Instalacja forum phpbb3

Konfiguracja for z rodziny phpBB.
fidotp
Posty: 36
Rejestracja: 26 lut 2012, 16:52:38
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: zapek.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows 1366x768

Instalacja forum phpbb3

Postautor: fidotp » 20 lut 2021, 12:24:47

Mam problem z instalacją forum phpbb3
W panelu Oprogramowanie klikam Dodaj forum phpbb3 w wersji 3.3.2
W panelu dostaję info Oprogramowanie zostało zainstalowane pomyślnie.
Przejdź do folderu instalacji.

Klikam w link by przejść do folderu instalacyjnego i otrzymuje take info jak na zdjęciu.
Co robię źle ?
Obrazek
Awatar użytkownika
endriu888
Obsługa CBA
Posty: 1485
Rejestracja: 23 sty 2012, 21:02:33
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: katalogfirm.c0.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

Instalacja forum phpbb3

Postautor: endriu888 » 21 lut 2021, 07:43:52

Witam

Dla tej domeny http://zapomania.cba.pl/ była ustawiona bardzo stara wersja php, czyli 5.2, zmieniłem na nowszą 7.2 i instalacja już działa.
Wersje php zmienia się w zakładce domeny/edycja/php
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
fidotp
Posty: 36
Rejestracja: 26 lut 2012, 16:52:38
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: zapek.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows 1366x768

Instalacja forum phpbb3

Postautor: fidotp » 21 lut 2021, 11:45:57

Dzięki za odpowiedź. Pomogło.
Założyłem nowe konto zapek.cba.pl ponieważ nazwa zapomania mi się nie podobała.
Instalacja forum przebiegła pomyślnie ale przez przypadek w panelu usunąłem oprogramowanie forum phpbb3 w wersji 3.3.2
Dodałem oprogramowanie z powrotem , ale podczas instalacji w okienku Konfiguracja bazy danych wyskakuje mi błąd że Już istnieją tabele z takim prefiksem. Wybierz inny prefiks. Prefix to phpbb_

PS. Dopisałem słowo do prefixu i zadziałało.

Niestety nie mogę się zalogować na konto forum zapek.cba.pl
Nazwę użytkownika wpisuję poprawnie, hasło też.

PS 2
Winne były ciasteczka.
Poczyściłem przeglądarkę i zatrybiło.
Awatar użytkownika
endriu888
Obsługa CBA
Posty: 1485
Rejestracja: 23 sty 2012, 21:02:33
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: katalogfirm.c0.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

Instalacja forum phpbb3

Postautor: endriu888 » 22 lut 2021, 07:42:47

Witam

dobrze w takim razie zamykam temat.
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości