Mam pewien mały problem.

Wszystko o HTML, XHTML, XML, CSS.
kamilbrunecik
Posty: 141
Rejestracja: 12 wrz 2010, 20:25:33
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: http://www.kamilwojciechowski.pl
Lokalizacja: Lublin
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

Mam pewien mały problem.

Postautor: kamilbrunecik » 16 sie 2011, 18:56:59

Witajcie.
Od jakiegoś czasu mam stronke na cba powoli ją tworze teraz czasowo inni nie mają dostępu do strony gdyż wprowadzam zmiany i takie tam.
No, ale o co mi chodzi.
Chce zrobić formulaż na stronce w taki wiadomo gdzie wypełnia się pol;a i wysyła go potem :d
No i zacząłem.
Kod wygląda tak.
<form action="...">
<input
type=text name klub=klub/>
</form>
No i jak chce zobaczyć jak to wyszło czy wogóle jest nazwa w polu bo jeszcze nie da sie go wysłać to mój program gadający bo z takowego musze korzystać czyta mi, że jest to pole jednak nie czyta mi jego nazwy a tu w kodzie ta nazwa jest.
Co robie nie tak?
Postarajcie mi się jakoś pomuc.
To jest tylko kod podany z wyglądu pola myśle, że dalej z wstawieniem przycisku do wysyłu i innych sobie poradze tylko z tym polem mam kłopot wygląda to tak jak nie byłoby nazwy.
Pozdrawiam.
Kamil Wojciechowski
e-mail:
kamil.wojciechowski@maxrozrywka.cba.pl
Awatar użytkownika
fuma
Przyjaciel CBA
Posty: 11168
Rejestracja: 01 sie 2005, 14:57:56
Reputacja: 201
Lokalizacja: z jajka niespodzianki :P
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Opera Windows 1440x900

Re: Mam pewien mały problem.

Postautor: fuma » 16 sie 2011, 19:20:54

dla czytnikow ekranu stosuj atrybut alt=""
drobok
Posty: 8
Rejestracja: 08 cze 2011, 14:12:06
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: drobok.c0.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows 1600x900

Re: Mam pewien mały problem.

Postautor: drobok » 17 sie 2011, 20:11:12

Nie musisz dawać kropek w action dla forma. Prócz tego inputa piszesz korzystając z wzorca nazwa="wartość".
A więc:

CodeColon Select All Code

<form action="">
<
input type="text" name="klub" />
</
form
Awatar użytkownika
fuma
Przyjaciel CBA
Posty: 11168
Rejestracja: 01 sie 2005, 14:57:56
Reputacja: 201
Lokalizacja: z jajka niespodzianki :P
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Opera Windows 1440x900

Re: Mam pewien mały problem.

Postautor: fuma » 17 sie 2011, 21:04:48

drobok w dalszym ciagu nie rozwiazuje to problemu kolegi kamilbrunecik odnosnie screen readers.
kamilbrunecik
Posty: 141
Rejestracja: 12 wrz 2010, 20:25:33
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: http://www.kamilwojciechowski.pl
Lokalizacja: Lublin
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

Re: Mam pewien mały problem.

Postautor: kamilbrunecik » 20 sie 2011, 10:54:26

No to tym kodem zobacze sobie mój gadacz window-eys ma czasem różne naloty i czasem nawet jakaś mała zmiana i odrazu będzie czytać inaczej zresztą zaraz sprawdze to i z tym atrybutem i bez tych kropek.
Jak coś to będe jeszcze pisać a tym czasem dzięki wielkie za te rady nie pomyślałem o tym atrybucie alt dla czytników ekranu.
Pozdro.
Kamil Wojciechowski
e-mail:
kamil.wojciechowski@maxrozrywka.cba.pl

Wróć do „HTML, CSS”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości