Zmiana nazwy w zakładce

Konfiguracja for z rodziny phpBB.
bober90
Posty: 6
Rejestracja: 15 sty 2013, 16:28:58
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows

Zmiana nazwy w zakładce

Post autor: bober90 »

Witam
Posiadam forum i chciał bym zmienić nazwę na górze w zakładkach .


Chodzi o to ze jak się włączy nową kartę w przeglądarce i uruchomi forum to pisze Strona Główna . A doszły mnie słuchy :D że dało by zmienić tą nazwę na inną dowolną

Z góry dziękuje za pomoc
Awatar użytkownika
Fineas_Nigellus
Posty: 582
Rejestracja: 08 lis 2012, 17:33:45
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Mobile Android 240x301
Kontakt:

Re: Zmiana nazwy w zakładce

Post autor: Fineas_Nigellus »

Wejdź w szablon i index i tam masz coś takiego jak <title></title>. No i między tym piszesz nazwę jaką chcesz :)
Mówimy STOP Reklamie-Sygnaturce! ;)
bober90
Posty: 6
Rejestracja: 15 sty 2013, 16:28:58
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1366x768

Re: Zmiana nazwy w zakładce

Post autor: bober90 »

A to w Panelu Administratora czy wejść mam na pliki FTP ??

Czy to jest to ??

<html>
<head>
<title>Szablon pobrany z SkinScripts.pl - NewDiabloMod.pl - Forum.SkinScripts.pl</title><meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1"><style> body { background:#f1f1f1;background-image: url("http://skinscripts.pl/img/back_SkinScripts.png"); background-repeat:repeat-x y; color: #959595; font-family: "helvetica", "arial", sans-serif; font-size: 12px;font-style: normal; font-variant: normal; }a#SkinScripts { display: table-cell; width: 450px; height: 200px; background: url("http://skinscripts.pl/img/logo_SkinScripts.png") top left no-repeat; }a#SkinScripts:hover { opacity: 0.70; }a#NewDiabloMod { display: table-cell; width: 700px; height: 155px; background: url("http://newdiablomod.pl/uki/b_logo.png") top left no-repeat; } a#NewDiabloMod:hover { opacity: 0.95; }hr { color:#ebf0f4; border-top: 1px dashed #ebf0f4; border-bottom:none; border-left:none; border-right:none; }a { text-decoration: none; color: #c6cacc;}a:hover { text-decoration: underline; color: #959595;} </style>
</head>
<body>
<center>
<h1>Error 404</h1>
Szablon pobrany z <a href="http://skinscripts.pl">SkinScripts.pl</a> - <a href="http://nd4.pl">NewDiabloMod.pl</a> - <a href="http://forum.skinscripts.pl">Forum.SkinScripts.pl</a>
<br>
<br>
<hr>
<a href="http://skinscripts.pl" id="SkinScripts" title="SkinScripts.pl - strona glówna" target="_blank"></a><br>
<a href="http://newdiablomod.pl" id="NewDiabloMod" title="NewDiabloMod.pl - strona glówna" target="_blank"></a>
<br>
<br>
<hr>
</center>
<!-- SkinScripts.pl - NewDiabloMod.pl 06-12-2011 -->
</body>
</html>



Bo jak biorę na przeglądarce źródło strony to tam jest ale tego nie mogę edytować

Bo znalazłem też tak jak mówiłeś szablony i tam index . Było <title> i wpisałem nazwę ale i tak dalej pisze : Strona główna
Awatar użytkownika
Fineas_Nigellus
Posty: 582
Rejestracja: 08 lis 2012, 17:33:45
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows 1440x900
Kontakt:

Re: Zmiana nazwy w zakładce

Post autor: Fineas_Nigellus »

Zaloguj się do FTP - najlepiej przez program FileZilla - i tam znajdź plik index.php. No i właśnie tam masz ten kod ;)
I tam między <title> a </title> wpisujesz tytuł swojej strony.
Mówimy STOP Reklamie-Sygnaturce! ;)
bober90
Posty: 6
Rejestracja: 15 sty 2013, 16:28:58
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows

Re: Zmiana nazwy w zakładce

Post autor: bober90 »

No właśnie kolego wpisałem tam bo nic nie było wpisane i zatwierdziłem i dalej pisze Strona główna :(


Przeszukałem wszystko tym programem co podałeś znalazłem kilka index.php wszędzie gdzie było <title> wpisałem swoja nazwę i zatwierdziłem Forum działa ale dalej pisze Strona główna
Galakar
Posty: 71
Rejestracja: 14 cze 2011, 10:06:37
Strona na CBA.pl: acf.cba.pl
Lokalizacja: Warszawa
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1280x1024

Re: Zmiana nazwy w zakładce

Post autor: Galakar »

Sprawdzałeś czy w ustawieniach w panelu moderatora nic takiego nie ma? W fora phpbb dawno się nie bawiłem, poszukaj w "ustawieniach forum" (tak to się chyba nazywało).
bober90
Posty: 6
Rejestracja: 15 sty 2013, 16:28:58
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows

Re: Zmiana nazwy w zakładce

Post autor: bober90 »

Kolego następny . Przeszukałem już całe forum i robiłem tak jak kolega wyżej kazał zmieniłem wszystkie Index.php.
A bardzo mi zależy na zmianie tego
Za pomoc bardzo dziękuje



o ten skrypt skopiowałem z Źródła strony ale nie wiem gdzie go znaleźć żeby zedytować
!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN"><html dir="ltr"><head> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2"> <meta http-equiv="Content-Style-Type" content="text/css"> <title> :: Strona Główna</title> <link rel="stylesheet" href="templates/StreetOne_v1
Awatar użytkownika
Fineas_Nigellus
Posty: 582
Rejestracja: 08 lis 2012, 17:33:45
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Mobile Android 240x301
Kontakt:

Re: Zmiana nazwy w zakładce

Post autor: Fineas_Nigellus »

bober90 , podaj adres do forum to Ci pomogę, bo tak się trudno połapać :-)
Mówimy STOP Reklamie-Sygnaturce! ;)
bober90
Posty: 6
Rejestracja: 15 sty 2013, 16:28:58
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1366x768

Re: Zmiana nazwy w zakładce

Post autor: bober90 »

Temat do zamknięcia Dziękuje za pomoc
ODPOWIEDZ