Zajrzyj zanim zapytasz

FAQ - zanim zapytasz.
Tutaj znajdziesz odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania.
emilioestewez
Posty: 2
Rejestracja: 12 mar 2013, 19:07:14
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: mazdamps.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1920x1080

Zajrzyj zanim zapytasz

Postautor: emilioestewez » 18 mar 2016, 14:01:21

Mam to samo.
Venite
Obsługa CBA
Posty: 3196
Rejestracja: 18 lut 2011, 08:01:57
Reputacja: 43
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Opera Windows 1440x900

Zajrzyj zanim zapytasz

Postautor: Venite » 18 mar 2016, 19:13:33

amuz, zweryfikuj proszę poprawność danych do łączenia się z bazą (plik konfiguracyjny skryptu na FTP, np. config.php) - czy tam dane są poprawne?
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
badab
Posty: 1
Rejestracja: 07 paź 2014, 20:41:59
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows 1280x720

Zajrzyj zanim zapytasz

Postautor: badab » 28 mar 2016, 12:59:17

Witam, staram się połączyć oracle sql developerem do bazy mysql, po wpisaniu poprawnych danych (weryfikowane 10x) otrzymuję:

Image

Czy istnieje możliwość poł z sql developera? Ew czy ktoś napotkał wcześniej ten problem?
nerumia
Posty: 1
Rejestracja: 29 mar 2016, 23:19:13
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1600x900

Zajrzyj zanim zapytasz

Postautor: nerumia » 29 mar 2016, 23:24:49

takie moje małe pytanie , czy istnieje możliwość zrobienia sobie "prywatnej galerii" tutaj w tym serwisie , chciałbym zrobić taka galerie dla osób , którym udostępnię hasło , lub coś w tym stylu , tak żeby to właśnie w ten deseń wyglądało , że jak ktoś wejdzie zewnętrzny na stronę to nie będzie mógł nic zobaczyć itp. bo chce sobie wykupić tą usługę pro jeżeli się nie mylę :)
Awatar użytkownika
smart-tree
Obsługa CBA
Posty: 691
Rejestracja: 09 paź 2015, 20:20:35
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Linux 1366x768

Zajrzyj zanim zapytasz

Postautor: smart-tree » 30 mar 2016, 09:44:06

marqs79 WroteColonŹródło posta Panowie jeśli mam już konto a chcę zarejestrować i podpiąć pod to konto domenę to jak to zrobić? bo w faq napisane jest że przy zakładaniu konta ale ja już mam u was konto. Ktoś podpowie...

Witam.
Proponuję zrobić trasfer domeny - będzie wtedy Panu wygodniej zarządzać wszystkim z jednego panelu, a procedura jest łatwa i bezpłatna. Trzeba tylko podać nam kod AuthInfo (można do wziąć od obecnego prividera),a dalej trzeba będzie w mailu kliknąć na link potwierdzający. W przypadku polskich domen wszystko będzie gotowe w ciągu jednego dnia, w przypadku zagranicznych trzeba będzie poczekać 5 dni (ale strona w tym czasie będzie działać jak zwykle). I w przypadku domen zagranicznych trzeba będzie musi z góry zapłacic za kolejny rok przedłużenia domeny. Oczywiście, to się dodaje tego pozostałego czasu ważności domeny.

Pozdrawiam,
Mira,
Obsługa CBA
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
bioenergoterapiapietrzyk
Posty: 1
Rejestracja: 30 mar 2016, 12:42:14
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1920x1080

Zajrzyj zanim zapytasz

Postautor: bioenergoterapiapietrzyk » 07 kwie 2016, 16:00:22

jak skonfigurowac comandera ftp
Venite
Obsługa CBA
Posty: 3196
Rejestracja: 18 lut 2011, 08:01:57
Reputacja: 43
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Chrome Windows 1366x768

Zajrzyj zanim zapytasz

Postautor: Venite » 07 kwie 2016, 16:43:19

bioenergoterapiapietrzyk, nie polecamy Total Commandera - naprawdę, powoduje on mnóstwo problemów, w tym z bezpieczeństwem plików i funkcjonowaniem samej strony (zamienia litery w nazwach plików np. z małych na duże)!

Polecamy FileZilla - darmową alternatywę dla Windowsa i Linuxa.

Dane:
Serwer: adres Twojej strony (np. kowalski.cba.pl)
Login: domyślnie admin@adres (np.admin@kowalski.cba.pl) chyba, że utworzono innego użytkownika. Schemat dla FTP to generalnie login@adres_strony
Hasło: dla admin@adres takie jak do Panelu CBA (domyślnie, chyba, że inny użytkownik lub zmieniono)
Tryb pasywny, port: pusty lub 21 lub 210
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
zypherhaze
Posty: 1
Rejestracja: 15 kwie 2016, 16:34:18
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows 1366x768

Zajrzyj zanim zapytasz

Postautor: zypherhaze » 15 kwie 2016, 16:47:29

http://imgur.com/a/KJFeP Co robie zle? Jak cos na filezilla mam to samo, oraz smartftp.
Venite
Obsługa CBA
Posty: 3196
Rejestracja: 18 lut 2011, 08:01:57
Reputacja: 43
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Chrome Windows 1366x768

Zajrzyj zanim zapytasz

Postautor: Venite » 15 kwie 2016, 18:41:42

zypherhaze, czy używasz trybu pasywnego (passive mode)?
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
karolprv0
Posty: 1
Rejestracja: 05 sty 2016, 12:02:07
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: www.films.cba.pl
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Chrome Windows 1920x1080

Zajrzyj zanim zapytasz

Postautor: karolprv0 » 19 cze 2016, 12:17:29

Witam.
Nie mogę się zalogować do bazy danych mysql. Mianowicie strona www.cba.pl/pma/ wgl nie reaguje na przycisk "zaloguj".
stefan-kapcio
Posty: 1
Rejestracja: 18 cze 2016, 23:19:59
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows 1600x900

Zajrzyj zanim zapytasz

Postautor: stefan-kapcio » 19 cze 2016, 21:49:43

fuma WroteColonŹródło posta Co zrobić gdy po zmianie nadal widzę starą stronę?

Na początek spróbuj odświeżyć stronę, wciskając kombinację klawiszy CTRL+R, lub CTRL+F5 - spowoduje to wymuszenie pobrania strony z pominięciem cache. [...]
W ostateczności dodaj do kodu strony w sekcji <head> znaczniki <meta>, które spowodują, że strona nie bedzie cache'owana przez serwery proxy. Odpowiednie znaczniki to:

CodeColon Select All Code

<meta http-equiv="Pragma" content="no-cache"/>


oraz

CodeColon Select All Code

<meta http-equiv="Cache-Control" content="no-cache"/> 


Autor: eider


Zrobiłam tak jak jest to tutaj napisane, a mimo to, moja strona nie zmieniła się.
To moja pierwsza strona i nie orientuje się za bardzo w temacie bardzo proszę o pomoc.
Awatar użytkownika
menfis
Posty: 4
Rejestracja: 20 lut 2015, 20:43:56
Reputacja: 0
Płeć: Kobieta
User Agent: Opera Windows 1366x768

Zajrzyj zanim zapytasz

Postautor: menfis » 20 cze 2016, 19:45:55

stefan-kapcio, na pewno nadpisałaś pliki strony ich nowymi wersjami?
plands-www
Posty: 1
Rejestracja: 23 sie 2016, 11:39:37
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows 1280x1024

Zajrzyj zanim zapytasz

Postautor: plands-www » 23 sie 2016, 11:56:51

Zapytam tu zamiast tworzyć nowy temat.
Czy mogę korzystać z konta e-mail bez korzystania z hostingu?

Dawno temu założyłem tutaj stronę http://plands.cba.pl [strona w tej chwili jest w przebudowie więc usunąłem z niej prawie wszystkie pliki] i wczoraj wypróbowałem wasze konto e-mail. Czy mogę używać waszego serwisu pocztowego do celów prywatnych i czy grozi mi jego utrata np. poprzez wygaśnięcie domeny plands.cba.pl poprzez nieaktywność strony? Zastanawiam się nad całkowitym porzuceniem strony ale domena mi się podoba i chciałbym ją zachować.
Awatar użytkownika
smart-tree
Obsługa CBA
Posty: 691
Rejestracja: 09 paź 2015, 20:20:35
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Linux 1366x768

Zajrzyj zanim zapytasz

Postautor: smart-tree » 23 sie 2016, 17:16:33

Witam.
Konto plands.cba.pl może zostać zablokowane w tym przypadku, jeśli system nie odnotuje żadnego wejścia na stronę przez długi czas. Wystarczy, że Pan będzie wchodził na tę stronę kilka razy na miesiąc - wtedy nie zostanie zabokowana i można będzie korzystać ze skrzynki mailowej.
Pozdrawiam,
Mira,
Obsługa CBA
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
ewetafe
Posty: 2
Rejestracja: 17 lut 2015, 22:35:15
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows 1366x768

Zajrzyj zanim zapytasz

Postautor: ewetafe » 08 wrz 2016, 20:30:57

co trzeba zrobić aby strona znów funkcjonowała po wejściu nowej odsłony CBA?

Wróć do „FAQ”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość