Zarządzanie forami ( maly problem)

Konfiguracja for z rodziny phpBB.
madman
Posty: 4
Rejestracja: 10 lut 2012, 19:10:03
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1280x1024

Zarządzanie forami ( maly problem)

Postautor: madman » 10 lut 2012, 19:23:59

Witam,
Założyłem forum(phpbb3), wszystko jest ok, działa poprawnie. Niestety nie umiem skonfigurować jednej rzeczy dlatego pisze o pomoc.
Tworze nowe forum do niego tworze podfora jednak niestety widzę tylko forum główne. Dopiero kiedy na nie kliknę przechodzi mi do pozostałych podfor. Chciałbym aby na stronie głównej widniała nazwa forum i pod tym nazwy podfor. Taki styl jaki jest na większości forach. Mam nadzieje, że użyłem dobrych nazw za błędy z góry przepraszam.
Za podpowiedzi z góry dziękuję,
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
DeaDriam
Posty: 4023
Rejestracja: 04 lip 2011, 14:00:40
Reputacja: 123
Lokalizacja: Möglingen
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

Re: Zarządzanie forami ( maly problem)

Postautor: DeaDriam » 10 lut 2012, 21:23:25

W panelu administracyjnym musisz dla każdego podforum oddzielnie zmienić ustawienia - pozycja 'Wymień poddział w opisie działu nadrzędnego' ma być zaznaczona na tak.
Polecam

http://wiki.phpbb3.pl/wiki/Strona_g%C5%82%C3%B3wna
_____________________________________________________
Nie badz pijawka-znalazles rozwiazanie problemu..podziel sie na forum!
----------------------------------------------------------------------------
SmacznY WordpresS>> http://www.przepisyzgarnka.pl <<
madman
Posty: 4
Rejestracja: 10 lut 2012, 19:10:03
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1280x800

Re: Zarządzanie forami ( maly problem)

Postautor: madman » 11 lut 2012, 08:47:47

Niestety przy tworzeniu forum nie mam takiej opcji do zaznaczenia : "Wymień poddział w opisie działu nadrzędnego". Nie ma jej również kiedy już stworzone forum chcę zmienić. Może czegoś nie doinstalowałem ?
Szukam tego w : fora -> zarządzanie forami -> zmień / lub tworze nowe forum. Może szukam w złym miejscu ?
Jedyne pokrewne opcje, które są dostępne to "Wyświetlaj subfora w opisie" oraz "Wyświetlaj subforum w opisie macierzystego forum" jednak one niestety nie dadzą mi efektu, który bym chciał.
Przeglądałem tą stronę, którą podałeś. Chłopak miała taki sam problem jednak nie został on rozwiązany.
Za każdą pomoc z góry dziękuję.
Awatar użytkownika
DeaDriam
Posty: 4023
Rejestracja: 04 lip 2011, 14:00:40
Reputacja: 123
Lokalizacja: Möglingen
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

Re: Zarządzanie forami ( maly problem)

Postautor: DeaDriam » 11 lut 2012, 09:16:58

jaka wersja forum
zainstaluj najnowsze oraz najnowsze spolszczenie
Ja mam tak jak Ci podaje i subfora sie wyświetlają



moze masz na innym themie z innej wersji
wiecej danych podaj



W panelu administracyjnym musisz dla każdego podforum oddzielnie zmienić ustawienia - pozycja 'Wymień poddział w opisie działu nadrzędnego' ma być zaznaczona na tak
_____________________________________________________
Nie badz pijawka-znalazles rozwiazanie problemu..podziel sie na forum!
----------------------------------------------------------------------------
SmacznY WordpresS>> http://www.przepisyzgarnka.pl <<
madman
Posty: 4
Rejestracja: 10 lut 2012, 19:10:03
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1280x1024

Re: Zarządzanie forami ( maly problem)

Postautor: madman » 11 lut 2012, 10:11:44

Zainstalowałem forum z oprogramowania dostępnego na Waszym hostingu. Jest to phpbb3 wersja 3.0.10 do tego doinstalowałem tylko styl subsilver2, którego używam. Nie ma nowszych aktualizacji. Reszta jest niezmieniana. Jeżeli to coś pomoże to dodam ssy z mojego panelu. Jest to błachy problem jednak nie daje mi spokoju i chce dowiedzieć się co robię źle.
Dziękuję za wyrozumiałość i pomoc.
Awatar użytkownika
DeaDriam
Posty: 4023
Rejestracja: 04 lip 2011, 14:00:40
Reputacja: 123
Lokalizacja: Möglingen
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

Re: Zarządzanie forami ( maly problem)

Postautor: DeaDriam » 11 lut 2012, 11:40:49

madman WroteColondoinstalowałem tylko styl subsilver2

acha,no to coś już wiemy..
..to teraz ustaw forum na stylu domyślnym(systemowym) i zobacz ,czy się wyświetlają subfora
Czy wyczyściłeś cache forum i przeglądarki?
hm..jak możesz to podaj adres forum
Zobacz ustawienia screen
http://images43.fotosik.pl/1362/b7cda4d5ad6d7391med.jpg

Image

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... d7391.html
_____________________________________________________
Nie badz pijawka-znalazles rozwiazanie problemu..podziel sie na forum!
----------------------------------------------------------------------------
SmacznY WordpresS>> http://www.przepisyzgarnka.pl <<
madman
Posty: 4
Rejestracja: 10 lut 2012, 19:10:03
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1280x1024

Re: Zarządzanie forami ( maly problem)

Postautor: madman » 11 lut 2012, 12:03:38

Wyczyściłem
www.cya.cba.pl - adres forum
Widzę, że u Ciebie nazywa się działami to co u mnie forami i niestety nie mam tych wszystkich opcji jakie Ty masz.
Jeżeli coś to pomoże to podam Ci ssy z mojego panelu.

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/550 ... dab8e.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1e5 ... 08021.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6b0 ... c761e.html
Awatar użytkownika
DeaDriam
Posty: 4023
Rejestracja: 04 lip 2011, 14:00:40
Reputacja: 123
Lokalizacja: Möglingen
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

Re: Zarządzanie forami ( maly problem)

Postautor: DeaDriam » 11 lut 2012, 12:11:06

Ustawiasz tak
Wyświetlaj subforum w opisie macierzystego forum:TAK

Image

Ustawiłem Ci i tym sie sugeruj Zmień hasło

Powodzenia
_____________________________________________________
Nie badz pijawka-znalazles rozwiazanie problemu..podziel sie na forum!
----------------------------------------------------------------------------
SmacznY WordpresS>> http://www.przepisyzgarnka.pl <<

Wróć do „Fora phpBB”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości