forum testowe

Konfiguracja for z rodziny phpBB.
panpodziemia
Posty: 3
Rejestracja: 20 lut 2012, 10:44:50
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: tk1.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1680x1050

forum testowe

Postautor: panpodziemia » 20 lut 2012, 10:47:46

Witam. Mam pytanie na temat forum testowego. Mam normalnie działające forum ale chciałbym zainstalować nowe do testów modów lecz aby korzystało z innej bazy danych niż moja aby jej nie uszkodzić. Jak to wykonać? Na cba jest tylko jedna baza i nie chcę jej ruszać...
Awatar użytkownika
DeaDriam
Posty: 4023
Rejestracja: 04 lip 2011, 14:00:40
Reputacja: 123
Lokalizacja: Möglingen
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

Re: forum testowe

Postautor: DeaDriam » 20 lut 2012, 10:49:44

panpodziemia WroteColonNa cba jest tylko jedna baza i nie chcę jej ruszać...

to nie ma możliwości....
Jedynie z innym prefixem możesz zainstalować drugi skrypt forum
_____________________________________________________
Nie badz pijawka-znalazles rozwiazanie problemu..podziel sie na forum!
----------------------------------------------------------------------------
SmacznY WordpresS>> http://www.przepisyzgarnka.pl <<
panpodziemia
Posty: 3
Rejestracja: 20 lut 2012, 10:44:50
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: tk1.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1680x1050

Re: forum testowe

Postautor: panpodziemia » 20 lut 2012, 10:53:27

podczas instalacji bb3 podaje inny prefix?
Awatar użytkownika
DeaDriam
Posty: 4023
Rejestracja: 04 lip 2011, 14:00:40
Reputacja: 123
Lokalizacja: Möglingen
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

Re: forum testowe

Postautor: DeaDriam » 20 lut 2012, 10:54:47

dokładnie
np:

CodeColon Select All Code

phpbb_b


czy jak tam masz po...

CodeColon Select All Code

_b
Ostatnio zmieniony 20 lut 2012, 10:55:58 przez DeaDriam, łącznie zmieniany 1 raz.
_____________________________________________________
Nie badz pijawka-znalazles rozwiazanie problemu..podziel sie na forum!
----------------------------------------------------------------------------
SmacznY WordpresS>> http://www.przepisyzgarnka.pl <<
panpodziemia
Posty: 3
Rejestracja: 20 lut 2012, 10:44:50
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: tk1.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1680x1050

Re: forum testowe

Postautor: panpodziemia » 20 lut 2012, 10:55:55

Wielkie dzięki. Myślę że to ważny temat aby nie mieszać w działającym forum...
Awatar użytkownika
DeaDriam
Posty: 4023
Rejestracja: 04 lip 2011, 14:00:40
Reputacja: 123
Lokalizacja: Möglingen
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

Re: forum testowe

Postautor: DeaDriam » 20 lut 2012, 10:56:30

czy jak tam masz po...

CodeColon Select All Code

_b




z instalacją modów inny prefix masz na forum phpbb3 tutka..
..jak zmienić nazwy tabel itp..

mody wymagające zapytań do bazy sql podczas instalacji moga dodawać inny prefix..systemowo uznany
_____________________________________________________
Nie badz pijawka-znalazles rozwiazanie problemu..podziel sie na forum!
----------------------------------------------------------------------------
SmacznY WordpresS>> http://www.przepisyzgarnka.pl <<

Wróć do „Fora phpBB”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość