Zmiana atrybutu pliku (CHMOD)

FAQ - zanim zapytasz.
Tutaj znajdziesz odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania.
eider
Posty: 1276
Rejestracja: 12 cze 2009, 08:09:47
Reputacja: 16
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Safari Windows 1280x1024
Kontakt:

Re: Zmiana atrybutu pliku (CHMOD)

Postautor: eider » 28 lut 2010, 17:43:41

Nic nie daje bo próbujesz nadać plikowi właściciela 402620. Myśl co robi skrypt!
drgre
Posty: 2
Rejestracja: 05 lis 2010, 08:59:22
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: drgre.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows 1280x1024

Re: Zmiana atrybutu pliku (CHMOD)

Postautor: drgre » 05 lis 2010, 09:21:27

Witam serdecznie jest to mój pierwszy post i pierwsze kroki z Joomla!
Założyłem serwer na cba. Zalogowałem się na ftp i chciałem zmienić prawa dostępu pliku configuration.php z 0444 na 0777 i pojawia się komunikat Could not change perms on /configuration.php: Operation not permitted
Macie jakiś pomysł czemu nie mogę zmienić praw? Korzystam z WinSCP.
Dodam, że na innym serwerze nie miałem problemów ze zmianą praw.
Awatar użytkownika
sztacheta666
Posty: 172
Rejestracja: 28 lut 2010, 18:56:25
Reputacja: 11
Strona na CBA.pl: http://unity3d.cba.pl/
Lokalizacja: Radom
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

Re: Zmiana atrybutu pliku (CHMOD)

Postautor: sztacheta666 » 05 lis 2010, 14:09:18

Spróbuj użyć Total Commandera.
drgre
Posty: 2
Rejestracja: 05 lis 2010, 08:59:22
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: drgre.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows 1280x1024

Re: Zmiana atrybutu pliku (CHMOD)

Postautor: drgre » 08 lis 2010, 08:23:47

Niestety też nic nie idzie przez TC. Może skopałem coś podczas instalacji Joomli, chociaż mój kolega zakładał niedawno tez konto na CBA i zainstalował Joomle no i tez ma ten sam problem.
eider
Posty: 1276
Rejestracja: 12 cze 2009, 08:09:47
Reputacja: 16
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1280x1024
Kontakt:

Re: Zmiana atrybutu pliku (CHMOD)

Postautor: eider » 08 lis 2010, 22:12:47

Operation not permitted

Nie można, bo właścicielem pliku jest proces php, gdybyś łaskawie przeczytał tematy, to byś wiedział, a nawet znalazłbyś rozwiązanie tego problemu!
Tomek35
Posty: 7
Rejestracja: 14 kwie 2011, 09:36:19
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Internet Explorer Windows 1024x768

Re: Zmiana atrybutu pliku za pomoca total commanderze

Postautor: Tomek35 » 25 kwie 2011, 22:08:04

Witam kolegę wszysto ładnie pieknie ale tu mam zgrzyta w total commanderze jak chcę zmienic na 777 uprawnienia to mi cos takiego piszę Nie mogę zmienic atrybutów zdolnych plików taki /templates/ja_purity/css , bo chcę w css zmienić na coś takiego

a.contentpagetitle,
a.contentpagetitle:active,
a.contentpagetitle:focus {
text_decoration: none !important;

}
a.contentpagetitle:hover{
text_decoration: underline !importent;

wszystko pieknie sie zmiania na localhost gdzie zaczym cos wrzucam to sparawdza czy to działa, chciałem zmienic prada dostepu ze by to sobie zrobić ale nie idzie koledzy . i jest problem. Może Pan Administrator by coś z tym zrobił ze by można nadawać uprawnienia bez problemu .
Chyba ze koledzy coś poradzicie Serdecznie Pozdrawiam
ignas
Posty: 507
Rejestracja: 19 lut 2010, 07:55:02
Reputacja: 11
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1680x1050

Re: Zmiana atrybutu pliku (CHMOD)

Postautor: ignas » 25 kwie 2011, 22:12:15

Proszę o usunięcie tego posta.
mattiuss10121
Posty: 1
Rejestracja: 24 sie 2012, 18:21:53
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: maawsport.c0.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows

Postautor: mattiuss10121 » 24 sie 2012, 18:44:57

Witam! Mam problem ze zmianą atrybutów plików na serwerze. Zmieniając atrybuty przez panel FTP na serwerze pojawia mi się taki błąd:
Image
zaś zmieniając atrybuty w TC taki:
Image
Nie mam pojęcia jak to rozwiązać proszę was o pomoc czytałem i próbowałem ale nic nie udało mi się z tym zrobić jeśli ktoś wie jak to zrobić to proszę o odpowiedź i z góry dziękuje.
Awatar użytkownika
Jendru :)
Posty: 829
Rejestracja: 28 mar 2007, 19:57:57
Reputacja: 9
Strona na CBA.pl: jendru.cba.pl
Lokalizacja: Warszawa/Tomaszów Maz.
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Chrome Windows 1920x1080
Kontakt:

Re: Zmiana atrybutu pliku (CHMOD)

Postautor: Jendru :) » 25 sie 2012, 22:04:49

mattiuss10121 daję głowę że ten problem może rozwiązać tylko admin niestety. Jeżeli nie uzyskałeś odzewu to napisz do tego admina memberlist.php?mode=viewprofile&u=9210 . Na pewno znajdzie solucje.

Pozdrawiam i życzę powodzenia.
forumwedkarskie
Posty: 9
Rejestracja: 26 lut 2018, 19:08:01
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Safari MacOS 1440x900

Zmiana atrybutu pliku (CHMOD)

Postautor: forumwedkarskie » 10 sie 2018, 07:51:17

Chcę zmienić w FileZilla atrybuty pliku member.lang.php i wyskakuje mi taki komunikat
550 Could not change perms on member.lang.php: Operation not permitted
Co zrobić,nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi
forumwedkarskie
Posty: 9
Rejestracja: 26 lut 2018, 19:08:01
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Safari MacOS 1440x900

Zmiana atrybutu pliku (CHMOD)

Postautor: forumwedkarskie » 10 sie 2018, 07:52:47

Chcę zmienić w FileZilla atrybuty pliku member.lang.php i wyskakuje mi taki komunikat
550 Could not change perms on member.lang.php: Operation not permitted
Co zrobić,nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi
Awatar użytkownika
smart-tree
Obsługa CBA
Posty: 651
Rejestracja: 09 paź 2015, 20:20:35
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Linux 1366x768

Zmiana atrybutu pliku (CHMOD)

Postautor: smart-tree » 16 sie 2018, 10:43:04

forumwedkarskie, witam, jakie nowe atrybuty próbuje Pan ustawić?

Pozdrawiam,
Mira,
Obsługa CBA
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?

Wróć do „FAQ”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość