Błąd Ogólny po instalacji mChat - Bardzo proszę o pomoc!

Konfiguracja for z rodziny phpBB.
Seba7225
Posty: 29
Rejestracja: 08 sie 2012, 15:23:50
Reputacja: 0
Lokalizacja: Pleszew
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows

Błąd Ogólny po instalacji mChat - Bardzo proszę o pomoc!

Postautor: Seba7225 » 22 mar 2014, 14:17:07

Witam!
Posiadam forum na phpBB3 3.0.12 i używam zmodyfikowanego motywu "4poziom" (http://demo.phpbb3styles.net/4poziom) oraz zainstalowałem bezproblemowo AutoMOD'a, lecz gdy chciałem przez niego zainstalować mChat'a 1.3.8 to nie mógł go zainstalować, więc wpisałem w pasku adresu "mchat_install.php" co spowodowało uruchomienie się instalatora, a sama instalacja przebiegła pomyślnie. Jednakże AutoMOD nie widzi żadnej zainstalowanej modyfikacji, a gdy wchodzę w zakładkę "MODUŁY" lub chcę wejść na swoje forum to wyświetla się błąd ogólny. Link do forum: http://vhe.y0.pl
Na wszelki wypadek dodaję zdjęcie komunikatu do załącznika.

Bardzo proszę o pomoc, ponieważ bardzo się namęczyłem przy tworzeniu i modyfikacji i nie chciałbym tego wszystkiego stracić. :cry:
Załączniki
blad ogolny.png
blad ogolny.png (102.47 KiB) Przejrzano 10248 razy
Awatar użytkownika
DeaDriam
Posty: 4023
Rejestracja: 04 lip 2011, 14:00:40
Reputacja: 123
Lokalizacja: Möglingen
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

Re: Błąd Ogólny po instalacji mChat - Bardzo proszę o pomoc!

Postautor: DeaDriam » 22 mar 2014, 15:58:56

Juz kiedys pisalem,nie wiem czy Tobie aby nie uzywac automoda na cba tylko samemu
instalowac mody do phpbb3 zauwaz co mowi komunikat w drugiej linii
przywroc kopie plikow sprzed instalacji
i zainstaluj go manualnie wg instrukcji
_____________________________________________________
Nie badz pijawka-znalazles rozwiazanie problemu..podziel sie na forum!
----------------------------------------------------------------------------
SmacznY WordpresS>> http://www.przepisyzgarnka.pl <<
Seba7225
Posty: 29
Rejestracja: 08 sie 2012, 15:23:50
Reputacja: 0
Lokalizacja: Pleszew
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows

Re: Błąd Ogólny po instalacji mChat - Bardzo proszę o pomoc!

Postautor: Seba7225 » 22 mar 2014, 16:36:24

Właśnie udało mi się usunąć błąd, zainstalować samemu oraz przenieść go na używany przeze mnie motyw. :jupi: Po prostu wykonałem to co pisało w instrukcji "install.xms", ale wykonałem je na plikach mojego motywu :D Nie wierzę, że sam do tego doszedłem :shock:

Tylko teraz mam inne problemy:

1. Otóż nie mogę pisać wiadomości na tym shoutbox'ie (Enter też nie daje rezultatów), używać BBCode oraz używać emotikonek (po wciśnięciu tych klawiszy nic się nie dzieje).

2. W górnym lewym rogu strony widnieją znaki tekstowe, widniejące tylko, gdy jestem zalogowany. (Dodaję zdjęcie do załącznika). Jak je usunąć?

---EDIT---

Na tym mChat działają jedynie 2 przyciski (a to już coś xD) "Archive" (czyli archiwum) oraz "Purge" (Usuwanie wiadomości z mChat'a).

---EDIT---

Chat działa w pełni tylko na motywie "prosilver", a na moim działają tylko 2 wcześniej wspomniane przyciski. Natomiast na "subsilver2" wywala Błąd Ogólny. Spróbuję wykonać na nim to samo co na moim, aby pozbyć się tego błędu, może to pomoże? Ale to już nie dzisiaj. Dam znać, gdy to zrobię i napiszę czy to coś pomogło.
Załączniki
problem.png
problem.png (60.23 KiB) Przejrzano 10248 razy
Awatar użytkownika
DeaDriam
Posty: 4023
Rejestracja: 04 lip 2011, 14:00:40
Reputacja: 123
Lokalizacja: Möglingen
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

Re: Błąd Ogólny po instalacji mChat - Bardzo proszę o pomoc!

Postautor: DeaDriam » 22 mar 2014, 17:51:49

byloby to samo co Ci pisalem,jedynie tyle ze bylyby czyste pliki bez nadpisu lub dubla
pliki czata musisz tez przeniesc do uzywanego szablony wg schematu instalacji..
pamietaj o tym,bo wlasnie moze
nie halo dzialac
_____________________________________________________
Nie badz pijawka-znalazles rozwiazanie problemu..podziel sie na forum!
----------------------------------------------------------------------------
SmacznY WordpresS>> http://www.przepisyzgarnka.pl <<
Awatar użytkownika
witcher86
Posty: 7
Rejestracja: 18 mar 2012, 13:13:48
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: twoj-ebiznes.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1536x864

Błąd Ogólny po instalacji mChat - Bardzo proszę o pomoc!

Postautor: witcher86 » 06 lut 2016, 22:22:04

Witam mam ten sam problem błąd ogólny co można zrobić ??? proszę o pomoc

Adres forum http://www.knieja-reaktywacja.cba.pl
Venite
Obsługa CBA
Posty: 3196
Rejestracja: 18 lut 2011, 08:01:57
Reputacja: 43
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Opera Windows 1440x900

Błąd Ogólny po instalacji mChat - Bardzo proszę o pomoc!

Postautor: Venite » 07 lut 2016, 14:06:43

witcher86, gdzie konkretnie wyskakuje błąd? Jak to "wyklikać"?
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
Awatar użytkownika
witcher86
Posty: 7
Rejestracja: 18 mar 2012, 13:13:48
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: twoj-ebiznes.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1536x864

Błąd Ogólny po instalacji mChat - Bardzo proszę o pomoc!

Postautor: witcher86 » 08 lut 2016, 19:06:23

Witam już dałem radę... uff na szczęście... Trochę źle przeprowadziłem instalację według instrukcji trochę pomieszałem przy zmianach w kodowaniu strony.

Wróć do „Fora phpBB”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości