pomocy!!

Wszystko o HTML, XHTML, XML, CSS.
krzysolo
Posty: 54
Rejestracja: 25 paź 2005, 15:50:29
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Internet Explorer Windows 1024x768
Kontakt:

pomocy!!

Postautor: krzysolo » 10 gru 2005, 14:06:53

jaki jest kod html zeby po najechcaniumyszkom zmienial sie??
djpiotre
Posty: 19
Rejestracja: 09 gru 2005, 23:09:59
Reputacja: 0
Lokalizacja: Zabierzów Bocheński
Płeć: Niewybrana
User Agent: Internet Explorer Windows
Kontakt:

Postautor: djpiotre » 10 gru 2005, 14:12:00

ale co sie ma zminiac?? pisz jasniej
krzysolo
Posty: 54
Rejestracja: 25 paź 2005, 15:50:29
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Internet Explorer Windows 1024x768
Kontakt:

Postautor: krzysolo » 10 gru 2005, 14:13:35

obrazek jak mam np jakis domek to zeby sie zmienilo w samochud
djpiotre
Posty: 19
Rejestracja: 09 gru 2005, 23:09:59
Reputacja: 0
Lokalizacja: Zabierzów Bocheński
Płeć: Niewybrana
User Agent: Internet Explorer Windows
Kontakt:

Postautor: djpiotre » 10 gru 2005, 14:21:59

"zabawa w kllikanie" czyli klikasz zminia się obrazek, kilkasz jeszcze raz ponownie się zminia:

<html>
<head>
<script>
var tImg = ['pic/1.jpg','pic/2.jpg'];

var vImg = true;
function fSetImg(){
if (vImg){
document.getElementById('iImg').src = tImg[1];
vImg = false;
}

else {
document.getElementById('iImg').src = tImg[0];
vImg = true;
}
}
</script>
</head>
<body>
<img id="iImg" src="pic/1.jpg" onclick="fSetImg()">
</body>



gdzie:
pic/1.jpg - pierwszy obrazek
pic/2.jpg - drugi obrazek
Awatar użytkownika
<^_^>
Posty: 116
Rejestracja: 04 gru 2005, 14:19:17
Reputacja: 1
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows
Kontakt:

Postautor: <^_^> » 10 gru 2005, 14:22:16

I opisz dokładniej:
ma się zmieniać tło, czy obraz umieszczony w znaczniku <img> :?:
Image
krzysolo
Posty: 54
Rejestracja: 25 paź 2005, 15:50:29
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Internet Explorer Windows
Kontakt:

Postautor: krzysolo » 10 gru 2005, 14:24:50

---------- 14:24 10.12.2005 ----------

ja chce zeby nietrzeba bylo klikac tylko po najechaniu zmienil sie obrazek

---------- 14:24 ----------

ja chce zeby nietrzeba bylo klikac tylko po najechaniu zmienil sie obrazek
Awatar użytkownika
Ven
Posty: 43
Rejestracja: 30 lis 2005, 11:22:41
Reputacja: 1
Lokalizacja: Katowice
Płeć: Niewybrana
User Agent: Internet Explorer Windows

Postautor: Ven » 10 gru 2005, 14:52:11

Podchodzi mi to raczej pod flash'a :P
lol !
Awatar użytkownika
maciaszek
Posty: 805
Rejestracja: 15 lip 2005, 12:31:33
Reputacja: 8
Lokalizacja: siê biorą dzieci ?
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows
Kontakt:

Postautor: maciaszek » 10 gru 2005, 15:02:09

1. Masz problemy z ortografią. Nie pisze się "myszkom" tylko myszką albo pisze sie samochód a nie "samochud"
2.

CodeColon Select All Code

<a href="podajesz tutaj adres" onMouseOver='rollover.src="sciezka do obrazka ktory pojawi sie po zjechaniu myszką z przycisku"'
onMouseOut='rollover.src="sciezka do obrazka ktory bedzie jako startowy"'>
<
img src="sciezka do obrazka ktory pojawi sie po najechaniu na niego myszką" name="rollover" border="0"></a>
 
djpiotre
Posty: 19
Rejestracja: 09 gru 2005, 23:09:59
Reputacja: 0
Lokalizacja: Zabierzów Bocheński
Płeć: Niewybrana
User Agent: Internet Explorer Windows
Kontakt:

Postautor: djpiotre » 10 gru 2005, 15:34:30

mialem tez ro wsawic tylko mi net przestal isc...
Awatar użytkownika
<^_^>
Posty: 116
Rejestracja: 04 gru 2005, 14:19:17
Reputacja: 1
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows
Kontakt:

Postautor: <^_^> » 10 gru 2005, 15:37:45

maciaszek, to można łatwiej:

CodeColon Select All Code

<img src="cosik" onmouseover="this.src='cosik'" onmouseout="this.src='cosik'" /> 
Image
krzysolo
Posty: 54
Rejestracja: 25 paź 2005, 15:50:29
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Internet Explorer Windows
Kontakt:

Postautor: krzysolo » 10 gru 2005, 16:06:29

dzienki wam
Awatar użytkownika
maciaszek
Posty: 805
Rejestracja: 15 lip 2005, 12:31:33
Reputacja: 8
Lokalizacja: siê biorą dzieci ?
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows 1024x768
Kontakt:

Postautor: maciaszek » 11 gru 2005, 10:52:36

<^_^> WroteColonmaciaszek, to można łatwiej:

CodeColon Select All Code

<img src="cosik" onmouseover="this.src='cosik'" onmouseout="this.src='cosik'" /> 

kolego ale on chcial do linka a ja tu nie widze miajsca na link
Awatar użytkownika
<^_^>
Posty: 116
Rejestracja: 04 gru 2005, 14:19:17
Reputacja: 1
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows
Kontakt:

Postautor: <^_^> » 11 gru 2005, 12:54:04

Problem jakiś :?:
Zakładam, że łączem jest tylko obrazek.

CodeColon Select All Code

<a href=cosik"><img src="cosik" onmouseover="this.src='cosik'" onmouseout="this.src='cosik'" /></a>
Image

Wróć do „HTML, CSS”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość