Jaki jest kod HTML żeby HTML się wyłączyło?

Wszystko o HTML, XHTML, XML, CSS.
Awatar użytkownika
zapalniczka
Posty: 53
Rejestracja: 02 maja 2011, 18:32:22
Reputacja: 0
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1024x768

Jaki jest kod HTML żeby HTML się wyłączyło?

Postautor: zapalniczka » 02 lut 2012, 16:16:24

Witam,
chodzi mi o coś takiego, ponieważ chcę założyć stronę z kodami HTML do dodatków na stronę,
ech... nie wiem jak to wyjaśnić ale to coś jest w stylu czegoś takiego samego:

CodeColon Select All Code

<html>
kod html
</html>
   


A więc znacie kod HTML do tego?

Jeżeli nie rozumiecie to tutaj jest drugi przykład, tym razem obrazkowy (zaznaczony czerwonym kółkiem): http://i41.tinypic.com/149to8w.jpg
Awatar użytkownika
4zywioly
Posty: 528
Rejestracja: 26 kwie 2011, 16:33:42
Reputacja: 13
Strona na CBA.pl: 4zywioly.c0.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows 1366x768
Kontakt:

Re: Jaki jest kod HTML żeby HTML się wyłączyło?

Postautor: 4zywioly » 02 lut 2012, 16:27:07

Dodaj kod w tych znacznikach:

CodeColon Select All Code

<textarea>...</textarea

Wtedy kod nie zostanie wykonany przez przeglądarkę.
Awatar użytkownika
DeaDriam
Posty: 4023
Rejestracja: 04 lip 2011, 14:00:40
Reputacja: 123
Lokalizacja: Möglingen
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

Re: Jaki jest kod HTML żeby HTML się wyłączyło?

Postautor: DeaDriam » 02 lut 2012, 17:21:56

np:

CodeColon Select All Code

     <br />
                <textarea name="textarea" cols="25" rows="3" onClick="this.select();"><a href="http://www.wykopstrony.pl" >WykoP StronY</a>
                </textarea>

lub bez br
_____________________________________________________
Nie badz pijawka-znalazles rozwiazanie problemu..podziel sie na forum!
----------------------------------------------------------------------------
SmacznY WordpresS>> http://www.przepisyzgarnka.pl <<
Awatar użytkownika
Karol-
Posty: 27
Rejestracja: 31 sie 2011, 11:53:08
Reputacja: 1
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows 1366x768

Re: Jaki jest kod HTML żeby HTML się wyłączyło?

Postautor: Karol- » 02 lut 2012, 19:15:13

Lub możesz zamiast <> pisać
< &lt;
> &gt;

wtedy przeglądarka tego nie zinterpretuje jako kod html
Awatar użytkownika
zapalniczka
Posty: 53
Rejestracja: 02 maja 2011, 18:32:22
Reputacja: 0
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1024x768

Re: Jaki jest kod HTML żeby HTML się wyłączyło?

Postautor: zapalniczka » 02 lut 2012, 20:09:59

4zywioly WroteColonDodaj kod w tych znacznikach:

CodeColon Select All Code

<textarea>...</textarea>  

Wtedy kod nie zostanie wykonany przez przeglądarkę.

matpol WroteColonnp:

CodeColon Select All Code

&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;<br&nbsp;/>
&
nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;<textarea&nbsp;name="textarea"&nbsp;cols="25"&nbsp;rows="3"&nbsp;onClick="this.select();"><a&nbsp;href="http://www.wykopstrony.pl"&nbsp;>WykoP&nbsp;StronY</a>
&
nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;</textarea>
 

lub bez br
Karol- WroteColonLub możesz zamiast <> pisać
< &lt;
> &gt;

wtedy przeglądarka tego nie zinterpretuje jako kod html


Dziękuje! :)

Wróć do „HTML, CSS”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości