Nie działający BBCode

Konfiguracja for z rodziny phpBB.
matki121
Posty: 16
Rejestracja: 13 paź 2013, 17:54:46
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: http://potega-umyslu.cba.pl/index.php
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows

Nie działający BBCode

Postautor: matki121 » 19 sty 2014, 00:05:11

Witam! Posiadam forum (lucid-dreams.cba.pl) w phpbb3. Jednak pojawił się mały problem. Nie działa mi BBCode, wszystko trzeba pisać ręcznie. Tutaj bo kliknięciu np. URL pojawia mi się [url][/url] jednak na mojej stronie tego nie ma ;/ Bardzo proszę o pomoc
Awatar użytkownika
DeaDriam
Posty: 4023
Rejestracja: 04 lip 2011, 14:00:40
Reputacja: 123
Lokalizacja: Möglingen
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

Re: Nie działający BBCode

Postautor: DeaDriam » 19 sty 2014, 07:10:58

A w PA mam bbcode włączony?
uprawnienia lokalne dla poszczególnych działów..jesli trzeba?
ACP> UPRAWNIENIA>Uprawnienia lokalne grupy> Wybierz grupę klik na "Zaawansowane uprawnienia" przejdź do zakładki "Zawartość" i zaznacz na TAK przy Może stosować BBCode
http://phpbb3.pl/index.php
oraz wiki
http://wiki.phpbb3.pl/wiki/Strona_g%C5%82%C3%B3wna
_____________________________________________________
Nie badz pijawka-znalazles rozwiazanie problemu..podziel sie na forum!
----------------------------------------------------------------------------
SmacznY WordpresS>> http://www.przepisyzgarnka.pl <<
matki121
Posty: 16
Rejestracja: 13 paź 2013, 17:54:46
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: http://potega-umyslu.cba.pl/index.php
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1366x768

Re: Nie działający BBCode

Postautor: matki121 » 19 sty 2014, 13:56:34

Nic to nie daje ;/

---- EDIT ----

może istnieje jakaś modyfikacja dodająca BBCode?
HS4U
Posty: 2
Rejestracja: 01 lut 2014, 16:49:12
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: http://diablo-gaming.cba.pl/
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows 1680x1050

Re: Nie działający BBCode

Postautor: HS4U » 02 mar 2014, 07:39:20

Może zacznę od tego, że BBcode w postach odbywa się głównie za pomocą JS, a ty jednak trochę tego masz, może więc dlatego nie działa BBcode. Nie wiem czy, któryś z modyfikacji zainstalowanych na forum, nie zakłuca poprawnego działania BBcode - sprawdź! Jeżeli to nie poskutkuje wykonaj instrukcję manualną.

http://www.phpbb.pl/forum/viewtopic.php?f=11&t=8525

---- EDIT ----

Problemem mogą być również błędy w stylu. Proponuję Ci podmienić część twojego stylu, na kod z ProSilvera.

Wróć do „Fora phpBB”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość