Coś się zepsuło

Konfiguracja for z rodziny phpBB.
MR'Pupaj
Posty: 4
Rejestracja: 04 sty 2012, 18:47:18
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: http://www.worldracing-polska.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows 1280x1024

Coś się zepsuło

Postautor: MR'Pupaj » 04 sty 2012, 18:49:07

Witam otóż mam taki problem,że chyba coś się zepsuła z przyciskami.
Proszę szybko o pomoc.
Image
Awatar użytkownika
DeaDriam
Posty: 4023
Rejestracja: 04 lip 2011, 14:00:40
Reputacja: 123
Lokalizacja: Möglingen
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

Re: Coś się zepsuło

Postautor: DeaDriam » 04 sty 2012, 18:57:31

jak masz mniejszy obrazek to daj bo na tym małym za ostro widać :lol:

Opisać słowami nie umiesz? :faja:
_____________________________________________________
Nie badz pijawka-znalazles rozwiazanie problemu..podziel sie na forum!
----------------------------------------------------------------------------
SmacznY WordpresS>> http://www.przepisyzgarnka.pl <<
MR'Pupaj
Posty: 4
Rejestracja: 04 sty 2012, 18:47:18
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: http://www.worldracing-polska.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows 1280x1024

Re: Coś się zepsuło

Postautor: MR'Pupaj » 04 sty 2012, 19:00:49

Jest taki błąd,że napisze już temat ale nie mogę nacisnąć odpowiedz bo takie coś jest zamiast tych ikonek do przyciśnięcia.
\n\t\t\t\t\t\t\t\t
\n\t\t\t\t\t\t\t\t\t
\n\t\t\t\t\t\t\t\t\t\t
\n\t\t\t\t\t\t\t\t\t\t\tWybierz uśmieszek\n\t\t\t\t\t\t\t\t\t\t<' + '/h3>\n\t\t\t\t\t\t\t\t\t<' + '/div>\n\t\t\t\t\t\t\t\t\t
Image
Awatar użytkownika
DeaDriam
Posty: 4023
Rejestracja: 04 lip 2011, 14:00:40
Reputacja: 123
Lokalizacja: Möglingen
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

Re: Coś się zepsuło

Postautor: DeaDriam » 04 sty 2012, 19:07:06

Wyłącz emotikonki w tej templatce

viewtopic.php?f=30&t=18951

Polecam myBB,albo pbboard
_____________________________________________________
Nie badz pijawka-znalazles rozwiazanie problemu..podziel sie na forum!
----------------------------------------------------------------------------
SmacznY WordpresS>> http://www.przepisyzgarnka.pl <<
thetom
Posty: 2
Rejestracja: 03 kwie 2012, 12:41:55
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: ii.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows 1680x1050

Re: Coś się zepsuło

Postautor: thetom » 03 kwie 2012, 12:45:13

Witam
Czy coś w tej sprawie się zmieniło. Bo ma ten problem na stornie
Rozwiązanie typu wyłącz to nie do końca mnie zadowala.

CodeColon Select All Code

\n\t\t\t\t\t\t\t\t
\n\t\t\t\t\t\t\t\t\t
\n\t\t\t\t\t\t\t\t\t\t
\n\t\t\t\t\t\t\t\t\t\t\tWybierz uśmieszek\n\t\t\t\t\t\t\t\t\t\t<' + '/h3>\n\t\t\t\t\t\t\t\t\t<' + '/div>\n\t\t\t\t\t\t\t\t\t
\n\t\t\t\t\t\t\t\t\t\t%smileyRows%\n\t\t\t\t\t\t\t\t\t<' + '/div>\n\t\t\t\t\t\t\t\t\t
\n\t\t\t\t\t\t\t\t\t\tZamknij okno<' + '/a>\n\t\t\t\t\t\t\t\t\t<' + '/div>\n\t\t\t\t\t\t\t\t<' + '/div>\n\t\t\t\t\t\t\t<' + '/body>\n\t\t\t\t\t\t<' + '/html>' }); var oBBCBox_message = new smc_BBCButtonBox({ sUniqueId: 'BBCBox_message', sContainerDiv: 'bbcBox_message', sButtonClickHandler: 'oEditorHandle_message.handleButtonClick', sSelectChangeHandler: 'oEditorHandle_message.handleSelectChange', aButtonRows: [
 [ { sType: '
button', bEnabled: true, sImage: 
'
http://ii.cba.pl/Themes/core/images/bbc/bold.gif', sCode: 'b', sBefore: '[b]', sAfter: '[/b]', sDescription: 'Pogrubienie' }, 
{ sType: 'button', bEnabled:
 true, sImage: 
'http://ii.cba.pl/Themes/core/images/bbc/italicize.gif', sCode: 'i', sBefore: '[i]', sAfter: '[/i]', sDescription: 'Kursywa' }, { sType: 'button', bEnabled: true, sImage: 'http://ii.cba.pl/Themes/core/images/bbc/underline.gif', sCode: 'u', sBefore: '[u]', sAfter: '[/u]', sDescription: 'Podkreślenie' }, { sType: 'button', bEnabled: true, sImage: 'http://ii.cba.pl/Themes/core/images/bbc/strike.gif', sCode: 's', sBefore: '[s]', sAfter: '[/s]', sDescription: 'Przekreślenie' }, { sType:
 'oEditorHandle_message
Ostatnio zmieniony 05 kwie 2012, 07:21:17 przez thetom, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
svang
Posty: 204
Rejestracja: 18 gru 2011, 07:06:53
Reputacja: 4
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows 1024x768

Re: Coś się zepsuło

Postautor: svang » 04 kwie 2012, 17:45:39

thetom WroteColonRozwiązanie typu wyłącz to nie do końca mnie zadowala.

Forum SMF czytał?
naucz sie skracać kodowanie w code!
albo nie pisz wcale
Nie dyskutuj z debilkami w necie,wpierw sprowadzą Cię do swojego poziomu,a potem pokonają doświadczeniem!
thetom
Posty: 2
Rejestracja: 03 kwie 2012, 12:41:55
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: ii.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows 1680x1050

Re: Coś się zepsuło

Postautor: thetom » 05 kwie 2012, 07:24:06

Widocznie na forum coś jest nie tak i nie zawija dobrze tekstu !
I rozwalają mnie takie odpowiedzi
naucz sie skracać kodowanie w code!
albo nie pisz wcale

Na pewnie dużo mi to dało w rozwiązaniu problemu. Szkoda słów
Tak czytałem i na innych domenach nie ma z tym problemu tylko na CBA jest. Więc może ktoś łaskawie cóż w tym kierunku zrobi ?
Awatar użytkownika
DeaDriam
Posty: 4023
Rejestracja: 04 lip 2011, 14:00:40
Reputacja: 123
Lokalizacja: Möglingen
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

Re: Coś się zepsuło

Postautor: DeaDriam » 05 kwie 2012, 09:22:03

thetom WroteColonTak czytałem i na innych domenach nie ma z tym problemu tylko na CBA jest

Temat był już poruszany niejednokrotnie na cba i na smf,zadaj pytanie bezpośrednio do
Admina na PW
Wyłączenie emotek nie oznacza ich nie używanie,wiem ,ze jeden z użytkowników z cba.pl
je wyłączył i dał faq na forum jakich znaczników używać aby sie pojawiały.
Fakt to ze administracja nic nie robi nie jest fer..zwłaszcza ze jest możliwość wykupienia transferu i reklam,Kupiłbyś,a tu lipa po linii bo zapłaciłeś,a nie działa wszystko sprawnie..coś tu nie teges,skoro hosting oferuje opcje płatną to powinno być wszystko dopięte do końca,gdyż w każdej chwili ktoś moze zechcieć zmienić skrypt strony właśnie na SMF 2x
.. i nic dziwnego,ze trąbią w sieci odradzając ten hosting jak tylko sie da nie tylko odnośnie SMF,ale i Joomla ,oraz galerii CPG
ba..nawet powstały 2 nowe z 3 GB miejsca i z podobnymi opcjami jak cba.pl..co dziwne..juz mają sporo userów
Nie krytykuje,ale ...Ten problem nie jest od dziś,ale od XXXL czasu


Oczywiście mowa o SMF 2.0.2

viewtopic.php?f=30&t=18951

wałkowałbym to dalej i nie popuścił

---- EDIT ----

Bez urazy do Adminów,ale nie jestem tu pierwszy dzień i widzę jak pomału cba.pl traci uznanie w sieci,co jest smutne
_____________________________________________________
Nie badz pijawka-znalazles rozwiazanie problemu..podziel sie na forum!
----------------------------------------------------------------------------
SmacznY WordpresS>> http://www.przepisyzgarnka.pl <<
Awatar użytkownika
fuma
Przyjaciel CBA
Posty: 11168
Rejestracja: 01 sie 2005, 14:57:56
Reputacja: 201
Lokalizacja: z jajka niespodzianki :P
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Opera Windows 1440x900

Re: Coś się zepsuło

Postautor: fuma » 05 kwie 2012, 16:08:33

matpol WroteColonFakt to ze administracja nic nie robi nie jest fer..zwłaszcza ze jest możliwość wykupienia transferu i reklam,Kupiłbyś,a tu lipa po linii bo zapłaciłeś,a nie działa wszystko sprawnie..
Jest to krzywdzaca wypowiedz, nawet bardzo. Przy braku reklam problem nie wystepuje, gdyz najzwyczajniej w swiecie nie dokleja sie kod reklamy, ktory powoduje ten problem. Jak widac sa to zarzuty wyssane z palca.
Awatar użytkownika
DeaDriam
Posty: 4023
Rejestracja: 04 lip 2011, 14:00:40
Reputacja: 123
Lokalizacja: Möglingen
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

Re: Coś się zepsuło

Postautor: DeaDriam » 05 kwie 2012, 16:22:24

fuma WroteColonJest to krzywdzaca wypowiedz, nawet bardzo. Przy braku reklam problem nie wystepuje, gdyz najzwyczajniej w swiecie nie dokleja sie kod reklamy, ktory powoduje ten problem. Jak widac sa to zarzuty wyssane z palca.

ach tak..,a czy gdziekolwiek ktoś z Administracji to ogłosił?
Przykładowo
Instalując SMF 2.x i wykupując reklamy skrypt bedzie działał bezproblemowo?
Nie! ..Nie ogłoszono,a Nostradamusem nie jestem,jak i inni używający ,bądż chcący używać ten skrypt forum..
----------->więc.. Jak teraz Waść wyglądasz?
_____________________________________________________
Nie badz pijawka-znalazles rozwiazanie problemu..podziel sie na forum!
----------------------------------------------------------------------------
SmacznY WordpresS>> http://www.przepisyzgarnka.pl <<
Awatar użytkownika
fuma
Przyjaciel CBA
Posty: 11168
Rejestracja: 01 sie 2005, 14:57:56
Reputacja: 201
Lokalizacja: z jajka niespodzianki :P
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Opera Windows 1440x900

Re: Coś się zepsuło

Postautor: fuma » 05 kwie 2012, 17:59:56

No tak, przepraszam. To takie oczywiste, ze na kazde mozliwe pytanie winna byc zamieszczona informacja w FAQ...

Pomijam przy okazji fakt, ze wszem i wobec wiadomo, i bylo to powtarzane wielokrotnie na forum, ze przyczyna opisanego w tym temacie bledu sa wlasnie doklejajace sie reklamy. Nie omieszkam stwierdzic, iz logicznym jest, ze po ich usunieciu problem znika... Pomine rowniez to ile razy sam odsylasz do wyszukiwarki na forum, badz nawolujesz do czytania forum "bo to juz bylo", nawet w tym czy blizniaczym do tego temacie.

matpol WroteColonTemat był już poruszany niejednokrotnie na cba i na smf,zadaj pytanie bezpośrednio do Admina na PW
matpol WroteColonWyłącz emotikonki w tej templatce

viewtopic.php?f=30&t=18951

Polecam myBB,albo pbboard

takie dwa przyklady wyciagniete z tego tematu
Awatar użytkownika
DeaDriam
Posty: 4023
Rejestracja: 04 lip 2011, 14:00:40
Reputacja: 123
Lokalizacja: Möglingen
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

Re: Coś się zepsuło

Postautor: DeaDriam » 05 kwie 2012, 18:20:57

fuma WroteColon To takie oczywiste, ze na kazde mozliwe pytanie winna byc zamieszczona informacja w FAQ...

Tak informacja odnośnie SMF 2x i wynikającego problemu "Tak"-Sam wiesz jacy są tu użytkownicy..jak kto ma sie domyśleć,ze po wykupieniu opcji zdjęcia reklam problem zniknąłby
Ok ..ok..temat był,ale jak wspomniałem,nie było info ze ta opcja wykupienia zdjęcia reklam problem usunie.
Ja sam nie miałem o tym pojęcia.Znając ten problem(temat wisi od dawna)należało poinformować zadającego pytanie
o takiej możliwości i bla bla..bla...Owszem odsyłam..ale co do powyższego problemu to gdzie miałem odesłać?Do Kogo?Skoro
takiej informacji nigdzie nie ma również w owej viewtopic.php?f=30&t=18951 dyskusji.
Użytkownik zapytał..więc mu odpowiedziałem..Ty natomiast wyskakujesz z takim info,o ktorym nic publicznie nie wiadomo
"Choćby w panelu użytkownika" było takie ogłoszenie..ale niestety...nie ma,gdyby było to dyskusja byłaby całkiem inna,albo jej wcale nie było.
Więc wybacz,ale kiepsko się tłumaczysz i bronisz,błąd jest błędem i warto pomyśleć o takim info,aby nie było jakichkolwiek nie domówień
na chwilę obecną.Trudno skrypt jest jaki jest i nic na to teraz nie poradzisz i jak sądzę długo nic nie wskóracie,bo to nie robota za 20 PLN.
_____________________________________________________
Nie badz pijawka-znalazles rozwiazanie problemu..podziel sie na forum!
----------------------------------------------------------------------------
SmacznY WordpresS>> http://www.przepisyzgarnka.pl <<
Awatar użytkownika
fuma
Przyjaciel CBA
Posty: 11168
Rejestracja: 01 sie 2005, 14:57:56
Reputacja: 201
Lokalizacja: z jajka niespodzianki :P
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Opera Windows 1440x900

Re: Coś się zepsuło

Postautor: fuma » 05 kwie 2012, 19:25:07

matpol nie mam sie przed kim tlumaczyc, wiec trudno nazwac moje wypociny "tlumaczeniem sie". Na sile probujesz sie doczepic braku informacji o tym bledzie w SMF. Podazajac twoim tokiem myslenia, cba.pl powinno dodac informacje w panelu konta o wszystkich skryptach niewspieranych w ogole, np. bazujacych na ASP.NET albo JSP. Powinna byc tez informacja, ze skrypty wymagajace znacznych zasobow rowniez nie beda dzialac poprawnie. Na koniec moze jeszcze informacja o tym jak winno sie prawidlowo deklarowac dokument xhtml, zeby nie byl parsowany jak html? Nie przesadzajmy. Czy na kierownicy auta masz wyryte, ze auto moze nie dzialac kiedy wlejesz zle paliwo? Nie, masz to w instrukcji obslugi do auta a taka instrukcja obslugi cba.pl jest to forum, z ta roznica, ze nie ma spisu tresci a funkcje szukaj.

Wróć do „Fora phpBB”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość