .Co do pytania jakiego programu używam to używam właśnie notepad++ od paru tygodni.

Wróć do „HTML, CSS”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość