Co się stało z moją stroną??

Wszystko o HTML, XHTML, XML, CSS.
Awatar użytkownika
spudelko
Posty: 104
Rejestracja: 21 sie 2005, 17:51:52
Reputacja: 0
Lokalizacja: Szczecin/£obez
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1280x960
Kontakt:

Co się stało z moją stroną??

Postautor: spudelko » 08 lis 2005, 12:15:01

Od razu mówię, że na HTMLu się nie znam prawie wogóle, a moja strona (www.spudelko.cba.pl) była robiona w Publisherze 2003 i dlatego tylko pod IE działa poprawnie.. a w zasadzie działała, bo teraz pierwsza strona już nie wygląda jak powinna.. Pozostałe są w porządku, a na pierwszej stronie część elementów jest przeniesiona niżej! Wcześniej tego nie było, a ja nie ingerowałem w kod itp. Czy ktoś wie co mogło się stać?? Z góry dzięki za pomoc!
Awatar użytkownika
swpok
Posty: 510
Rejestracja: 25 wrz 2005, 13:50:56
Reputacja: 12
Lokalizacja: Syreni gród.
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Linux
Kontakt:

Postautor: swpok » 08 lis 2005, 12:19:44

spudelko WroteColondlatego tylko pod IE działa poprawnie..


Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.12) Gecko/20050919 Firefox/1.0.7
Dzień bez uszczypliwości powinno siê uwa¿aæ dniem straconym.
Awatar użytkownika
Ghoran
Przyjaciel CBA
Posty: 827
Rejestracja: 11 sie 2005, 16:07:58
Reputacja: 6
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows

Postautor: Ghoran » 08 lis 2005, 12:28:33

Czyli bardziej łopatologicznie:
Pod IE cały czas jest w porządku.
A ponieważ zmieniłeś przeglądarkę na Firefoxa to i strona wygląda tak a nie inaczej :)
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl

W czym jeszcze możemy pomóc?
Awatar użytkownika
Farseer
Posty: 519
Rejestracja: 18 sie 2005, 15:41:22
Reputacja: 0
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

Postautor: Farseer » 08 lis 2005, 16:29:55

Rozwiązanie:
Napisz strone pod reszte przeglądarek :)
Since 1990 there have been 93 wars in 70 states all states around the world with 5.5 million people dead.
75% of these people were civilians, 1 milion of them were children!
Awatar użytkownika
spudelko
Posty: 104
Rejestracja: 21 sie 2005, 17:51:52
Reputacja: 0
Lokalizacja: Szczecin/£obez
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows
Kontakt:

Postautor: spudelko » 08 lis 2005, 16:37:53

Właśnie nie! Pod FF strona wogóle nie wygląda! Pod IE jeszcze do niedawna było OK, ale od jakiegoś czasu strona główna jest trochę rozjechana.. Tego pod FF nie widać! Jeśli możecie to zobaczcie pod IE, bo wszystkie inne podstrony działają normalnie, tylko głowna jest zjechana...
Awatar użytkownika
Ghoran
Przyjaciel CBA
Posty: 827
Rejestracja: 11 sie 2005, 16:07:58
Reputacja: 6
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows

Postautor: Ghoran » 08 lis 2005, 16:48:34

No więc jeśli chodzi o mnie:
Pod FF strona rozjechana na maksa, nawigacja po stronie NIE DZIA£A.

Pod IE - wszystko ok, nie widzę żadnego rozjechania i wszystko działa jak trzeba.
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl

W czym jeszcze możemy pomóc?
Awatar użytkownika
Mati
Posty: 1016
Rejestracja: 20 sie 2005, 14:47:10
Reputacja: 15
Lokalizacja: Olsztyn
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Opera Windows

Postautor: Mati » 08 lis 2005, 17:19:42

Popraw stronę tak aby działała dobrze pod każdą przeglądarką, pod operą wygląda to trochę...jak by to powiedzieć...żałośnie.

A ten kod co jest na stronie, jest nie do sprawdzenia.
No i co? Konwersja bazy wyjadła mi polskie znaki z podpisu. Kto¿ bÂdzie musiaà za to odpowied¿Ã...
Awatar użytkownika
Puma
Posty: 147
Rejestracja: 09 paź 2005, 17:33:58
Reputacja: 7
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows
Kontakt:

Postautor: Puma » 08 lis 2005, 18:48:12

Kod strony to dla mnie czarna magia, podam przykład :

CodeColon Select All Code

</v:shape><v:rect id="_x0000_s1048" alt=""
  
href="index_pliki/encyklopedia.htm" style='position:absolute;left:106659014;
  top:90671874;width:1600200;height:320040;visibility:visible;
  mso-wrap-edited:f' 
filled="f" fillcolor="white [7]" stroked="f" o:cliptowrap="t">
  <
v:fill color2="white [7]"/>
  <
v:stroke>
   <
o:left v:ext="view" color="navy [0]" color2="white [7]"/>
   <
o:top v:ext="view" color="navy [0]" color2="white [7]"/>
   <
o:right v:ext="view" color="navy [0]" color2="white [7]"/>
   <
o:bottom v:ext="view" color="navy [0]" color2="white [7]"/>
   <
o:column v:ext="view" color="navy [0]" color2="white [7]"/>
  </
v:stroke>
  <
v:path strokeok="f" fillok="f" insetpenok="f"/>
  <
o:lock v:ext="edit" shapetype="t"/> 


pragram namieszał, dałeś behaviory które tylko pod IE działa. Czeka ciebie praca i zrobienie tej strony od nowa.
Awatar użytkownika
Neoblast
Posty: 123
Rejestracja: 17 paź 2005, 20:20:28
Reputacja: 6
Płeć: Niewybrana
User Agent: Internet Explorer Windows 1024x768
Kontakt:

Postautor: Neoblast » 08 lis 2005, 19:27:34

Niestety nie ma lekko...
Jeżeli wszyscy mają przeglądać Twoją stronę to musisz ją napisać "ręcznie" na przykład w EzHtml albo podobnym mini edytorku. W zupełności wystarczy.
W dodatku, żeby strona wyglądała tak samo na różnych przeglądarkach, trzeba poznać ich właściwości i możliwości... :cry:
"Kody" które tworzy Publisher czy Word to czysta "rąbanka"... :shock:
A swoją drogą, ciekawe w czym tworzą strony webmasterzy microsoftu :wink:
Nie myli siê tylko ten, co nic nie robi...
www.neoblast.info
http://www.aloesnatura.com [sklep na javie? czemu nie...]
Awatar użytkownika
spudelko
Posty: 104
Rejestracja: 21 sie 2005, 17:51:52
Reputacja: 0
Lokalizacja: Szczecin/£obez
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1280x960
Kontakt:

Postautor: spudelko » 09 lis 2005, 01:50:35

No właśnie chcę się zabrać za normalnego HTMLa ale ostatnio nie mam czasu...
Tak to u mnie wygląda..
Image

Może ktoś zamieścić screena ze swojego IE, bo jak wygląda w FF to wiem!
Awatar użytkownika
Neoblast
Posty: 123
Rejestracja: 17 paź 2005, 20:20:28
Reputacja: 6
Płeć: Niewybrana
User Agent: Internet Explorer Windows 1024x768
Kontakt:

Postautor: Neoblast » 09 lis 2005, 09:53:48

<a href="http://www.neoblast.cba.pl/kosz/image.jpg" target="blank">
Image</a>

proszę bardzo... :wink:
Nie myli siê tylko ten, co nic nie robi...

www.neoblast.info

http://www.aloesnatura.com [sklep na javie? czemu nie...]
Awatar użytkownika
spudelko
Posty: 104
Rejestracja: 21 sie 2005, 17:51:52
Reputacja: 0
Lokalizacja: Szczecin/£obez
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows
Kontakt:

Postautor: spudelko » 09 lis 2005, 12:46:10

Ok, dzięki... Czyli u mnie coś nie tak wyświetla stronę główną.. THX!
Awatar użytkownika
gacek
Posty: 59
Rejestracja: 10 paź 2005, 23:11:11
Reputacja: 1
Lokalizacja: Gdańsk
Płeć: Niewybrana
User Agent: Internet Explorer Windows
Kontakt:

Postautor: gacek » 15 lis 2005, 17:42:33

a ja moją stronę piszę w zwykłym notatniku :wink:
Awatar użytkownika
linksworld
Posty: 370
Rejestracja: 09 paź 2005, 14:02:14
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows
Kontakt:

Postautor: linksworld » 15 lis 2005, 18:44:53

Ja nie polecam Notatnika systemowego.

Najlepszy jest Notepad++.

Koloruje składnię itd.
:arrow: Przyszłe forum, na które wszystkich Was zapraszam.
Awatar użytkownika
Neoblast
Posty: 123
Rejestracja: 17 paź 2005, 20:20:28
Reputacja: 6
Płeć: Niewybrana
User Agent: Internet Explorer Windows 1024x768
Kontakt:

Postautor: Neoblast » 15 lis 2005, 20:08:57

Też bym napisał w czym piszę i co mogę polecić, ale Swpok znowu by mnie opieprzył... :faja:
Nie myli siê tylko ten, co nic nie robi...

www.neoblast.info

http://www.aloesnatura.com [sklep na javie? czemu nie...]

Wróć do „HTML, CSS”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość