Plik index.php

Konfiguracja for z rodziny phpBB.
Gorion_McStein
Posty: 4
Rejestracja: 11 lut 2013, 20:01:47
Strona na CBA.pl: klanpkw.cba.pl
Lokalizacja: Kraków
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows

Plik index.php

Post autor: Gorion_McStein »

Witam serdecznie!
Otóż posiadam w serwisie cba forum. Wszystko działa pięknie tylko jest jedno ale...
Od 2 dni szukam pliku w którym mógłbym ustawić ikonkę adresu, przy okazji zmienił bym też tytuł strony. Szukam pliku w którym mógłbym to dodać i zmienić. Znajduję co prawda parę plików - index.php jednak są one wypełnione bezużytecznym kodem.
Gdzie tego szukać?
Pozdrawiam!
Venite
Obsługa CBA
Posty: 3197
Rejestracja: 18 lut 2011, 08:01:57
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Chrome Windows 1440x900

Re: Plik index.php

Post autor: Venite »

tytuł strony, jesli używasz jakiegoś CMS, prawdopodobnie możesz zmienić w panelu administratora.

Co do ikonki, często wystarczy wgrać plik favicon.ico do głównego folderu strony. Niestety z tymi ikonkami jest tak smiesznie, że raz się wczytują szybko, raz nie, zależnie od humoru przeglądarki.
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
Awatar użytkownika
Fineas_Nigellus
Posty: 582
Rejestracja: 08 lis 2012, 17:33:45
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Mobile Android 240x301
Kontakt:

Re: Plik index.php

Post autor: Fineas_Nigellus »

Chcąc dodać ikonkę wrzucasz ją na FTP do głównego katalogu, rozmiary 16x16px, tylko nazwa musi być favicon a rozszerzenie .ico

Venite , zawsze się dodaje tylko czasem po krótszym, a czasem po dłuższym czasie..
Mówimy STOP Reklamie-Sygnaturce! ;)
Venite
Obsługa CBA
Posty: 3197
Rejestracja: 18 lut 2011, 08:01:57
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Chrome Windows 1440x900

Re: Plik index.php

Post autor: Venite »

Miało być "szybko", poprawiłem :)
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
Awatar użytkownika
Fineas_Nigellus
Posty: 582
Rejestracja: 08 lis 2012, 17:33:45
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Mobile Android 240x301
Kontakt:

Re: Plik index.php

Post autor: Fineas_Nigellus »

przy okazji zmienił bym też tytuł strony.
Napisz jakiego skryptu używasz (MyBB, phpbb by przemo...) to coś poradzimy. Niedawno coś takiego było..
Mówimy STOP Reklamie-Sygnaturce! ;)
Awatar użytkownika
DeaDriam
Posty: 4023
Rejestracja: 04 lip 2011, 14:00:40
Lokalizacja: Möglingen
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

Re: Plik index.php

Post autor: DeaDriam »

Gorion_McStein pisze: Znajduję co prawda parę plików - index.php jednak są one wypełnione bezużytecznym kodem.
wnioskuje ze masz phpbb3 po stylu jaki używasz
http://phpbb3.pl/viewtopic.php?t=12507&p=65556
_____________________________________________________
Nie badz pijawka-znalazles rozwiazanie problemu..podziel sie na forum!
----------------------------------------------------------------------------
SmacznY WordpresS>> http://www.przepisyzgarnka.pl <<
Gorion_McStein
Posty: 4
Rejestracja: 11 lut 2013, 20:01:47
Strona na CBA.pl: klanpkw.cba.pl
Lokalizacja: Kraków
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows

Re: Plik index.php

Post autor: Gorion_McStein »

Dzięki wszystkim za pomoc. Problem rozwiązany. :)
ODPOWIEDZ