Zajrzyj zanim zapytasz

FAQ - zanim zapytasz.
Tutaj znajdziesz odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania.
rkd77
Admin CBA
Posty: 4170
Rejestracja: 24 maja 2009, 16:45:21
Reputacja: 115
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Linux 1024x768

Re: Zajrzyj zanim zapytasz

Postautor: rkd77 » 23 kwie 2015, 21:47:31

luter84, czy domena nox.com.pl została gdzieś zarejestrowana, zapłaciłeś za nią?
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
luter84
Posty: 4
Rejestracja: 15 mar 2015, 16:26:04
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows

Re: Zajrzyj zanim zapytasz

Postautor: luter84 » 23 kwie 2015, 22:27:03

tak. ok 50 zl za rok, w cba.pl. domena jest aktywna w panelu, logowanie i ftp dziala bez problemu (upload, tworzenie kataogow etc.) jedyny problem to odpalic z przegladarki strone w formie index.html wpisujac www.nox.com.pl. nie jestem webmasterem, moze robie jakis podstawowy blad
rkd77
Admin CBA
Posty: 4170
Rejestracja: 24 maja 2009, 16:45:21
Reputacja: 115
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Linux 1024x768

Re: Zajrzyj zanim zapytasz

Postautor: rkd77 » 24 kwie 2015, 12:43:32

luter84, 49.90 dotyczy konta bez reklam, za rejestrację domeny trzeba zapłacić oddzielnie. (9.90zł)
Widzę, że już domena została zarejestrowana na nazwa.pl.
Jeśli ustawi Pan nameserwery na ns1.cba.pl ns2.cba.pl ns3.cba.pl, uzyska się też dostęp do poczty na cba, subdomen i przedrostka www.
Jeśli poczta ma być trzymana gdzie indziej, wtedy należy ustawić odpowiednio rekord MX w nazwa.pl
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
juice
Admin CBA
Posty: 3568
Rejestracja: 15 cze 2005, 19:25:03
Reputacja: 153
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1152x648

Re: Zajrzyj zanim zapytasz

Postautor: juice » 24 kwie 2015, 12:53:19

Chyba że nie jest Pan właścicielem domeny nox.com.pl w nazwa.pl, wtedy oznacza to ża zarejestrował ją już ktoś inny.

w trakcie rejestracji u nas musiał odznaczyć Pan opcję 'Kup domenę' i kupił Pan przez to sam hosting. lub po prostu próbował Pan założyć konto do już istniejącej domeny co też jest możliwe u nas.

Jeśli nie jest Pan właścicielem nox.com.pl to proszę zarejestrować inną domenę wraz z kontem Free u nas, a my przeniesiemy Panu konto Pro na tą domenę.
luter84
Posty: 4
Rejestracja: 15 mar 2015, 16:26:04
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1920x1080

Re: Zajrzyj zanim zapytasz

Postautor: luter84 » 24 kwie 2015, 13:58:10

ok, zalozylem domene nox.net.pl w pakiecie free za 9.90
cbaUserr
Posty: 1
Rejestracja: 01 maja 2015, 18:03:06
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows

JAVA

Postautor: cbaUserr » 01 maja 2015, 18:14:34

Czy cba.pl nadaje się aplikacji klient-serwer?
Czy jest limit procesów na użytkownika?
Czy cba.pl obsługuje javę?

Dzięki
po22
Posty: 404
Rejestracja: 02 sty 2015, 14:57:43
Reputacja: 6
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Linux 1024x768

Re: Zajrzyj zanim zapytasz

Postautor: po22 » 04 maja 2015, 17:27:15

cbaUserr, cba.pl nadaje się na aplikacje klient-serwer, ale wszystko zależy od szczegółów implementacji. Jest limit kilkunastu połączeń sqlowych z jednego konta. cba nie obsługuje javy po stronie serwera.
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
kozlowskastudio
Posty: 1
Rejestracja: 10 maja 2015, 17:45:36
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows 1920x1080

Transfer domeny

Postautor: kozlowskastudio » 12 maja 2015, 10:36:47

Witam
w jaki sposób mogę przetransferować domenę .pl wykupioną w cba na inny hosting?. W panelu domeny klikam Przekaż i pokazuje się okienko"nazwa profilu odbiorcy". Co powinnam tu wpisać? Byc moze na Forum jest juz gdzieś ten temat podjęty, prosiłabym o info

z góry dziękuję :D
rkd77
Admin CBA
Posty: 4170
Rejestracja: 24 maja 2009, 16:45:21
Reputacja: 115
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Linux 1024x768

Re: Zajrzyj zanim zapytasz

Postautor: rkd77 » 12 maja 2015, 11:39:25

kozlowskastudio, napisałem prywatną wiadomość.
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
jaga1920
Posty: 1
Rejestracja: 09 kwie 2015, 13:28:00
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows 1920x1080

Re: Zajrzyj zanim zapytasz

Postautor: jaga1920 » 29 maja 2015, 22:33:02

Cześć, może ktoś wie dlaczego nagle moja stronka, na której był licznik została zablokowana. Pliki z serwera ftp zostały całkowicie usunięte, nie miałem kopii tego licznika na dysku... Ktoś zna odpowiedź co to może byc ?
beata101
Posty: 3
Rejestracja: 11 cze 2015, 07:42:24
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: jensenackles.net.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows 1600x900

Re: Zajrzyj zanim zapytasz

Postautor: beata101 » 11 cze 2015, 19:45:45

Witam, czemu nie mogę się zarejestrować? Chciałam utworzyć nowe darmowe konto hostingowe, osobne. Chcę ustawić na nim stronkę, potem podpiąć alias domeny i uruchomić potem już w wersji VIP.
Próbuję na wszystkie strony i nic.
szkolazabnica
Posty: 3
Rejestracja: 19 cze 2015, 09:25:35
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: spzabnica
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows

domena parkowanie

Postautor: szkolazabnica » 19 cze 2015, 09:33:46

Witam, posiadam stronę na cba.pl. Napisałam Inną strone na wordpress.com. Chcciałabym aby na mojej domenie cba.pl działała strona napisana w wordpress. To sie chyba nazywa przeparkowanie. Czy jest to mozliwe w cba?
po22
Posty: 404
Rejestracja: 02 sty 2015, 14:57:43
Reputacja: 6
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Linux 1024x768

Re: Zajrzyj zanim zapytasz

Postautor: po22 » 19 cze 2015, 11:57:17

szkolazabnica, inna strona na wordpress znajduje się poza serwerami cba.pl?
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
securitycrashtest
Posty: 2
Rejestracja: 19 cze 2015, 18:26:21
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Safari MacOS 1280x800

Re: Zajrzyj zanim zapytasz

Postautor: securitycrashtest » 19 cze 2015, 19:44:06

Witam,

Utworzyłem bazę, wrzuciłem powiązany z bazą plik index.php niestety przeglądarka widzi tylko Waszą reklamę i białe tło strona była testowana na localhost i śmigała. Musi być coś o czym nie wiem.

Z góry dzięki za porady.
Pozdrawiam
po22
Posty: 404
Rejestracja: 02 sty 2015, 14:57:43
Reputacja: 6
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Linux 1024x768

Re: Zajrzyj zanim zapytasz

Postautor: po22 » 19 cze 2015, 21:47:33

securitycrashtest, w pliku index.php znajdują się nieprawidłowe dane do bazy danych (użytkownik i hasło).
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?

Wróć do „FAQ”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość