panel logowania

Wszystko o HTML, XHTML, XML, CSS.
Marecz
Posty: 8
Rejestracja: 12 lip 2013, 16:44:31
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows

panel logowania

Postautor: Marecz » 13 lip 2013, 17:01:52

Witam otóż mam taki panel logowania:
CSS:

CodeColon Select All Code

#panel { 
    width: 400px;  
    margin
: 0 auto;  
    padding
: 15px 0 0; 
    background
: #fff; 
    border: 1px solid silver; 
    font
: 16px calibri; 
    letter
-spacing: -1px; 
    
-webkit-box-shadow: 0 0 2px silver;  
    
-moz-box-shadow: 0 0 2px silver;  
    box
-shadow: 0 0 2px silver; 
} 
form 
{ 
    margin
: 0; 
}
label { 
    display
: block; 
    width
: 260px; 
    padding
: 10px 20px; 
    color
: #696969; 
    font-size: 16px; 
    text
-shadow: 0 0 1px silver; 
}
#username, #password { 
    display: block; 
    width
: 360px;  
    margin
: 0 auto; 
    padding
: 10px 5px; 
    border
: 1px solid silver; 
    outline
: 5px solid #ebebeb; 
    font-size: 22px; 
} 
#username:focus, #password:focus { 
    outline: 5px solid #e5f2f8; 
}
#lower { 
    background: #ecf2f5; 
    width: 360px; 
    padding
: 5px 20px; 
    margin
-top: 20px; 
}
.
check { 
    display
: inline; 
    float
: none; 
    font
-size: 11px; 
    padding
: 5px; 
} 
input
[type="submit"] { 
    width
: 70px; 
    padding
: 5px 13px; 
    border
: 1px solid #005f85; 
    color: white; 
    text
-shadow: 0 0 1px black; 
    background
: #98c9dc; 
    position: relative; 
    left
: 180px; 
}
#panel, input[type="submit"] { 
    -webkit-border-radius: 5px;  
    
-moz-border-radius: 5px;  
    border
-radius: 5px;  
}
a.dymek span {

display: none;
padding: 2px 3px;
margin-left: 8px;
width: 130px;

}
a.dymek:hover span {
border: 1px solid #ccc;
display: inline;
position:absolute;
margin: 15px 0 0 5px;
background: #4f4c34;
color: white;
text-align: center;
}
.
cbalink {
display:none;

I kod na stronę:

CodeColon Select All Code

<head>
  <link rel="stylesheet" href="style.css" type="text/css" />
</
head>
<
div id="panel"> 
    
<form> 
        
<label for="username">Nazwa użytkownika:</label> 
        
<label for="password">Hasło:</label> 
        
<p><a href="#">Zapomniałeś hasła?</a></p> 
        
<div id="lower"> 
            
<input type="checkbox"><label class="check" for="checkbox">Zapamiętaj mnie!</label> 
            
<input type="submit" value="Login"> 
        
</div> 
    
</form> 
</div

Moje pytanie brzmi jak zrobić żeby po wpisaniu loginu i hasła przekierowywało na podaną stronę proszę o pomoc.
Ostatnio zmieniony 13 lip 2013, 17:13:58 przez Marecz, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Fineas_Nigellus
Posty: 582
Rejestracja: 08 lis 2012, 17:33:45
Reputacja: 14
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Mobile Android 240x301
Kontakt:

Re: panel logowania

Postautor: Fineas_Nigellus » 13 lip 2013, 17:13:14

W skrócie..musisz stworzyć bazę danych z polami login i haslo, przy logowaniu sprawdzenie czy podane dane się zgadzają, jeśli tak, robimy przekierowanie na podaną stronę. W sieci jest PEŁNO takich skryptów.
Mówimy STOP Reklamie-Sygnaturce! ;)
Marecz
Posty: 8
Rejestracja: 12 lip 2013, 16:44:31
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows 1280x1024

Re: panel logowania

Postautor: Marecz » 13 lip 2013, 17:14:38

A możesz podać taki gotowy skrypt byłbym bardzo wdzięczny.
Awatar użytkownika
Jendru :)
Posty: 831
Rejestracja: 28 mar 2007, 19:57:57
Reputacja: 9
Strona na CBA.pl: piekar.com.pl
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Chrome Windows 1366x768
Kontakt:

Re: panel logowania

Postautor: Jendru :) » 15 lip 2013, 00:51:36

Marecz jeżeli jesteś na tyle zielony że tego nie wiesz to polecam zacząć zabawę od edytowania gotowców, np. joomla lub php-fusion. Są to systemy zarządzania treścią, fachowo zwane CMS. Masz tam gotowy system logowania i cały panel administracyjny do zarządzania newsami, artykułami itd. Znajdziesz te skrypty w panelu na cba.pl, możesz je z stamtąd łatwo zainstalować.
Awatar użytkownika
Fineas_Nigellus
Posty: 582
Rejestracja: 08 lis 2012, 17:33:45
Reputacja: 14
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows 1440x900
Kontakt:

Re: panel logowania

Postautor: Fineas_Nigellus » 15 lip 2013, 01:40:11

Będę miły :D

Taki przykładowy, na szybkiego :P Ale ważne, że działa.

Plik rejestracja.php

CodeColon Select All Code


<?php
if 
(!empty($_POST)){
        if (!empty($_POST['login']) && !empty($_POST['haslo'])){
                $login = vtxt($_POST['login']);
                $haslo = vtxt($_POST['haslo']);
                        if (ctype_alnum($login)){
                    $username = md5($username);
                                        $haslo = md5($haslo);
                                        $istnieje = row("SELECT id FROM TABELA WHERE login='$login'");
                                        if ($istnieje) echo 'Taki użytkownik już istnieje.';
                                        else {
                                                mysql_query("INSERT INTO TABELA (login, haslo) VALUES ('$login', '$haslo'");
                                                echo "Rejestracja przebiegła pomyślnie.";
                                        }
                        } else echo 'To nie jest poprawny login.';
        } else echo 'Wypełnij wszystkie pola poprawnie.';
}

?>
<form action="rejestracja.php" method="POST">
        <table>
                <tr>
                        <td>Login:</td>
                        <td><input type='text' name='login'/>
                        </td>
                </tr>
                <tr>
                        <td>Hasło:</td>
                        <td><input type='password' name='haslo'/></td>
                </tr>
                <tr>
                <tr>
                        <td></td>
                        <td><center><input type='submit' style="width: 100px" value='Zarejestruj się'/></center></td>
                </tr>
        </table>
</form>


Plik logowanie.php

CodeColon Select All Code


<?php
if 
(!empty($_POST)){
        if (!empty($_POST['login']) && !empty($_POST['haslo'])){
                $_POST['login'] = vtxt($_POST['login']);
                $_POST['haslo'] = vtxt($_POST['haslo']);
                $login = $_POST['login'];
                $haslo = $_POST['haslo'];
                $haslo = md5($haslo);
                if (ctype_alnum($username)){
                        $username = md5($username);
                        $zapytanie = row("SELECT * FROM TABELA WHERE login='$login' AND haslo='$haslo'");
                        if ($zapytanie){
                                $_SESSION['id'] = $zapytanie['id'];
                                header('Location: ŚCIEŻKA PLIKU, DO KTÓREGO MA PRZEKIEROWAĆ PO ZALOGOWANIU');
                        } else echo 'Taki gracz nie istnieje.';
                } else echo 'Niepoprawna nazwa użytkownika.';
        } else {
                echo 'Wypełnij wszystkie pola poprawnie.';
        }
}
?>
<form action="index.php?a=login" method="POST">
        <table>
                <tr>
                        <td>Login:</td>
                        <td><input type='text' name='login' placeholder="Login.."/></td>
                </tr>
                <tr>
                        <td>Hasło:</td>
                        <td><input type='password' name='haslo' placeholder="Hasło.."/></td>
                </tr>
                <tr>
                        <td></td>
                        <td><center><input type='submit' style="width: 100px" value='Zaloguj się'/></center></td>
                </tr>
        </table>
</form>


No i oczywiście musisz stworzyć w Bazie Danych jakąś tabelę a w niej tylko dwie kolumny, login i haslo.
I w plikach zamienić "TABELA" na nazwę własnej tabeli :D
Mówimy STOP Reklamie-Sygnaturce! ;)
Awatar użytkownika
DeaDriam
Posty: 4023
Rejestracja: 04 lip 2011, 14:00:40
Reputacja: 123
Lokalizacja: Möglingen
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

Re: panel logowania

Postautor: DeaDriam » 15 lip 2013, 05:59:25

Marecz WroteColonA możesz podać taki gotowy skrypt byłbym bardzo wdzięczny.



Przydatne jak zawsze i przyspiesza rozwiązania własnych problemów
oraz oszczedza własny czas w tym prąd pobierany przez kompa :faja:
1. http://www.kurshtml.[regulamin forum: punkt 2.13]/
2. http://pl.html.net/tutorials/css/
Skrypty logowania na WWW=wystarczy zerżnąć i podrobić na własne/jako własne ...
http://www.google.pl/search?q=skrypty+l ... 24&bih=629
_____________________________________________________
Nie badz pijawka-znalazles rozwiazanie problemu..podziel sie na forum!
----------------------------------------------------------------------------
SmacznY WordpresS>> http://www.przepisyzgarnka.pl <<
Awatar użytkownika
Fineas_Nigellus
Posty: 582
Rejestracja: 08 lis 2012, 17:33:45
Reputacja: 14
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Mobile Android 240x301
Kontakt:

Re: panel logowania

Postautor: Fineas_Nigellus » 15 lip 2013, 13:55:41

Ale tu ma już gotowe i nie musi przerabiać ;]
Mówimy STOP Reklamie-Sygnaturce! ;)
marta80
Posty: 13
Rejestracja: 25 lip 2013, 12:25:01
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows
Kontakt:

Re: panel logowania

Postautor: marta80 » 25 lip 2013, 12:30:57

Fineas_Nigellus WroteColonAle tu ma już gotowe i nie musi przerabiać ;]


Tylko co z tego - w taki sposób się nigdy niczego nie nauczy ;-)
Awatar użytkownika
Fineas_Nigellus
Posty: 582
Rejestracja: 08 lis 2012, 17:33:45
Reputacja: 14
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Mobile Android 240x301
Kontakt:

Re: panel logowania

Postautor: Fineas_Nigellus » 25 lip 2013, 13:57:57

marta80 , ojj.. :)
Nauczy się ;). Zobaczy jak to jest zbudowane (jeśli tylko będzie chciał) i później sam sobie będzie takie co pisał. ^^
Mówimy STOP Reklamie-Sygnaturce! ;)
Awatar użytkownika
zapiter
Posty: 22
Rejestracja: 24 lip 2013, 09:56:04
Reputacja: 1
Lokalizacja: Warszawa
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1280x1024

Re: panel logowania

Postautor: zapiter » 26 lip 2013, 09:40:38

@Fineas_Nigellus Nie to że się czepiam ale jak już podajesz kod to podawaj całość,
przydała by się jeszcze treść funkcji vtxt(); :)))
Życie jest za krótkie aby bezpiecznie wysuwać urządzenia USB...
Awatar użytkownika
Fineas_Nigellus
Posty: 582
Rejestracja: 08 lis 2012, 17:33:45
Reputacja: 14
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows 1440x900
Kontakt:

Re: panel logowania

Postautor: Fineas_Nigellus » 27 lip 2013, 01:12:18

O ****, sory zapiter i reszta :]

Oczywiście, funkcja musi być :)
Proszę bardzo :

CodeColon Select All Code


function vtxt
($var){
        return trim(mysql_real_escape_string(strip_tags($var)));
}


// zwazaj na slownictwo
// Fuma
Mówimy STOP Reklamie-Sygnaturce! ;)
Awatar użytkownika
DeaDriam
Posty: 4023
Rejestracja: 04 lip 2011, 14:00:40
Reputacja: 123
Lokalizacja: Möglingen
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

Re: panel logowania

Postautor: DeaDriam » 27 lip 2013, 06:45:56

Fineas_Nigellus WroteColonO ***, sory zapiter i reszta

No i to sie nazywa nagroda od @venite i Administracji-za prawidłowe zachowanie i wysławianie się :)
Nawet dam screen dla udokumentowania :devil:
_____________________________________________________
Nie badz pijawka-znalazles rozwiazanie problemu..podziel sie na forum!
----------------------------------------------------------------------------
SmacznY WordpresS>> http://www.przepisyzgarnka.pl <<
Invictum
Posty: 57
Rejestracja: 05 cze 2013, 21:15:00
Reputacja: 2
Strona na CBA.pl: invictum.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Safari Android

Re: panel logowania

Postautor: Invictum » 27 lip 2013, 09:41:21

Fineas_Nigellus WroteColonO ***, sory zapiter i reszta :]
 

A wiesz ze małe dzieci mogą czytać forum? Np moja siostra. I się teraz pyta co to znaczy. Może jej wytłumaczysz?
"...po prostu się patrzył, miał zasłonięte oczy... "
Awatar użytkownika
Fineas_Nigellus
Posty: 582
Rejestracja: 08 lis 2012, 17:33:45
Reputacja: 14
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Mobile Android 240x301
Kontakt:

Re: panel logowania

Postautor: Fineas_Nigellus » 27 lip 2013, 12:44:33

Tak, wytłumaczę ci/twojej siostrze Invictum - jest to kobieta wyzwolona, m.in..
Proszę cię bardzo matpol, może jeszcze zdjęcie ss'a jakimś aparatem?
Mówimy STOP Reklamie-Sygnaturce! ;)
Awatar użytkownika
fuma
Przyjaciel CBA
Posty: 11168
Rejestracja: 01 sie 2005, 14:57:56
Reputacja: 201
Lokalizacja: z jajka niespodzianki :P
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Opera Windows 1440x900

Re: panel logowania

Postautor: fuma » 27 lip 2013, 13:35:17

matpol oraz Invictum oboje popisaliscie sie niezwyklym sprytem repostujac wypowiedz Fineas_Nigellus... Gratuluje.

Fineas_Nigellus zwazaj na slowa, jest to forum publiczne bez ograniczen wiekowych.

Wróć do „HTML, CSS”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość