Automatyczne dostosowanie wymiarów ramki na stronie

Wszystko o HTML, XHTML, XML, CSS.
Venite
Obsługa CBA
Posty: 3197
Rejestracja: 18 lut 2011, 08:01:57
Reputacja: 43
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1280x1024

Automatyczne dostosowanie wymiarów ramki na stronie

Postautor: Venite » 01 lip 2011, 20:55:27

Witajcie...
Zrobiłem prostą stronkę w HTML. w dziale "forum" chcę po prostu zrobić osobne forum i wczytać je na mojej stronie.

Chciałem zrobić to za pomocą iframe, ale nie wychodzi, a mianowicie muszę podać jej rozmiar w pixelach (co nie dostosuje się i nie będzie schludne w każdej rozdzielczości). Jeśli nie podam w pixelach, ramka jest po prostu zbyt mała i wyświetla mi się tylko kawałek loga "phpBB", a reszta jest schowana.
Da się to jakoś załatwić?
W jaki sposób, ewentulanie, lepiej wstawić to na stronę w htmlu?

Z góry dziękuję za odpowiedź...

Aha, i kod iframe wygląda tak:

CodeColon Select All Code

<iframe src="http://forum.tuto.cba.pl" frameborder="1px" scrolling="no" style="width: 100% min-width: 850px; 
max-width: 1400px;"
 min-height:880px max-height:1200px;">Twoja przeglądarka nie akceptuje ramek!</iframe>
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
Awatar użytkownika
Oplaner
Posty: 231
Rejestracja: 25 sty 2010, 20:00:27
Reputacja: 1
Lokalizacja: Warszawa
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Chrome Windows 1366x768

Re: Automatyczne dostosowanie wymiarów ramki na stronie

Postautor: Oplaner » 01 lip 2011, 21:51:01

Spróbuj zmienić width i height na auto.
Venite
Obsługa CBA
Posty: 3197
Rejestracja: 18 lut 2011, 08:01:57
Reputacja: 43
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Opera Linux 240x320

Re: Automatyczne dostosowanie wymiarów ramki na stronie

Postautor: Venite » 01 lip 2011, 22:47:25

Próbowałem, niestety nic z tego. Coś to forum blokuje. W body nie da się go wyśrodkować ponadto, a po zamieszczeniu ramki w head i obniżeniu jej jest ładnie, tylko właśnie te rozmiary ;/
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
LaY
Posty: 1120
Rejestracja: 28 sty 2009, 15:20:07
Reputacja: 33
Lokalizacja: Silesia
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Opera Windows 1920x1080
Kontakt:

Re: Automatyczne dostosowanie wymiarów ramki na stronie

Postautor: LaY » 02 lip 2011, 10:26:54

coopra WroteColonmuszę podać jej rozmiar w pixelach (co nie dostosuje się i nie będzie schludne w każdej rozdzielczości).
Jaka jest szerokość strony, stała czy dopasowująca się do rozdzielczości?

Jeśli szerokośc jest stała nie widzę żadnej przeszkody w podawaniu szerokości w pikselach. Jeśli dopasowuje się do rozdzielczości trzeba pokombinować z szerokością w procentach.
Niě nerwuj hanysa
Venite
Obsługa CBA
Posty: 3197
Rejestracja: 18 lut 2011, 08:01:57
Reputacja: 43
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1440x900

Re: Automatyczne dostosowanie wymiarów ramki na stronie

Postautor: Venite » 02 lip 2011, 12:08:26

Z tym że procenty nic nie dają i w tym problem...

Powiem szczerze, strona jest zdaje się stała... Nie sprawdzałem na innych rozdzielczościach .
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
LaY
Posty: 1120
Rejestracja: 28 sty 2009, 15:20:07
Reputacja: 33
Lokalizacja: Silesia
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Opera Windows 1920x1080
Kontakt:

Re: Automatyczne dostosowanie wymiarów ramki na stronie

Postautor: LaY » 02 lip 2011, 13:21:44

coopra WroteColonstrona jest zdaje się stała...
Jeśli tak to ustaw po prostu na stałą szerokość i po kłopocie.
Niě nerwuj hanysa
Venite
Obsługa CBA
Posty: 3197
Rejestracja: 18 lut 2011, 08:01:57
Reputacja: 43
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1280x1024

Re: Automatyczne dostosowanie wymiarów ramki na stronie

Postautor: Venite » 02 lip 2011, 15:22:07

okej, ustawię.
Później popróbuję na różnych rozdzielczościach i zobaczę efekt :)
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?

Wróć do „HTML, CSS”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości