Jaki program??
- macabra2323
Jaki program??
Potrzebuję prostego programu graficznego. Chcę używać go tylko i wyłącznie do wstawiania czcionek na rysunkach. Pasował by mi paint ale nie można obracać w boki. Czyli nie mogę wstawić napisu pod kątem. Dobrze by było gdyby można było też zaznaczyć napisany tekst i kursorem go przesuwać w płaszczyźnie poziomej i pionowej. I nic więcej od takiego programu nie wymagam. Z góry mówię że GIMP mi nie pasuje. Czyli coś darmowego poza gimp'em.
to jest fajne
http://park18.wakwak.com/~pixia/
http://park18.wakwak.com/~pixia/
- macabra2323
Jaki program??
Program graficzny, który umożliwia wstawianie czcionek do rysunków, to narzędzie, które pozwala na integrację tekstu z grafiką w sposób kreatywny i estetyczny. Jednym z najpopularniejszych programów tego typu jest Adobe Illustrator, który oferuje zaawansowane funkcje edycji tekstu i grafiki. Dzięki niemu użytkownicy mogą precyzyjnie kontrolować styl, rozmiar, krzywiznę i układ czcionek, a także integrować je z rysunkami w różnorodny sposób. Adobe Illustrator jest idealny do tworzenia logo, plakatów, ilustracji i innych projektów graficznych, które wymagają profesjonalnego wyglądu.
Innym znanym narzędziem jest CorelDRAW, który również umożliwia efektywne łączenie tekstu z grafiką. CorelDRAW oferuje intuicyjny interfejs i bogaty zestaw narzędzi do edycji czcionek oraz integracji ich z rysunkami. Program ten jest szeroko stosowany w projektowaniu graficznym, w tym w tworzeniu materiałów marketingowych, opakowań i projektów typograficznych. Oba programy umożliwiają korzystanie z szerokiego wyboru czcionek, które można dostosować do indywidualnych potrzeb projektu, zapewniając estetyczne i funkcjonalne rezultaty.
Innym znanym narzędziem jest CorelDRAW, który również umożliwia efektywne łączenie tekstu z grafiką. CorelDRAW oferuje intuicyjny interfejs i bogaty zestaw narzędzi do edycji czcionek oraz integracji ich z rysunkami. Program ten jest szeroko stosowany w projektowaniu graficznym, w tym w tworzeniu materiałów marketingowych, opakowań i projektów typograficznych. Oba programy umożliwiają korzystanie z szerokiego wyboru czcionek, które można dostosować do indywidualnych potrzeb projektu, zapewniając estetyczne i funkcjonalne rezultaty.