brak mozliwosci edytosania postu

Konfiguracja for z rodziny phpBB.
pover
Posty: 19
Rejestracja: 04 lip 2011, 21:07:41
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: www.gazetka-gimpress.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Safari Android

brak mozliwosci edytosania postu

Postautor: pover » 02 cze 2013, 16:47:39

Witam, posiadam forum phpbb3 i nie mogę edytowac zamieszczonych postow, szalona mam wygrany zmieniłem en na pl i nic nie pomogło trochę dziwne bo moge dodawać czyli działają obrazki, jak zmieniłem w stylach na mój szalona i obrazki prosilver czy jakoś tak i to samo. Uprawnienia mam wszystkie zrobione. Proszę o pomoc.

---- EDIT ----

Dodam jeszcze że szalona jaki wgrałem to lol_Dominion
Awatar użytkownika
DeaDriam
Posty: 4023
Rejestracja: 04 lip 2011, 14:00:40
Reputacja: 123
Lokalizacja: Möglingen
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

Re: brak mozliwosci edytosania postu

Postautor: DeaDriam » 02 cze 2013, 17:08:23

pover WroteColonProszę o pomoc.

a po polsku opisac problem umiesz..tak Logicznie

pover WroteColonzmieniłem en na pl i

człek sie domyśla ze obrazki
te obrazki pl muszą być w szablonie(nie szalonie)który używasz
na koniec czyścimy CACHE FORUM,Odświeżamy..również przegladarkę

Na przyszłość pisz wolniej bez błędów w nazwach i miare zrozumiale
pover WroteColonlol_Dominion

to styl płatny
http://www.rockettheme.com/phpbb3-styles/dominion
Jeśli go kupiłeś to ok,jak nie to..
_____________________________________________________
Nie badz pijawka-znalazles rozwiazanie problemu..podziel sie na forum!
----------------------------------------------------------------------------
SmacznY WordpresS>> http://www.przepisyzgarnka.pl <<
pover
Posty: 19
Rejestracja: 04 lip 2011, 21:07:41
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: www.gazetka-gimpress.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows

Re: brak mozliwosci edytosania postu

Postautor: pover » 02 cze 2013, 17:43:08

matpol WroteColon a po polsku opisac problem umiesz..tak Logicznie

Uważam, że napisałem logiczne skore wiesz o co chodzi ;)
matpol WroteColonczłek sie domyśla ze obrazki
te obrazki pl muszą być w szablonie(nie szalonie)który używasz
na koniec czyścimy CACHE FORUM,Odświeżamy..również przegladarkę

Na przyszłość pisz wolniej bez błędów w nazwach i miare zrozumiale

Ok pomogło usunięcie całej zawartości folderu cache. a co do błędów sry. pisałem na tablecie ;)
matpol WroteColonto styl płatny
http://www.rockettheme.com/phpbb3-styles/dominion
Jeśli go kupiłeś to ok,jak nie to..


nie kożystam z tego jak wcześniej pisałem nazwa stylu to lol_dominion a nie dominion. Z tego co widze jest to ogromna różnica ;) ale mniejsza z tym. Problem rozwiązany i to szybko. Dziękuję koledze za pomoc :)
Awatar użytkownika
DeaDriam
Posty: 4023
Rejestracja: 04 lip 2011, 14:00:40
Reputacja: 123
Lokalizacja: Möglingen
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

Re: brak mozliwosci edytosania postu

Postautor: DeaDriam » 02 cze 2013, 17:51:03

pover WroteColonUważam, że napisałem logiczne skore wiesz o co chodzi

no bo widzisz siedzę w tym od..już nie pamiętam nawet jakiego czasu
i tak sobie pomyślałem,że albo nerwy ci puściły,albo coś nie tego :wink:
pover WroteColon nazwa stylu to lol_dominion a nie dominion

he he faktycznie nie dopisałem lol_ ,robiłem wysyłanie plików na Joomla i pośpiech..rozumiesz
pover WroteColona co do błędów sry. pisałem na tablecie

na przyszłość dopisz z czego piszesz,bo zobacz sam jak to wygląda
pover WroteColonProblem rozwiązany i to szybko. Dziękuję koledze za pomoc

Drobnostka :)
_____________________________________________________
Nie badz pijawka-znalazles rozwiazanie problemu..podziel sie na forum!
----------------------------------------------------------------------------
SmacznY WordpresS>> http://www.przepisyzgarnka.pl <<
pover
Posty: 19
Rejestracja: 04 lip 2011, 21:07:41
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: www.gazetka-gimpress.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1280x960

Re: brak mozliwosci edytosania postu

Postautor: pover » 02 cze 2013, 21:37:05

eh a już nie otwierając nowego tematu mam kolejny problem, a mianowicie z polskim tłumaczeniem upc.php chciałem dodać regulamin i jak wysłałem na server to sie polskie znaki popsuły, korzystam z programu HateML Pro i podejrzewam, że przez przypadek kiedy program się ładował wybrałem kodowanie [...]-1 a powinienem [...]-2
Ostatnio zmieniony 02 cze 2013, 22:42:22 przez pover, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
DeaDriam
Posty: 4023
Rejestracja: 04 lip 2011, 14:00:40
Reputacja: 123
Lokalizacja: Möglingen
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

Re: brak mozliwosci edytosania postu

Postautor: DeaDriam » 02 cze 2013, 21:53:13

Pliki php edytujemy w np Notepad++ zgodnie z kodowaniem strony
Ty masz chyba jak mniemam UTF-8
jak masz kopie pliku zrób to od nowa,lub pobierz paczke skryptu i rozpakuj

Polecam Ci skrypt forum Mybb,jak masz zamiar kombinować jeszcze z instalacją modułów

---- EDIT ----

http://www.dobreprogramy.pl/Notepad,Pro ... 12986.html
_____________________________________________________
Nie badz pijawka-znalazles rozwiazanie problemu..podziel sie na forum!
----------------------------------------------------------------------------
SmacznY WordpresS>> http://www.przepisyzgarnka.pl <<
pover
Posty: 19
Rejestracja: 04 lip 2011, 21:07:41
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: www.gazetka-gimpress.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1280x960

Re: brak mozliwosci edytosania postu

Postautor: pover » 02 cze 2013, 22:41:14

Duży jest problem z wgraniem np SB na phpbb3? jeszcze do tego nie doszedłem ale będę kombinować
Venite
Obsługa CBA
Posty: 3196
Rejestracja: 18 lut 2011, 08:01:57
Reputacja: 43
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Opera Mini 360x503

Re: brak mozliwosci edytosania postu

Postautor: Venite » 02 cze 2013, 22:47:32

Zazwyczaj jest to bardzo szczegółowo wyjaśnione, ale trzeba dużo plików modyfikować. Radzę robić kopie zapasowe przed próbami, bo może być kiepsko jak coś pójdzie nie tak. Choć generalnie, bardziej czasochłonne niż trudne.
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
pover
Posty: 19
Rejestracja: 04 lip 2011, 21:07:41
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: www.gazetka-gimpress.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1280x960

Re: brak mozliwosci edytosania postu

Postautor: pover » 04 cze 2013, 23:40:21

Ok dzięki za pomoc ;))

Wróć do „Fora phpBB”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość