Forum padło

Konfiguracja for z rodziny phpBB.
shinsessel
Posty: 6
Rejestracja: 26 cze 2015, 22:37:19
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows 1366x768

Forum padło

Postautor: shinsessel » 06 gru 2015, 19:36:27

W sobotę koło 11:00 padło mi forum. Otrzymuję taki komunikat: Can't connect to MySQL server on 'phs-phsa.cba.pl' (111) [2003] Co to może oznaczać?
Venite
Obsługa CBA
Posty: 3196
Rejestracja: 18 lut 2011, 08:01:57
Reputacja: 43
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Opera Windows 1440x900

Forum padło

Postautor: Venite » 06 gru 2015, 19:48:42

shinsessel, witam, nie instalowałeś żadnej wtyczki która mogłaby zmienić konfigurację forum? Wszystkie dane do bazy danych w pliku config.php na FTP są poprawne?
Zwłaszcza chodzi o to:

CodeColon Select All Code

$dbms = 'mysql'; //można jeszcze spróbować mysqli
$dbhost = 'mysql.cba.pl'; //ważne - ma być mysql.cba.pl!
$dbport = '3306';
$dbname = 'nazwa_bazy_cba_pl';
$dbuser = 'uzyszkodnik';
$dbpasswd = 'haslo';


Zweryfikuj czy podane tam dane do MySQL są poprawne, powinny wyglądać wg podanego przeze mnie wzoru.
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
Awatar użytkownika
piwo
Posty: 673
Rejestracja: 13 lip 2010, 16:13:44
Reputacja: 50
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1280x1024

Forum padło

Postautor: piwo » 07 gru 2015, 23:39:50

Venite WroteColon

CodeColon Select All Code

$dbuser = 'uzyszkodnik';

:lol: genialne
{$signature}
canis2
Posty: 2
Rejestracja: 26 cze 2015, 22:37:52
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows 1366x768

Forum padło

Postautor: canis2 » 09 gru 2015, 00:27:56

Tak. Te dane są poprawne. Przez dobre 3 tygodnie nie było nic zmieniane w plikach forum ani bazie danych.

Ciekawe, że forum zaczęło działać samo z siebie, bez żadnych moich ingerencji. Tylko nadal nie wiem, co spowodowało błąd i obawiam się, że może się to powtórzyć...

Wróć do „Fora phpBB”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 3 gości