Jak i gdzię między divem wstawić banner?

Wszystko o HTML, XHTML, XML, CSS.
dthard0
Posty: 4
Rejestracja: 29 maja 2013, 13:55:59
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: dthard.c0.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows

Jak i gdzię między divem wstawić banner?

Postautor: dthard0 » 14 lip 2013, 14:21:21

Witam .
Mam problem z css i chyba też html .
Mianowicie zamiast bannera mam takie przedstawienie strony.
Mianowicie chciałbym zamiast tego przedstawienia dać moje logo.
Jestem początkującym WebMasterem . Z góry dzięki.
KODY:

CSS:

CodeColon Select All Code

body {
    font-family: Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif;
    font-size:11px;
    padding:0;
    margin:0 auto;
    color:#737373;
    background-color:#FFFFFF;    
}
.
main{
    width:600px;
    margin:0px auto;    
    text
-align:left;
}
#header{
    height:135px;
    width:600px;
    background-image:url(images/top.gif);
    background-repeat:repeat-x;
    background-position:top;    
}
#menu_nav {
    padding:14px 0px 14px 0px;
    margin:30px 0 0px 0;
    width:600px;
    clear:both;    
}
#left{
    position:relative;
    min-height:300px;
    float:left;
    margin-bottom:10px;
}
#right{
    position:relative;
    min-height:300px;
    float:left;
    margin-bottom:10px;
}
#footer{
    position:relative;
    width:600px;
    clear:left;
    background-image:url(images/bottom.gif);
    background-repeat:repeat-x;
    background-position:top;
    height:100px;
    padding:25px 10px 0 0;
    text-align:right;
}
.
name{
    color:#74B739;
    background-color:inherit;
    font-size:32px;
    padding:10px 0 0 25px;    
}
.
slogan{
    padding:0 0 0 100px;    
    font
-style:italic;
    font-size:12px;
}
a{
    color:#74B739;
    background-color:inherit;
}
a:hover{
    color:#35830D;
    background-color:inherit;
    text-decoration:none;
}
#menu_nav a {
    color:#ffffff;
    background-color:#74B739;
    font-weight:bold;
    font-size:12px;
    text-decoration:none;
    padding:7px 23px 7px 22px;
    border:1px solid #35830D;
}

#menu_nav a:hover {
    color:#ffffff;
    background-color:#35830D;
    text-decoration:none;
    padding:7px 23px 7px 22px;
}
.
title1{
    border-bottom:3px solid #D1D1D1;
    width:385px;
    font-size:12px;
    font-weight:bold;
    color:#737373;
    background-color:inherit;
    font-style:italic;
    margin:0 10px 0 0;
}
.
title2{
    border-bottom:3px solid #74B739;
    width:200px;
    font-size:12px;
    font-weight:bold;
    color:#737373;
    background-color:inherit;
    font-style:italic;
}
.
text1{
    border:1px solid #D1D1D1;
    width:363px;
    margin:3px 10px 0 0;
    padding:10px;
}
.
text2{
    border:1px solid #D1D1D1;
    width:178px;
    margin:3px 0px 0 0;
    padding:10px;
}
.
cp{
    float:left;
    padding-left:10px;
}



HTML:

CodeColon Select All Code

HTML:
[
html]<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<
html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<
head>
<
meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2" />

    <meta name="description" content="" />
    <meta name="keywords" content="" />
<
link href="style.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
        <link rel="stylesheet" type="text/css" href="image.css" />
    <title>Zespol X</title>
</
head>
<
body>
<
div class="main">
<
div id="header"><div class="name">Zamiast tego X</div><div class="slogan">to obrazek</div>
        <div id="menu_nav">
        <a href="http://www.ittechnology.us/szablony/zycie/" title="Link do strony głównej serwisu">Strona Główna</a>

<
a href="http://www.ittechnology.us/szablony/zycie/o-firmie.html" title="Opis firmy">O firmie</a>

          <a href="http://www.ittechnology.us/szablony/zycie/uslugi.html" title="Szczegółowy opis usług">Nasze usługi</a>


<
a href="http://www.ittechnology.us/szablony/zycie/dojazd.html" title="Opis dojazdu do firmy">Dojazd do nas</a>

          <a href="http://www.ittechnology.us/szablony/zycie/kontakt.html" title="Można się z nami skontaktować telefoniczne i mailowo">Kontakt</a>
        </div>
</
div>
<
div id="left"><div class="title1"></div>
    <div class="text1">
    
            
<!-- Tutaj zaczyna się treć -->
        
            
<h2>Nagłówek </h2>

        <p>

<
img alt="Opis zdjęcia, a w nim ważne dla nas słowa kluczowe" src="images/zdjecie1.jpg" id="rightImg" />



Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Nunc venenatis erat

eget dolor
. Praesent risus felis, mattis at, ultrices in, laoreet ac, nunc.

Pellentesque semper tempus pede. In hac habitasse platea dictumst. Integer

ipsum tortor
, tempus ut, vehicula ac, consequat id, nisl.

<
br/>

Aliquam sit amet nunc

ut tellus faucibus sodales
. Nulla sed nisi. Fusce consectetuer dignissim leo.

Nullam mollis dui ultricies ipsum. Duis mollis, mi sit amet tincidunt

vestibulum
, erat nisi mollis neque, in elementum massa dolor quis dolor.

Suspendisse sem diam, luctus ac, vestibulum interdum, accumsan vel, ligula.

Aliquam erat volutpat. Curabitur sed nisl.  </p>



<
p></p>





<
p>

Maecenas posuere, ipsum at facilisis feugiat, mi orci accumsan sem, eget

fermentum felis massa et pede
. Proin vitae nisl id purus congue dictum. Nulla

metus quam
, nonummy sed, pretium vitae, vestibulum a, ligula. Praesent

consectetuer
. Nunc non odio. Aenean nec mi. Aliquam erat volutpat. Nullam

elementum risus nonummy ipsum
. Morbi erat mauris, tincidunt sed, ultricies nec,

gravida ut, arcu. Etiam est. Nullam lacinia, felis vitae vulputate bibendum,

eros ipsum volutpat quam, et luctus felis turpis sit amet velit. Quisque porta,

mauris et vestibulum sollicitudin, neque ante sollicitudin mi, eget convallis

justo purus et est
.  </p>



         <!-- Tutaj kończy się treć -->
         </div>
    
</div>
<
div id="right"><div class="title2">Nazwa firmy</div>
    <div class="text2">
    

                                                
<ul><li>ul. Krakowska 23/23</li>

<
li>01-111 Kraków</li>

                        <li>tel. 046 22343456</li>

                        

                    
</ul>
    </div>
    
    
</div>
<
div id="footer"><div class="cp">Design by <a href="http://www.freetemplatesonline.com/">Free Templates Online</a></div> | Opracowanie <a href="http://www.ittechnology.us/">Marketing w Internecie</a></div>
</
div>
</
body>
</
html>



Z góry dzięki.
Awatar użytkownika
Fineas_Nigellus
Posty: 582
Rejestracja: 08 lis 2012, 17:33:45
Reputacja: 14
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows 1440x900
Kontakt:

Re: Jak i gdzię między divem wstawić banner?

Postautor: Fineas_Nigellus » 14 lip 2013, 16:17:14

dthard0 WroteColonMianowicie zamiast bannera mam takie przedstawienie strony.

Nie wiem w którym miejscu masz to przedstawienie więc to pominę, ale..jeśli chcesz wstawić logo, w pliku *.css musisz wstawić odpowiedni blok, np :

CodeColon Select All Code

#logo {
height150px;
width800px;
background-image:url(katalog/nazwa.rozszerzenie [czyli po prostu ścieżka do tego logo]);


I później w kodzie HTML w wybranym miejscu wstawić taki kod :

CodeColon Select All Code

<div id="logo"></div


To tak mniej więcej :]
Mówimy STOP Reklamie-Sygnaturce! ;)
dthard0
Posty: 4
Rejestracja: 29 maja 2013, 13:55:59
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: dthard.c0.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows 1024x768

Re: Jak i gdzię między divem wstawić banner?

Postautor: dthard0 » 15 lip 2013, 11:27:45

Próbowałem ale konkretnie chodzi mi o, że jak usunę to przedstawienie i dam logo to wtedy miesza się z pozostałością .
Wejdź na http://zespolx.c0.pl (tam gdzie ma byćlogo to jest to przedstawienie).
I wejdź tutaj: http://zespolx.c0.pl/logo.html (tojest to jak dam obrazek.
Jakby ktoś mógł to niech skopiuje do notatnika te kody i spróbuje top zrobić.
Z góry Dzieki.
Awatar użytkownika
Fineas_Nigellus
Posty: 582
Rejestracja: 08 lis 2012, 17:33:45
Reputacja: 14
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Mobile Android 240x301
Kontakt:

Re: Jak i gdzię między divem wstawić banner?

Postautor: Fineas_Nigellus » 15 lip 2013, 13:59:41

Spróbuje to zrobić jak będę na PC
Co do notatnika..powiedz, że z niego nie korzystasz..?
Pobierz sobie np Notepad++
Taki zwykły notatnik ma same minusy (brak kolorowania składni, zmiana kodowania strony..)
Mówimy STOP Reklamie-Sygnaturce! ;)
Awatar użytkownika
Jendru :)
Posty: 831
Rejestracja: 28 mar 2007, 19:57:57
Reputacja: 9
Strona na CBA.pl: piekar.com.pl
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Chrome Windows 1920x1080
Kontakt:

Re: Jak i gdzię między divem wstawić banner?

Postautor: Jendru :) » 15 lip 2013, 21:04:20

A ja mam nadzieję że on nie mówi o reklamie.

Jeżeli chodzi zaś o

CodeColon Select All Code

Zespol X
O to chodzi


to usuń lub zastąp:

CodeColon Select All Code

<div id="header"><div class="name">Zamiast tego X</div><div class="slogan">to obrazek</div

lub zrób w header to co pokazał ci Fineas_Nigellus
Awatar użytkownika
piwo
Posty: 673
Rejestracja: 13 lip 2010, 16:13:44
Reputacja: 50
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows

Re: Jak i gdzię między divem wstawić banner?

Postautor: piwo » 16 lip 2013, 11:23:30

Jendru :) WroteColonA ja mam nadzieję że on nie mówi o reklamie.

aha! dobre. :wink:
No jeśli chodzi o reklamę to jest taki 'specjalny trik' usuwający reklamę a aktywuje się ten trik tutaj http://cba.pl/panel/client/platnosci.php
Jak to z trikami bywa, jest też efekt uboczny tego triku - można zyskać dodatkową powierzchnię dyskową na koncie.
Przy czym jest to jedyny działający trik do zdejmowania reklamy. Wszystkie inne triki z reklamą kończą się zablokowaniem konta.
{$signature}
Awatar użytkownika
Fineas_Nigellus
Posty: 582
Rejestracja: 08 lis 2012, 17:33:45
Reputacja: 14
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows 1440x900
Kontakt:

Re: Jak i gdzię między divem wstawić banner?

Postautor: Fineas_Nigellus » 16 lip 2013, 12:50:48

To ja się dopnę..Gdy w Chrome klikam sobie F12 :D To pokazuje ten kod, i mogę sobie usunąć tą reklamę PO LEWEJ (nie chodzi mi o reklamę cba, nie przeszkadza mi ona :D)..Więc można jakoś na stałe usunąć już znającego diva? :)
Bo ten taki pasek po lewej (na cba też jest) psuje układ strony..To da się czy się nie da? :D
Mówimy STOP Reklamie-Sygnaturce! ;)
Venite
Obsługa CBA
Posty: 3197
Rejestracja: 18 lut 2011, 08:01:57
Reputacja: 43
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Opera Windows 1440x900

Re: Jak i gdzię między divem wstawić banner?

Postautor: Venite » 16 lip 2013, 13:14:15

Pasek po lewej?...
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
Awatar użytkownika
Fineas_Nigellus
Posty: 582
Rejestracja: 08 lis 2012, 17:33:45
Reputacja: 14
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Mobile Android 240x301
Kontakt:

Re: Jak i gdzię między divem wstawić banner?

Postautor: Fineas_Nigellus » 16 lip 2013, 18:52:18

Ehh..na każdej stronie takie coś mam (pisze MySQL itd itp...), jak będę na PC to ci ss'a pokażę :)
Mówimy STOP Reklamie-Sygnaturce! ;)
Venite
Obsługa CBA
Posty: 3197
Rejestracja: 18 lut 2011, 08:01:57
Reputacja: 43
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Opera Windows 1440x900

Re: Jak i gdzię między divem wstawić banner?

Postautor: Venite » 16 lip 2013, 19:03:57

OK, choć ja na Operze, na Chrome - nic takiego nie widzę. AdBlock wyłączony. Chętnie się SS'em zaopiekuję, bo ciekawi mnie to trochę ;)
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
Awatar użytkownika
Fineas_Nigellus
Posty: 582
Rejestracja: 08 lis 2012, 17:33:45
Reputacja: 14
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows 1440x900
Kontakt:

Re: Jak i gdzię między divem wstawić banner?

Postautor: Fineas_Nigellus » 16 lip 2013, 23:51:17

Ja to mam i na Operze i na Chrome :)
Ale..sprawdzałem przez lapka i na Chrome tego nie było..co to ma być? :D
Proszę bardzo ss'a :
http://scr.hu/15zm/83k6a
Mówimy STOP Reklamie-Sygnaturce! ;)
Venite
Obsługa CBA
Posty: 3197
Rejestracja: 18 lut 2011, 08:01:57
Reputacja: 43
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Opera Mobile Android 240x301

Re: Jak i gdzię między divem wstawić banner?

Postautor: Venite » 16 lip 2013, 23:59:09

Ja nie mam nic takiego ani na PC, ani na telefonie... Nie zahodowałeś adware?
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
Awatar użytkownika
Jendru :)
Posty: 831
Rejestracja: 28 mar 2007, 19:57:57
Reputacja: 9
Strona na CBA.pl: piekar.com.pl
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Chrome Windows 1920x1080
Kontakt:

Postautor: Jendru :) » 17 lip 2013, 00:08:55

oczywiście że adware, niby co innego
Awatar użytkownika
Fineas_Nigellus
Posty: 582
Rejestracja: 08 lis 2012, 17:33:45
Reputacja: 14
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows 1440x900
Kontakt:

Re: Jak i gdzię między divem wstawić banner?

Postautor: Fineas_Nigellus » 17 lip 2013, 01:12:26

Dzięki ! :D
A tak mnie to wkurzało...no, teraz jest pięknie :)

@EDIT
Venite, non edit :D

//Venite: jak to nie? :>
Mówimy STOP Reklamie-Sygnaturce! ;)
dthard0
Posty: 4
Rejestracja: 29 maja 2013, 13:55:59
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: dthard.c0.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows

Re: Jak i gdzię między divem wstawić banner?

Postautor: dthard0 » 20 lip 2013, 14:37:28

Nie :) Nie chodzi mi o reklamy tylko o ten napis:" Zespół X- To jest to".
Jak zrobiłem to co mi na górze mówili wyszło coś takiego: http://zespolx.c0.pl/index.html
A ja chce żeby wyszło coś takiego (obrazek) : http://zespolx.c0.pl/ideal.jpg
Z góry dzięki.

Wróć do „HTML, CSS”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość