Dopasowanie zdjęcia w background

Wszystko o HTML, XHTML, XML, CSS.
daro2011
Posty: 5
Rejestracja: 22 lis 2012, 22:22:36
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: gazetaka-online.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Internet Explorer Windows
Kontakt:

Dopasowanie zdjęcia w background

Postautor: daro2011 » 29 lis 2012, 09:40:02

Witam, mam problem otóż chciałem rozciągnąć zdjęcie które jest na background'ie tak aby automatycznie rozciągało się do wymiarów przeglądarki. Gdy używam komendy height i width i ustawiam je na 100% to dubluje to zdjęcie. Próbowałem coś zrobić w innych językach, lecz efekty jakie uzyskiwałem były podobne. Będę wdzięczny za każdą pomoc.
Awatar użytkownika
DeaDriam
Posty: 4023
Rejestracja: 04 lip 2011, 14:00:40
Reputacja: 123
Lokalizacja: Möglingen
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1024x600
Kontakt:

Re: Dopasowanie zdjęcia w background

Postautor: DeaDriam » 29 lis 2012, 09:49:47

no to wklej jak to zapisujesz i podaj adres do tej stronki
_____________________________________________________
Nie badz pijawka-znalazles rozwiazanie problemu..podziel sie na forum!
----------------------------------------------------------------------------
SmacznY WordpresS>> http://www.przepisyzgarnka.pl <<
daro2011
Posty: 5
Rejestracja: 22 lis 2012, 22:22:36
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: gazetaka-online.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Internet Explorer Windows 1152x720
Kontakt:

Re: Dopasowanie zdjęcia w background

Postautor: daro2011 » 29 lis 2012, 09:58:52

Link do strony: http://gazetaka-online.cba.pl/sites/zar ... zetem.html
Kod

CodeColon Select All Code


<!DOCTYPE html 
    PUBLIC 
"-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN"
    "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<
html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="pl" lang="pl"


<head>

<
meta http-equiv="Content-Type" content="text/html" charset="ISO-8859-2" /> 
    
<meta name="Description" content="Tu wpisz opis zawartoœci strony" />
    <meta name="Keywords" content="Tu wpisz wyrazy kluczowe rozdzielone przecinkami" />
    <title>gazetka-online</title>
    
    
</head>    
    




<body background="/files_index/123.jpg" height="100%" width="100%">
<
a  href="/sites/oszczedzanie1.html" alt="oszczędzanie">oszczędzanie metoda 1</a></br>
<
a  href="/sites/oszczedzanie2.html" alt="oszczędzanie">oszczędzanie metoda 2</a></br>
</
div></body>
</
html>

monika19
Posty: 3
Rejestracja: 13 gru 2012, 18:17:46
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows 1360x768

Re: Dopasowanie zdjęcia w background

Postautor: monika19 » 13 gru 2012, 18:22:55

użyj CSS
html bez CSS to jak atleta bez nogi.
LaY
Posty: 1120
Rejestracja: 28 sty 2009, 15:20:07
Reputacja: 33
Lokalizacja: Silesia
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Opera Windows 1280x1024
Kontakt:

Re: Dopasowanie zdjęcia w background

Postautor: LaY » 14 gru 2012, 23:15:34

Niě nerwuj hanysa
daro2011
Posty: 5
Rejestracja: 22 lis 2012, 22:22:36
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: gazetaka-online.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Internet Explorer Windows 1152x720
Kontakt:

Re: Dopasowanie zdjęcia w background

Postautor: daro2011 » 16 gru 2012, 18:41:58

Sorry, że dopiero teraz odpisuje, lecz cały tydzień byłem zawalony robotą i dopiero teraz mam czas wam podziękować za odpowiedź. Wielkie dzięki !

Wróć do „HTML, CSS”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości