Instalacja modu!

Konfiguracja for z rodziny phpBB.
MrBrryk
Posty: 27
Rejestracja: 05 lut 2012, 15:05:56
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: http://twojegry.c0.pl/
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Chrome Windows 1024x600

Instalacja modu!

Postautor: MrBrryk » 08 lut 2012, 15:19:44

Wersja forum: phpBB3 3.0.10
Mody: Brak
Style: ProSilver
Link do forum: http://www.forum.MrBrryk.c0.pl/

Witam, mam (tak znowu) problem bo jak instaluję mod 'ACP Announcement Centre' i wszystko już zrobię to na forum wyświetla się tylko reklama i "Darmowy hosting CBA.PL" a gdy chce wejść do PA to też jest tylko reklama i "Darmowy hosting CBA.PL" co zrobić?
Awatar użytkownika
DeaDriam
Posty: 4023
Rejestracja: 04 lip 2011, 14:00:40
Reputacja: 123
Lokalizacja: Möglingen
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

Re: Instalacja modu!

Postautor: DeaDriam » 08 lut 2012, 15:52:50

1. Edytowałeś pliki tego stylu?
2. Odświeżyłeś cache? w tym swojej przeglądarki
ACP -> Style -> Szablony / Motywy / Zestawy obrazków-> Odśwież.
Ustawienia->Włącz Ogłoszenia
= osobno włącza się dla Gości osobno dla userów można włączyć tylko na głównej stronie i na wszystkich.
_____________________________________________________
Nie badz pijawka-znalazles rozwiazanie problemu..podziel sie na forum!
----------------------------------------------------------------------------
SmacznY WordpresS>> http://www.przepisyzgarnka.pl <<
LaY
Posty: 1120
Rejestracja: 28 sty 2009, 15:20:07
Reputacja: 33
Lokalizacja: Silesia
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Opera Windows 1920x1080
Kontakt:

Re: Instalacja modu!

Postautor: LaY » 08 lut 2012, 16:16:32

Ale jak ma wejść do PA skoro wyskakuje mu biała strona?

Coś pochrzaniłeś podczas instalacji. wystarczy pomylić lub zapomnieć wkleić jednej linijki a wszystko się sypie. Ten mod wymaga chyba podczas instalacji odpalenia pliku(utworzenie tabeli w bazie) jak dobrze pamiętam. Zrobiłeś to?
Niě nerwuj hanysa
Awatar użytkownika
DeaDriam
Posty: 4023
Rejestracja: 04 lip 2011, 14:00:40
Reputacja: 123
Lokalizacja: Möglingen
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

Re: Instalacja modu!

Postautor: DeaDriam » 08 lut 2012, 16:22:00

LaY WroteColonAle jak ma wejść do PA skoro wyskakuje mu biała strona?

Sorki faktycznie he he dym z papierocha przesłonił całość he he
ale po instalacji
Odśwież cache w tym swojej przeglądarki
ACP -> Style -> Szablony / Motywy / Zestawy obrazków-> Odśwież.
Ustawienia->Włącz Ogłoszenia
= osobno włącza się dla Gości osobno dla userów można włączyć tylko na głównej stronie i na wszystkich.
_____________________________________________________
Nie badz pijawka-znalazles rozwiazanie problemu..podziel sie na forum!
----------------------------------------------------------------------------
SmacznY WordpresS>> http://www.przepisyzgarnka.pl <<
MrBrryk
Posty: 27
Rejestracja: 05 lut 2012, 15:05:56
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: http://twojegry.c0.pl/
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Chrome Windows 1024x600

Re: Instalacja modu!

Postautor: MrBrryk » 08 lut 2012, 17:36:18

A może ma ktoś jakiegoś gotowca z gotowym forum i tym modem ja się tam za bardzo nie znam jestem początkujący :(

Zrobiłem wszystko od nowa o wyświetla mi się:

Warning: require(./includes/constants.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/virtual/mrbrryk.c0.pl/forum.mrbrryk.c0.pl/common.php on line 93

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required './includes/constants.php' (include_path='.:/usr/lib/php') in /var/www/virtual/mrbrryk.c0.pl/forum.mrbrryk.c0.pl/common.php on line 93
Darmowy Hosting CBA.PL


Link do forum:

http://forum.mrbrryk.c0.pl/
Awatar użytkownika
DeaDriam
Posty: 4023
Rejestracja: 04 lip 2011, 14:00:40
Reputacja: 123
Lokalizacja: Möglingen
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

Re: Instalacja modu!

Postautor: DeaDriam » 08 lut 2012, 18:16:24

Czy ten mod czy inny każdy ma instrukcje instalcji
i trzeba postępować nie inaczej ale wg kolejności podanej w instrukcji
MrBrryk WroteColonA może ma ktoś jakiegoś gotowca z gotowym forum i tym modem

na phpbb3 sie zapytaj
MrBrryk WroteColonZrobiłem wszystko od nowa o wyświetla mi się:

widać nie zrobiłes...
Notepad++ i sprawdż dokładnie
_____________________________________________________
Nie badz pijawka-znalazles rozwiazanie problemu..podziel sie na forum!
----------------------------------------------------------------------------
SmacznY WordpresS>> http://www.przepisyzgarnka.pl <<
Awatar użytkownika
piwo
Posty: 673
Rejestracja: 13 lip 2010, 16:13:44
Reputacja: 50
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1152x864

Re: Instalacja modu!

Postautor: piwo » 08 lut 2012, 19:29:01

ma ktoś jakiegoś gotowca z gotowym forum (...) jestem początkujący
Z taką wolą nauki jeszcze nim pobędziesz.
Przecież takie forum czy CMS to jest praktycznie gotowiec i to zrobiony z myślą o normalnych użytkownikach a nie informatykach. :wall:
Nawet granie w byle jaką grę wymaga trochę wkładu, obczajenia czy pogoglowania. (chyba że na bocie, :lol2: khe khe)
Przysiądz, zapoznaj się z opcjami, poszperaj w google. To naprawdę nie jest takie trudne jak wygląda.
{$signature}
MrBrryk
Posty: 27
Rejestracja: 05 lut 2012, 15:05:56
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: http://twojegry.c0.pl/
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Chrome Windows 1024x600

Re: Instalacja modu!

Postautor: MrBrryk » 08 lut 2012, 20:36:00

piwo WroteColon
ma ktoś jakiegoś gotowca z gotowym forum (...) jestem początkujący
Z taką wolą nauki jeszcze nim pobędziesz.
Przecież takie forum czy CMS to jest praktycznie gotowiec i to zrobiony z myślą o normalnych użytkownikach a nie informatykach. :wall:
Nawet granie w byle jaką grę wymaga trochę wkładu, obczajenia czy pogoglowania. (chyba że na bocie, :lol2: khe khe)
Przysiądz, zapoznaj się z opcjami, poszperaj w google. To naprawdę nie jest takie trudne jak wygląda.


Ja już szukałem calutki tydzień jak to zrobić i żadnych rezultatów :( A gotowiec to miałem na myśli gotowe forum z wgranymi tymi plikami modu :) Nawet nie wiem czy tak się da zrobić :P Ale jeszcze poszperam i zobaczę :mrgreen:
Piszę poprawnie po Polsku. Nie daje przecinków i kropek ;D
Awatar użytkownika
piwo
Posty: 673
Rejestracja: 13 lip 2010, 16:13:44
Reputacja: 50
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1152x864

Re: Instalacja modu!

Postautor: piwo » 09 lut 2012, 02:51:48

Poszperałem trochę i widzę że z tym modem rzeczywiście trochę dużo problemów jest i "grzebania".
Chyba jednak przyznam Ci rację że "trochę dużo byś musiał obczaić jak na początek" żeby to poskładać,
i w takim wypadku naprawdę prościej by było gdyby był taki pakiet forum zawierający już ten moduł.
Czy takie coś jest nie mam pojęcia. Spróbuj poszukać w downloadzie na różnych forach od phpBB może.
Nawet nie wiem czy tak się da zrobić
Da się. Jak masz szczęście to może ktoś taki pakiet zrobił.
{$signature}
Awatar użytkownika
DeaDriam
Posty: 4023
Rejestracja: 04 lip 2011, 14:00:40
Reputacja: 123
Lokalizacja: Möglingen
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

Re: Instalacja modu!

Postautor: DeaDriam » 09 lut 2012, 08:37:34

Jedyne wyjście to forum phpbb3
ale jak ktoś ma to za free nie odda(choć bywają przypadki)
jak zrozumiałem z Guugla to ten mod na cba.pl potrafi doklejać kod reklamy,ale to była dyskusja z 2009 roku..moim zdaniem ,odpuść sobie chwilowo i popróbuj instalować inne mody,obczaisz co i jak i nabierzesz wprawy
Zainstaluj LastPostTitles
wygląda to tak
http://forum.wykopstrony.pl/
Dość przydatny i wygodny modzik
_____________________________________________________
Nie badz pijawka-znalazles rozwiazanie problemu..podziel sie na forum!
----------------------------------------------------------------------------
SmacznY WordpresS>> http://www.przepisyzgarnka.pl <<
MrBrryk
Posty: 27
Rejestracja: 05 lut 2012, 15:05:56
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: http://twojegry.c0.pl/
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Chrome Windows 1024x600

Re: Instalacja modu!

Postautor: MrBrryk » 09 lut 2012, 12:01:36

Aha :) No to dobra to nic poszukam jakiegoś innego modu :) Może ktoś zna coś podobnego do tego modu z ogłoszeniami?
Piszę poprawnie po Polsku. Nie daje przecinków i kropek ;D
Awatar użytkownika
svang
Posty: 204
Rejestracja: 18 gru 2011, 07:06:53
Reputacja: 4
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows 1024x768

Re: Instalacja modu!

Postautor: svang » 09 lut 2012, 15:40:46

za friko nik nie odkopsa,bynajmniej na phpbb3
Nie dyskutuj z debilkami w necie,wpierw sprowadzą Cię do swojego poziomu,a potem pokonają doświadczeniem!
Awatar użytkownika
DeaDriam
Posty: 4023
Rejestracja: 04 lip 2011, 14:00:40
Reputacja: 123
Lokalizacja: Möglingen
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

Re: Instalacja modu!

Postautor: DeaDriam » 23 lut 2012, 23:53:01

MrBrryk
Mod z ogłoszeniami rozwiązałem,jak zainteresowany jesteś pisz(lub ktoś kto chce to zapodam moda)


Porada na dziś

NIEAKTUALNE Przypadkowo usunąłem folder z dysku
Ostatnio zmieniony 13 mar 2012, 15:30:43 przez DeaDriam, łącznie zmieniany 1 raz.
_____________________________________________________
Nie badz pijawka-znalazles rozwiazanie problemu..podziel sie na forum!
----------------------------------------------------------------------------
SmacznY WordpresS>> http://www.przepisyzgarnka.pl <<
MrBrryk
Posty: 27
Rejestracja: 05 lut 2012, 15:05:56
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: http://twojegry.c0.pl/
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Chrome Windows 1024x600

Re: Instalacja modu!

Postautor: MrBrryk » 28 lut 2012, 19:31:18

matpol WroteColonMrBrryk
Mod z ogłoszeniami rozwiązałem,jak zainteresowany jesteś pisz(lub ktoś kto chce to zapodam moda)
efekt u mnie
http://www.mojakuchenka.pl/kulinaria

Porada na dziś

Jak nie masz nic przeciwko to jakbyś mógł zapodać ten mod ; >
Piszę poprawnie po Polsku. Nie daje przecinków i kropek ;D

Wróć do „Fora phpBB”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości