Obszerna zawartość menu

Wszystko o HTML, XHTML, XML, CSS.
wrc
Posty: 26
Rejestracja: 03 wrz 2005, 22:52:37
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Internet Explorer Windows 800x600
Kontakt:

Obszerna zawartość menu

Postautor: wrc » 19 gru 2005, 16:15:33

Witam,


Menu na mojej stronie ma dosyć sporo odnośników do innych stron. A każdy odnośnik to nowa strona. Problem polega na tym, że jak chcę coś nowego dodać do menu, muszę to zrobić na każdej stronie, a jest ich sporo.
Czy da się zapisać całe menu w jakimś pliku, aby potem do niego dać tylko odnośnik na stronie? Albo może istnieje inny sposób na to, by nie edytować każdej strony gdy chcę dodać nowy dział do menu ?

Oto adres:

http://www.wrc.waw.pl
wrc
Awatar użytkownika
Monstrual
Posty: 2417
Rejestracja: 05 sie 2005, 15:06:08
Reputacja: 35
Lokalizacja: G-dz
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows
Kontakt:

Postautor: Monstrual » 19 gru 2005, 16:21:26

W htmlu byłbu to iframe najlepszym sposobem, ale i w php jest na to sposób. poczekaj na innych speców, ja się nie wypowiqadam, ale zdaję się, ze o tym już gdzieś było na forum. :szukaj:
Ostatnio zmieniony 19 gru 2005, 16:22:37 przez Monstrual, łącznie zmieniany 1 raz.
Image
Awatar użytkownika
Mati
Posty: 1016
Rejestracja: 20 sie 2005, 14:47:10
Reputacja: 15
Lokalizacja: Olsztyn
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Opera Windows

Postautor: Mati » 19 gru 2005, 16:22:31

Możesz menu zapisać w odzielnym pliku tekstowym a potem tylko je ,,wkleić" do kodu używając php. Może to Ci pomoże:
http://www.cba.pl/forum/viewtopic.php?t=1488
No i co? Konwersja bazy wyjadła mi polskie znaki z podpisu. Kto¿ bÂdzie musiaà za to odpowied¿Ã...
Awatar użytkownika
cielos
Posty: 233
Rejestracja: 29 sie 2005, 00:04:23
Reputacja: 1
Płeć: Niewybrana
User Agent: Internet Explorer Windows
Kontakt:

Postautor: cielos » 19 gru 2005, 21:32:27

A czy nie warto by było w zastosować CSS :?:
Awatar użytkownika
fuma
Przyjaciel CBA
Posty: 11168
Rejestracja: 01 sie 2005, 14:57:56
Reputacja: 201
Lokalizacja: z jajka niespodzianki :P
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1024x768

Postautor: fuma » 19 gru 2005, 21:45:09

cielos WroteColonA czy nie warto by było w zastosować CSS :?:

:shock: Eeeeeee...yyyyyy.... Twierdzisz iż w pliku z arkuszem CSS można trzymać menu :?: Chyba coś się tobie pomyliło albo CSS to dla mnie czarna magia (jesczcze).
porni
Posty: 1354
Rejestracja: 08 lip 2005, 18:33:05
Reputacja: 8
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows
Kontakt:

Postautor: porni » 19 gru 2005, 22:04:36

Nie Fuma nic ci się nie pomyliło :wink: ...Nie wiem cielos skąd to wziełeś no ale...A najłatwiej będzie w php ew. w js...
Awatar użytkownika
cielos
Posty: 233
Rejestracja: 29 sie 2005, 00:04:23
Reputacja: 1
Płeć: Niewybrana
User Agent: Internet Explorer Windows
Kontakt:

Postautor: cielos » 19 gru 2005, 22:47:49

No może się troche pomyliłem :wink: Chciałem was sprawdzićczy jesteście czujni :faja:

Wróć do „HTML, CSS”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości